Unsere Vorteile
  • Alle Prijzen incl. BTW
  • Beste prijsgarantie
  • Sampleservice
  • Gratis sampleservice
  • Grootste aanbod online

Wij zijn Europa’s grootste online handelaar voor vloeren, wanden en plafonds. Wij zijn trots om te zeggen dat we sinds 2007 u de beste prijzen en eersteklas service kunnen aanbieden.
Naar BRICOFLOR Webshop
Algemeen

Home Cinema renovatie

Home Cinema Renovatie – Uw thuisbioscoop

Je eigen thuisbioscoop is een droom die bijna iedereen vroeg of laat zou willen laten uitkomen. Door stijgende ticketprijzen en uitgaven aan popcorn en andere snacks, wordt je eigen thuisbioscoop financieel steeds aantrekkelijker. Dankzij moderne streamingdiensten en hoge resolutie Ultra-HD Blu-stralen is het bekijken van films op de bank thuis ook veel aangenamer, terwijl het juiste systeem zorgt voor het ultieme geluid. Vandaag laten we u enkele tips en trucs zien die uw thuisbioscoop tot een succes zullen maken!

De eerste dingen om te overwegen bij het kiezen van uw home cinema

Wat op dat moment voor velen een luxe droom leek, komt steeds dichter bij vandaag de dag. Videoprojectoren, schermen, high-definition televisies of het juiste surround-geluid zijn al beschikbaar voor een relatief lage prijs en waren een van de grootste hindernissen voor het repliceren van een bioscoop. De films waren ook veel langzamer in de handel, maar zijn vandaag in zeer korte tijd beschikbaar als hard copy of streaming-versie. In combinatie met taalassistenten, zoals Alexa, kan het afspelen zelfs comfortabel worden gedaan via spraakbesturing. Met ruimtebesparende apparaten en opslagopties hoeft u niet langer budget te reserveren voor extra ruimte voor uw home cinema, maar kunt u deze eenvoudig integreren in uw hobbykelder of zelfs in uw woonkamer.

Als online verkoper van wand- en vloerbedekkingen zijn we waarschijnlijk niet het aanspreekpunt voor u als het gaat om het uitrusten van de juiste technologie. Het ontwerpen van uw thuisbioscoop gaat echter niet alleen over het kiezen van de juiste media. De uitrusting van uw kamer draagt ​​aanzienlijk bij aan een succesvolle implementatie van uw project! We helpen u graag bij het kiezen van geschikte wanden en vloeren en laten u kennis maken met onze meest populaire akoestische oplossingen.

De juiste ruimtekeuze voor optimale akoestiek

Naast het enorm grote scherm trekt vooral het juiste geluid de aantrekkingskracht van een bioscoopbezoek. Een gewone televisie heeft misschien niet het beste van het beste nodig - maar als je al in een thuisbioscoop investeert, wil je er het maximale uit halen! Optimum betekent hier niet dat u de duurste koopt, wat de moderne technologie te bieden heeft. Bioscopen worden tot in het kleinste detail berekend, gepland en gebouwd. Slechts enkelen van ons hebben deze luxe wanneer ze besluiten een comfortabele thuisbioscoop te installeren. We nemen bestaande kamers, zoals onze woonkamers of voorheen niet-ontwikkelde kamers, en stellen deze in volgens onze ideeën.

Tip # 1: let bij het kiezen van de ruimte voor uw bioscoop op geluidsbevorderende maatregelen. Het wordt noch vierkante kamers aanbevolen, noch kamers die bijzonder lang, breed of hoog zijn. Zoek naar ruimteafmetingen die een goede middelmatigheid bieden tussen extreem vierkant of rechthoekig.

Verminder het achtergrondgeluid door tapijt met geluidsabsorptie

Onderdeel van een originele bioscoopervaring is onder andere de akoestische isolatie van de kamer. Dit gaat in twee richtingen. Aan de ene kant wil je achtergrondgeluiden verbergen, zoals straatgeluid of de schreeuwende baby van de buren, aan de andere kant wil je die buurman bijvoorbeeld niet aan je deur en klaagt dat zijn baby niet kan slapen vanwege het dreunende filmgeluid. Tegelijkertijd wilt u niet dat het geluid ongecontroleerd zich voortplant, van de muren en vloeren stuitert en irritante resonantie veroorzaakt. Aangezien u uw huis waarschijnlijk niet hebt gekozen met het bijbedoelingsmotief van een thuisbioscoop, bent u in de meeste gevallen helaas gebonden aan de bestaande stof. Maar hier is wat goed nieuws, dat ook een rol speelt: met de juiste selectie van wand en vloer en natuurlijk uw woninginrichting, kunt u de mate van geluid aanzienlijk beïnvloeden.

