Zoeken naar search on website
Professioneel advies
+31(0)43-3020090
Maandag tot vrijdag: 08:30 tot 17:00
Help icon
CONTACT

Zwart behang - Donker behang voor een prachtige sfeer

Een zwart behang heeft een sensuele elegantie en een subtiele extravagante flair. Het hoeft ook niet altijd een diepzwart effen behang te zijn. Verschillende soorten zwart patroonbehang is ook ideaal voor een zeer modern en stedelijk interieur, maar ook voor elegante interieurs met een licht verfijnd tintje.

Geen filters geselecteerd
€ 32,95 per rol € 9,95 per rol
Gelijk aan € 1,87 / m²
Verzend : € 7,95 per bestelling
€ 18,95 per rol € 15,50 per rol
Gelijk aan € 62,00 / m²
Verzend : € 7,95 per bestelling
€ 19,95 per rol € 15,95 per rol
Gelijk aan € 2,99 / m²
Verzend : € 7,95 per bestelling
€ 19,95 per rol € 15,95 per rol
Gelijk aan € 2,99 / m²
Verzend : € 7,95 per bestelling
€ 19,95 per rol € 15,95 per rol
Gelijk aan € 2,99 / m²
Verzend : € 7,95 per bestelling
€ 20,95 per rol € 16,95 per rol
Gelijk aan € 3,18 / m²
Verzend : € 7,95 per bestelling
€ 35,45 per rol € 17,99 per rol
Gelijk aan € 3,38 / m²
Verzend : € 7,95 per bestelling
€ 22,95 per rol € 18,50 per rol
Gelijk aan € 28,46 / m²
Verzend : € 7,95 per bestelling
€ 38,45 per rol € 18,99 per rol
Gelijk aan € 3,56 / m²
Verzend : € 7,95 per bestelling
€ 24,95 per rol € 19,95 per rol
Gelijk aan € 3,74 / m²
Verzend : € 7,95 per bestelling
€ 31,95 per rol € 19,95 per rol
Gelijk aan € 3,74 / m²
Verzend : € 7,95 per bestelling
€ 38,95 per rol € 19,95 per rol
Gelijk aan € 3,74 / m²
Verzend : € 7,95 per bestelling
€ 29,95 per rol € 19,95 per rol
Gelijk aan € 3,74 / m²
Verzend : € 7,95 per bestelling
€ 40,95 per rol € 19,95 per rol
Gelijk aan € 3,74 / m²
Verzend : € 7,95 per bestelling
€ 37,95 per rol € 19,95 per rol
Gelijk aan € 3,74 / m²
Verzend : € 7,95 per bestelling
€ 25,95 per rol € 19,95 per rol
Gelijk aan € 3,74 / m²
Verzend : € 7,95 per bestelling
€ 32,95 per rol € 19,95 per rol
Gelijk aan € 3,74 / m²
Verzend : € 7,95 per bestelling
€ 37,95 per rol € 19,95 per rol
Gelijk aan € 3,74 / m²
Verzend : € 7,95 per bestelling
€ 41,95 per rol € 19,95 per rol
Gelijk aan € 3,74 / m²
Verzend : € 7,95 per bestelling
€ 39,95 per rol € 19,95 per rol
Gelijk aan € 3,74 / m²
Verzend : € 7,95 per bestelling

Zwart behang - Extravagant, mystiek en modern

Een zwart behang roept een extravagante sfeer op met een vleugje mystiek. Zwart hoeft er niet droevig en somber uit te zien, want talloze zwarte ontwerpen in onze winkel inspireren met hun vrolijkheid en ongewone design. Een antraciet of zwart behang met natuurlijke optiek is bijzonder geschikt voor een stedelijk interieur. Zo is een steen behang ideaal voor een moderne loft-look en is een zwart behang met metaallook ideaal voor interieurs in een industriële stijl. Ook is er een divers aanbod aan zwart behang om een shabby chic interieur te creëren.

Om de kamer niet te donker te maken is het raadzaam om zwart behang als highlight te gebruiken, of om contrasten te creëren, door slechts één muur hiermee te behangen. In onze online shop vindt u niet alleen eenvoudig zwart effen behang, maar ook bijzonder en uniek zwart patroonbehang. Zo heeft u zwart barok behang, dat inspireert met zijn exclusieve combinatie van historische elegantie en moderniteit. Verschillende grafische en geometrische ontwerpen roepen een serieuze en waardige flair op, terwijl ongebruikelijke motieven zoals schedels een persoonlijk interieur maken en bijvoorbeeld erg geschikt zijn voor een slaapkamer. Ook is bloemen behang beschikbaar in het zwart, wat uw kamers zal betoveren met een stijlvolle combinatie van delicate natuur en een diepzwarte elegantie.

