Unsere Vorteile
 • Alle Prijzen incl. BTW
 • Beste prijsgarantie
 • Sampleservice
 • Gratis sampleservice
 • Grootste aanbod online

Wij zijn Europa’s grootste online handelaar voor vloeren, wanden en plafonds. Wij zijn trots om te zeggen dat we sinds 2007 u de beste prijzen en eersteklas service kunnen aanbieden.
Naar BRICOFLOR Webshop
PVC tegels

Zelfklevende vinyltegels | Instructies stap voor stap!

U bent overtuigd van de eersteklas uitstraling die een tegelvloer te bieden heeft, maar schuwt tegelijkertijd van de nadelen van de koude stenen tegels? Als u dan ook nog eens op zoek bent naar een zeer eenvoudige installatie-optie, dan zijn zelfklevende vinyltegels precies goed voor u! De elastische vloerbedekking is niet alleen verkrijgbaar in een slank plankformaat, vinyl overtuigt nu ook als een handige tegel. Het oppervlak van de authentieke tegelvloeren wordt gedetailleerd gereproduceerd, zodat er geen verschil in uiterlijk is.

Naast het esthetische uiterlijk is het leggen ervan een van de belangrijkste voordelen van de zelfklevende vinyltegels. Deze kunnen gemakkelijk en snel worden gelegd en vereisen geen advies van een professional. Als je je nu afvraagt ​​hoe je de veelzijdige vinylvloer moet leggen, let dan op! We leggen uit hoe u het best te werk kunt gaan om een ​​optimaal en aantrekkelijk resultaat te bereiken. In een paar stappen bereikt u eindelijk uw nieuwe droomvloer!

De inhoud

 • Zelfklevende vinyltegels leggen - Waar moet u op letten?
 • De juiste voorbereiding
 • Een kwestie van temperatuur - De acclimatisering van vinyltegels
 • De installatiehoogte - Bereid de grond voor
 • Op welk oppervlak kunt u vinyltegels leggen?
 • Kleine stapjes naar uw droomvloer – Breng uw vinyltegels aan op de vloer
 • Maak de juiste keuze - Goede redenen voor een zelfklevende vinylvloer
 • Vinyltegels of stenen tegels? - Waarom de elastische designvloer de moeite waard is!
 • Onze favorieten - Aanbevelingen van BRICOFLOR over zelfklevende vinylvloeren

Zelfklevende vinyltegels leggen - Waar moet u op letten?

Hoe je laminaat moet leggen is ondertussen bij velen bekend. Het leggen van tegels is moeilijk, maar voor velen niet langer een mysterie. Maar wanneer het gaat over zelfklevende vinyltegels, is het een andere zaak! Het is een praktisch alternatief voor het eenvoudige klikmechanisme, dat absoluut meer aandacht verdient.

Vinyltegels zijn niet alleen een prachtig alternatief voor saaie steentegels, als u kiest voor de zelfklevende installatiemethode bespaart u veel tijd en zenuwen. Dankzij de praktische zelfklevende achterkant kunnen de vinyltegels op een enorm eenvoudige manier aan het oppervlak worden bevestigd. Het beste is dat je geen professional hoeft te zijn! Sommige dingen moeten echter van tevoren overwogen worden, zodat er later geen problemen ontstaan. Om ervoor te zorgen dat uw nieuwe vloer absoluut egaal en mooi is, hebben we een aantal punten van BRICOFLOR samengevat waar u op moet letten.

De juiste voorbereiding

Voordat het plaatsen van de zelfklevende vinyltegels kan worden gestart, moeten er enkele voorbereidingen worden getroffen. Zorg er eerst voor dat u al het gereedschap heeft wat nodig is voor de installatie. Omdat u heeft gekozen voor zelfklevende vinyltegels, heeft u weinig gereedschap nodig. Een tapijtmes, een metalen liniaal of iets dergelijks en een meetlint zijn voldoende om de vinyltegels veilig te kunnen leggen.

Een kwestie van temperatuur - De acclimatisering van vinyltegels

Omdat vinyl een thermoplastisch materiaal is, kan het vervormen bij grote temperatuureffecten. In de kou spannen de praktische vinyltegels gemakkelijk, met warmte zetten ze uit. Omdat pakketten met vloeren vaak op koudere locaties worden opgeslagen, is het belangrijk om vinyltegels voldoende tijd te geven om te acclimatiseren. Om deze reden worden de pakketten minstens 24 uur van tevoren in de kamer gebracht, waarna ze verplaatst worden.