Tip # 2: Toegang tot textielproducten om te voorkomen dat geluid teveel wordt teruggegooid op muren en vloeren.

Textielproducten, zoals het tapijt, maar nu ook behang, kunnen helpen om het geluid in uw kamers te verbeteren. Bekend om hun geluidsabsorptie, verminderen ze zowel het geluid dat van buitenaf hoorbaar en waarneembaar is in de aangrenzende kamers, als het geluid dat wordt teruggegooid in uw kamers. Zelfs textielmeubels, zoals fauteuils of zelfs de bank, kunnen perfect in de kamer worden geïntegreerd als geluidsabsorberende objecten. Je moet jezelf of gasten immers een ontspannen en comfortabele zitplaats bieden. U moet dit echter niet overdrijven met de geluidsabsorptie. Als de akoestiek in hoge mate wordt geabsorbeerd, bereikt het geluid ons niet meer en heb je voor niets veel geld geïnvesteerd in een duur systeem. Meestal kun je niet zoveel verkeerd doen met de handgreep om lichtabsorberende vloeren en muren te maken, dus we willen je niet onze meest populaire producten onthouden!

Vliesbehang van A.S. Création uit de Haute Couture 3 & Metallic Silk-collectie

Gemaakt van textieldraden, is het behang van het merk Architects Paper van A.S. Création het ideale supplement voor uw woonruimtes. Delen van de collecties Haute Couture 3 & Metallic Silk zorgen voor een unikleurig ontwerp van uw thuisbioscoop met textieldraden en geven de kamer een nobel uiterlijk. De heldere en tastbare structuur van het vliesbehang wordt aangevuld met een warm kleurenschema. Kies voor lichte crèmekleuren zoals beige of een puristisch wit. Als alternatief kunt u antraciet of bruine producten gebruiken die perfect zijn om de kamer donkerder te maken. Het voordeel van textielbehang is niet alleen een warme en praktische uitstraling. Ze zijn bijzonder gemakkelijk te reinigen en hebben ook isolerende eigenschappen die zorgen voor meer thermische en akoestische isolatie.

Tapijt van Balsan - absoluut comfort en geluidsisolatie met hoge impact

Naast het behang en het meubilair van uw keuze, raden wij een tapijt aan voor betere geluidsabsorptie en comfort. Afhankelijk van de fabrikant ontvangt u uiterst comfortabele en aangename vloerbedekkingen, waarvan sommige zijn voorzien van een extra akoestische oplossing. In het geval van Balsan-vloerbedekking is voetgeluidisolatie van meer dan 25 dB bijvoorbeeld niet ongewoon. Het maakt nauwelijks uit of je de neiging hebt om een ​​hogere veloursvloer te hebben of liever een wat plattere lusbodem. Of u nu de voorkeur geeft aan donkerdere of lichtere kleuren, dit is natuurlijk volledig in het verdere doel van thuisbioscoop. Als u het bijvoorbeeld hoofdzakelijk als woonkamer gebruikt, is het beter om lichtere kleuren te gebruiken. Aan de andere kant, als je grote raamfronten hebt die je indien nodig kunt verduisteren, zul je zeker genieten van een donkerder tapijt. Twee collecties die dit aanbieden zijn bijvoorbeeld Balsan Script of Balsan Leon. Terwijl u Balsan Script in verschillende kleuren krijgt, biedt Balsan Leon een nobel, grijszwart gemêleerd oppervlak, wat geweldig is in de woonkamer en in de thuisbioscoop. Beide collecties hebben geluidsisolatie van 26-27 dB en zijn perfect voor wat rust in je dagelijkse leven, maar ook voor je filmavond.

Betere akoestiek door de juiste wand- en vloerbedekkingen te kiezen!

Als je je eigen thuisbioscoop wilt bouwen, moet je veel aandacht besteden, zodat de droom slaagt. Het ontwerp van de kamer is een essentiële factor die uw ervaring aanzienlijk bepaalt. De indeling, het decor en de verduistering van de kamer geven u optimale resultaten die niet afhankelijk zijn van de gebruikte techniek. Hetzelfde geldt voor kamerakoestiek, die je duurzaam kunt beïnvloeden door het gebruik van wallpapers en tapijten. Pas als de juiste ruimte wordt gegeven, moet je beginnen te denken aan dure projectoren, tv's of geluidssystemen. Zoals altijd wacht een grote selectie van geschikte vloerbedekking en uitgebreid advies over akoestische vloeren in onze online shop. We kijken uit naar de volgende keer! Uw team van BRICOFLOR.