Dit zijn de materialen van ons zwart behang

Wanneer u kiest voor een zwart behang, heeft u de keuze uit verschillende materialen. In principe wordt er onderscheid gemaakt tussen het dragermateriaal dat aan de muur hecht en het oppervlak, dat verantwoordelijk is voor de look, feel en verzorging van uw zwarte behang. Als het gaat om het dragermateriaal kunt u kiezen uit papier en vlies. Een papieren behang is niet alleen erg goedkoop, maar maakt ook indruk met zijn ongekende duurzaamheid en ademend vermogen.

Een vliesbehang kenmerkt zich vooral door zijn snelle en gemakkelijke bevestiging. Een zwart behang van vlies is zeer robuust, dankzij zijn ideale maatvastheid. Ook kunt u een zwart vliesbehang ook gebruiken in de keuken of badkamer, dit komt voornamelijk door het feit dat een vliesbehang waterafstotend en lucht- en dampdoorlatend is. Bovendien is een vliesbehang brandvertragend en kan het gemakkelijk van de muur verwijderd worden wanneer u na loop van tijd besluit, dat het tijd is voor een nieuw behang.

Een zwart vinylbehang voor robuustheid en de lange termijn

Ook kunt u kiezen uit verschillende materialen voor het oppervlak. Bij een vinylbehang wordt meerdere keren verwarmd en geschuimd vinyl op een drager van vlies aangebracht. Dit maakt uw nieuwe zwarte behang niet alleen zeer kras- en stootvast, maar het geeft uw behang ook een bijzondere uitstraling en gevoel. Hiernaast is vinylbehang ook erg geschikt voor in de badkamer of keuken, omdat het waterafstotend is en omdat u het schoon kunt maken met een vochtig doekje. U moet bij een installatie in de badkamer er echter wel voor zorgen dat er sprake is van regelmatige ventilatie. Dankzij de goede lichtechtheid hoeft u ook niet bang te zijn dat het zwarte behang zijn kleurintensiteit verliest.

Een gestructureerd behang voor flexibiliteit

Ook kunt u kiezen voor een structuurbehang, dit kan een achterkant hebben van vlies of papier. U kunt hiermee dus de keuze maken tussen een eenvoudige installatie of een goedkoper product. Een deel van het structuurbehang heeft een vinylcoating, waardoor het zwarte behang iets robuuster is. Het vinyl is echter niet zo uitgebreid verwerkt als bij een vinylbehang, waardoor een structuurbehang ook niet zo slijtvast is. U kunt dit zwarte behang echter wel voorzichtig reinigen met een vochtig doekje en u kunt deze ook plaatsen in ruimtes met verhoogde zonnestraling.

Houd hier rekening mee voordat u uw zwarte behang gaat bevestigen

Om uw nieuwe zwarte behang op de muur te krijgen heeft u alleen het standaard gereedschap nodig, een gedeelte hiervan kunt u ook vinden in onze online shop, onder de categorie “behangaccessoires”. Afhankelijk van het gekozen dragermateriaal voor uw zwarte behang verschilt de installatiemethode echter enigszins van elkaar. Ongeacht het dragermateriaal dat u kiest, dient u eerst uw muren op te meten zodat u het juiste aantal rollen behang kunt bestellen. Houd in het ideale geval rekening met ten minste één extra rol, vooral bij het kiezen van een patroonbehang is dit aan te raden. Houd er ook rekening mee dat het behang afwisselend omhoog of omlaag moet worden bevestigd door de offset-informatie.

Knip de stroken behang volgens uw muurafmetingen. Laat aan de boven- en onderkant ongeveer vijf centimeter marge over, dit kunt u eenvoudig afsnijden als het behang daadwerkelijk aan de muur bevestigd is. Meng de pasta volgens de gebruiksaanwijzing en probeer klonten te vermijden. Ook is het van belang dat uw muren zo glad en droog mogelijk zijn voordat u gaat behangen.

Volg deze stappen om uw zwart vlies behang aan de muur te bevestigen

Bij een vliesbehang heeft u het voordeel dat u de lijm direct op de muur aan kunt brengen. Dit zorgt er ook voor dat u de behangstroken niet hoeft in te laten weken en dat behangtafels overbodig zijn. Volg de volgende stappen om uw zwarte behang van vlies op uw muur te plakken:

1. Verdeel de pasta met een lijmkwast zo gelijk mogelijk over de muur. Het is het beste om nog niet de hele muur te bedekken met lijm, anders kan dit namelijk opdrogen op de delen die pas later behangen worden.
2. Pak de eerste strook behang en plaats deze in de linkerbovenhoek van de muur, precies op de rand van de muur en het plafond. Gebruik een behangborstel of -spons om de strook behang van boven naar beneden op de muur glad te strijken.
3. Ga op dezelfde manier te werk met de volgende stroken van uw zwarte behang, waarbij u bij het kiezen van een patroonbehang moet letten op het patroon en ervoor moet zorgen dat dit goed in elkaar overloopt.
4. Veeg overtollige pasta snel van het behang af.
5. Eventueel gevormde littekens of luchtbellen kunnen vervolgens met een littekenroller en een aandrukroller worden verwijderd.