Alleen dan kan de vinylvloer zich optimaal aanpassen aan de kamertemperatuur. Bovendien kunt u zo vervelende vervorming en het barsten van zelfklevende vinyltegels voorkomen en profiteren van een langdurig mooi vloerbeeld.

De installatiehoogte - Bereid de grond voor

Bij het leggen van vinyltegels moet speciale aandacht worden besteed aan de installatiehoogte van het product. Dit geeft aan hoeveel het substraat moet worden voorbereid voordat de vinylvloer op de grond kan worden gebracht. In de zelfklevende variant is een productdikte van 2-3 mm gebruikelijk. Het materiaal is daarom erg dun. Hoewel dit enkele voordelen heeft, betekent dit ook dat de grond moet worden geoptimaliseerd. Het zelfklevende vinyl is ideaal voor renovaties: deuren hoeven niet te worden geschuurd en er zijn geen scherpe off-setranden naar andere kamers.

Tegelijkertijd zijn de kleinste hobbels duidelijk zichtbaar op het oppervlak. Minimale verhogingen of deeltjes laten lelijke vlekken achter op de vinyltegels en verminderen de algehele indruk. Om deze reden moeten hobbels, gaten en scheuren worden opgevuld om een ​​vlak en gelijkmatig oppervlak te creëren.

Om ervoor te zorgen dat de zelfklevende vinylvloer beter hecht aan de ondergrond, moet deze niet alleen vrij zijn van stof, vuil en vet maar is het ook raadzaam om een ​​extra primer aan te brengen. Dit dient om de hechting van de vloer te verbeteren, zodat de vinyltegels onverhard aan de grond hechten en daarna ook niet wegglijden.

Op welk oppervlak kunt u vinyltegels leggen?

Afhankelijk van de omstandigheden die u heeft, is de kwestie van de geschiktheid van het substraat bijzonder belangrijk. Gelukkig kunnen zelfklevende vinyltegels ook op andere vloerbedekkingen worden gelegd. Bovenal is één ding cruciaal: de ondergrond moet vlak zijn!

Zelfklevende vinyltegels kunnen correct op dekvloer en vloerdekvloer worden gelegd. Bulten groter dan 0,5 mm moeten echter volledig worden gecompenseerd. De grond wordt vervolgens volledig afgeschuurd en afgezogen. Zo worden vuil en onregelmatigheden verwijderd en kan de zelfklevende vinylvloer gemakkelijk worden verplaatst.

Het leggen van zelfklevend vinyl is ook mogelijk op bestaande PVC-vloeren. Hier moet echter worden gewaarborgd dat het PVC volledig op het substraat is gehecht. De bekleding mag niet los op de grond liggen, anders glijdt deze onder de vinyltegels. Als de bestaande PVC-vloer echter is gelijmd, kan deze gemakkelijk worden gelegd. De vloer moet echter vooraf grondig worden schoongemaakt om vuilafzettingen te voorkomen.

Als uw vloer een linoleum, rubbervloer, laminaat of tapijt is, hebben we slecht nieuws voor u: deze vloeren zijn niet geschikt als rug voor de zelfklevende vinyltegels en moeten volledig worden verwijderd.

Als u de vinylvloer van zelfklevend materiaal op een houten vloer wilt leggen, is dit zonder problemen mogelijk. Dit geldt echter alleen als uw houten vloer volledig voegloos is. Anders zullen de fijne uitsparingen op het oppervlak zichtbaar worden en de algehele indruk vertroebelen.

Kleine stapjes naar uw droomvloer – Breng uw vinyltegels aan op de vloer

In tegenstelling tot de juiste voorbereiding is de daadwerkelijke installatie veel minder ingewikkeld! Zodra de ondergrond gelijk is en de vinyltegels zijn geacclimatiseerd, kunt u beginnen met het leggen van de praktische designvloer.

Eerst wordt het midden van de kamer gemeten. Hier begint het leggen. De beschermfolie van de eerste vinyltegel wordt verwijderd en deze wordt vervolgens voorzichtig op de grond gedrukt. Het proces wordt herhaald totdat de hele kamer is bekleed met vinyl. Na de eerste vinyltegel is het eenvoudig om de legrichting die de fabrikant adviseert te volgen. Het wordt meestal gemarkeerd met een pijl aan de onderkant van de vinylvloer.

Als er veel lijm ontsnapt, is dit geen probleem. Zelfs een paar dagen na installatie kan de lijm blijven ontsnappen. Zelfs als het in het begin misschien vervelend lijkt, zorgt dit voor een perfect verbonden vloer. Met een beetje benzine kan de lijm eenvoudig van het oppervlak worden verwijderd.

Maak de juiste keuze - Goede redenen voor een zelfklevende vinylvloer

Nu u weet hoe de praktische designvloer wordt gelegd, rijst de vraag waarom u ooit zelfklevende vinyltegels zou moeten gebruiken. Als u nog niet overtuigd bent of nog steeds twijfels hebt, laat u dan overtuigen van de veelzijdigheid van vinyltegels. Afgezien van de snelle en eenvoudige installatie, zijn er nog een paar redenen waarom het loont om de vinylversie te overwegen!

Vinyltegels of stenen tegels? - Waarom de elastische designvloer de moeite waard is!

Als je van het uiterlijk van stenen tegels houdt, weet je al wat de nadelen zijn. Hoewel ze bijzonder robuust en veerkrachtig zijn, zijn de tekortkomingen duidelijk. Tegels zijn vooral gevoelig voor krassen en breuken. Als een zwaar voorwerp uit de hand glijdt, wordt het niet alleen beschadigd, maar ook de tegels eronder. Het vervangen van de tegels is echter uitgesloten, omdat de zware tegels stevig zijn verbonden. Het gevoel van stenen tegels wordt extreem vertroebeld door hun kou, wat vooral het comfort van de kamer lijdt.

Dit alles kan worden overwonnen door de zelfklevende vinyltegels te leggen! Ze zijn niet alleen veel handzamer dan zware stenen tegels, ze worden ook beschermd door hun sterke groeflaag tegen krassen en slijtage. Qua duurzaamheid zijn ze op geen enkele manier inferieur aan hun externe rolmodel! Zelfklevende vinyltegels kunnen nog grotere schade en druk weerstaan ​​zonder te worden beschadigd. Bovendien zijn ze warm voor de voeten, zacht voor de gewrichten en waterdicht!

De vele technische voordelen, gecombineerd met het eersteklas uiterlijk, resulteren in een unieke productcombinatie die het beste bij elke kamer past. Het designaanbod is nog groter en gevarieerder dan je zou vinden bij stenen tegels! Van heldere marmeren decors tot authentieke betonnen replica's, alles is aanwezig. Renoveer uw kamer op een eenvoudige manier, met zelfklevende vinyltegels bij BRICOFLOR!

Onze favorieten - BRICOFLORS aanbevelingen voor zelfklevende vinylvloeren

De gestaag groeiende markt voor vinyl vloerbedekking biedt een uitgebreide selectie van producten en een gigantisch assortiment van fabrikanten en collecties. Zodat u niet hoeft rond te kijken, wie de beste fabrikant zal zijn, hebben we enkele van onze persoonlijke favorieten voor u op een rijtje gezet!

Als het gaat om zelfklevende vinyltegels, zijn we vooral onder de indruk van de fabrikanten Gerflor en Tarkett. De zelfklevende vinyltegels van Gerflor laten zien hoe belangrijk de fabrikant is voor de technische vooruitgang en een onnavolgbaar uiterlijk. Tarkett zelfklevende vinyltegels kunnen zowel duurzame als veelzijdige en succesvolle alternatieven zijn voor klassieke steentegels.

 

We hopen dat we u kunnen helpen om uw individuele vloeroplossing te vinden! Mocht u nog vragen hebben, neem dan contact met ons op via telefoon, e-mail of via ons contactformulier! Een van onze vriendelijke en behulpzame servicemedewerkers zal uw aanvraag behandelen en u adviseren bij uw renovatieproject.

Tot de volgende keer! Uw team van BRICOFLOR, de nummer 1 in wand- en vloerbedekking!