Een papieren behang aan de muur krijgen wordt een kinderspel als u deze stappen volgt

Omdat het papieren behang ongeveer vijf tot tien minuten in de pasta moet weken voordat het op de muur kan worden aangebracht, is bij het aanbrengen van een zwart behang van papier, is wat meer voorzichtigheid vereist. Het behangpapier kan namelijk sneller scheuren. Houdt de inweektijd voor de afzonderlijke stroken behang nagenoeg gelijk en probeer ook dezelfde hoeveelheid lijm te gebruiken. Dit zorgt er namelijk voor dat er geen ongelijkheden zijn in uw behang. Gebruik de volgende stappen om uw papieren behang te plaatsen:

1. Verdeel met een lijmkwast de pasta gelijkmatig over de eerste strook behang en leg deze voorzichtig op de behangtafel. De inweektijd begint op dit punt.
2. Zodra u klaar bent met de eerste strook behang, kunt u alvast beginnen aan de volgende stroken.
3. Zodra de inweektijd van uw eerste strook van uw zwarte behang voorbij is, kunt u deze naar de muur brengen. U kunt dit dan aan de bovenkant beginnen met bevestigen met een behangborstel of behangspons. Pas als het goed plakt kunt u verder gaan met het onderste gedeelte dat u dan vervolgens glad tegen de muur kunt strijken.
4. Evenals bij een vliesbehang is het belangrijk dat u rekening houdt met een eventueel patroon.
5. Veeg na het bevestigen snel overtollige lijm van uw zwarte behang af.
6. Eventuele littekens of luchtbellen kunnen nu ook worden gladgestreken met een littekenroller of een aandrukroller.

Zwart behang van bekende fabrikanten

De meest uiteenlopende fabrikanten hebben zich toegelegd op het zwarte behang en hebben het geïnterpreteerd op veel verschillende manieren. Het zwarte behang in onze online shop met hun eigen kenmerken, zodat u een sfeer kunt creëren die uw signatuur draagt. Of het nu elegant barok behang, sensueel bloemen behang of een modern, grafisch ontwerp is – in onze online shop vindt u het juiste zwarte behang.

De bekende behangfabrikant A.S. Création maakt bijvoorbeeld niet alleen indruk met zijn bijzonder grote verscheidenheid aan ontwerpen, maar ook met zijn hoge kwaliteit en duurzaamheid. Daarnaast maakt het jonge merk Livingwalls indruk met innovatief behang voor eigentijdse interieurs. Dan is er ook nog het premium merk Architects Paper, dat zwart behang produceert voor veeleisende interieurs.

A.S. Création - Een zwart behang voor elke stijl

De behangfabrikant uit Gummersbach creëert meer dan 6.000 smaakvolle behangontwerpen, voor iedere stijl en ruimte. Waaronder veel zwart behang, die muren in heel Europa vorm geven. A.S. Création richt zich niet alleen op een aantrekkelijk en uniek design, maar ook op hoge kwaliteit en duurzaamheid. De gebruikte grondstoffen zijn afkomstig van ethische bosbouwbedrijven, in het drukgebied wordt alleen inkt op waterbasis gebruikt en gemoderniseerde productieprocessen zorgen ervoor dat uw nieuwe zwarte behang op een energiezuinige manier wordt geproduceerd. Ook heeft A.S. Création constante kwaliteitscontroles om te garanderen dat hun behang van topkwaliteit is.

Bestel uw zwarte behang veilig en vertrouwd bij Bricoflor en geniet van de volgende voordelen

In onze winkel vindt u een ruime keuze aan zwart behang voor elke smaak en elke kamer. Bespaar uzelf de moeite van het zoeken naar het juiste zwarte behang in de verwarrende gangpaden van uw bouwmarkt en vindt uw nieuwe behang in onze online winkel, terwijl u comfortabel op de bank ligt. Indien u uw nieuwe behang bestelt bij Bricoflor geniet u van enkele voordelen die u nergens anders zult vinden.

Dankzij onze beste prijs garantie bespaart u niet alleen tijd en moeite, maar ook nog eens een hoop geld. Indien u hetzelfde behang bij een andere partij voor minder geld vindt, verlagen wij onze prijs speciaal voor u!

Ook kunt u gebruik maken van onze gratis sample service, voor als u nog niet helemaal zeker bent van het ontwerp, kleur of het materiaal. Met onze gratis sample service kunt u tot wel 8 samples bestellen, waarbij u ook nog een kortingscode geleverd krijgt voor uw definitieve bestelling.

Mocht u nu een grotere bestelling van plan zijn kunt u er ook voor kiezen om contact op te nemen met onze klantenservice voor een individuele offerte. Voor vragen, verzoeken of suggesties kunt u contact opnemen met onze klantenservice die tot uw beschikking staat. Bel ons tijdens kantooruren, schrijf ons een e-mail of vul simpelweg ons contactformulier in. Wij adviseren u graag over alle aspecten van ons zwarte behang en wij helpen u graag verder.

+ lees meer