Unsere Vorteile
  • Alle Prijzen incl. BTW
  • Beste prijsgarantie
  • Sampleservice
  • Gratis sampleservice
  • Grootste aanbod online

Wij zijn Europa’s grootste online handelaar voor vloeren, wanden en plafonds. Wij zijn trots om te zeggen dat we sinds 2007 u de beste prijzen en eersteklas service kunnen aanbieden.
Naar BRICOFLOR Webshop
Algemeen

Alternatieven voor tegels in de badkamer | creatieve ideeën voor wand en vloer!

Bijna elke badkamer ziet het er vandaag de dag hetzelfde uit: tegels. Als je in een ouder huis te huur woont, is dit thema vooral aanwezig. Ouderwetse badkamers getuigen meestal van ouderwetse tegels met ouderwetse patronen.

Als u iets nieuws wil proberen, moet u nu opletten! We tonen u verschillende manieren en middelen om uw badkamer een nieuwe look te geven. Of het nu gaat om wand- of vloertegels, met een beetje tijd en werk, zelfs de oudste badkamer kan weer worden omgezet in een ware oase van welzijn!

Inhoud

o Zeg vaarwel tegen de tegels en ontdek onverwachte mogelijkheden!

o Tegels en tegeltjes - De nadelen van de typische badkamervoering

o Tegelvrije alternatieven voor een modern badkamerontwerp

o Gebruik de eersteklas allrounder – Met vinylvloeren naar uw droombadkamer

o Milieuvriendelijk en tegelijkertijd mooi - Innovatieve kurkvloeren voor de badkamer

o In tegenstelling tot alle vooroordelen - Een houten vloer voor een meer natuurlijke uitstraling

o Versier de muren - vervang wandtegels door moderne alternatieven

o Renoveer snel en naadloos met behang

o Behang in de badkamer - het waterdichte alternatief

Zeg vaarwel tegen de tegels en ontdek onvoorstelbare mogelijkheden!

Denk je dat oude tegels alleen maar kan vervangen met nieuwe tegels? Fout! Terwijl je vroeger tevreden moest zijn met een beperkte selectie tegels, zijn de mogelijkheden vandaag eindeloos! Naast de klassieke stenen tegels zijn er verschillende wand- en vloerbedekkingen waarmee u uw badkamer volledig kunt vernieuwen. Welke stijl u ook nastreeft, met slechts een paar eenvoudige stappen kunt u vrijwel elk renovatieconcept implementeren.

Om u een overzicht te geven, laten we u enkele creatieve ideeën zien voor het herontwerp van uw badkamer. Daarbij willen we ons niet beperken tot één product, maar u dichter bij de enorme afmetingen van het assortiment brengen.

Tegels en tegeltjes - De nadelen van de typische badkamervoering

Als je op het punt staat je toekomstige badkamer te renoveren of creëren, denk je waarschijnlijk aan een ding: tegels! Ze domineren nog steeds het imago van de meeste badkamers, hoewel er tegenwoordig een aantal veranderlijke alternatieven zijn. Typerend voor de voering in de natte ruimte, hebben ze nog steeds een aantal nadelen waar je je altijd bewust van moet zijn.

In tegenstelling tot vermoedelijke tegels kunnen tegels vaak allesbehalve gemakkelijk te onderhouden zijn. Na het douchen moeten de tegels in de cabine eigenlijk worden gedroogd, houd je je eraan? De meeste mensen denken dat het gebruik van tegels een zorgeloos pakket naar hun badkamer zal brengen, maar gewrichten hebben vaak last van onzorgvuldig reinigen en worden snel lelijk. Bovendien zijn tegels erg bros. Vanwege vocht is het snel glad in de badkamer, wanneer je iets uit de hand op de grond laat vallen, is vaak niet alleen het object beschadigd, maar ook de onderliggende tegel! Dit kan splinteren of breken en kan daarna heel moeilijk worden uitgewisseld. Dus waarom niet kiezen voor een alternatief voor tegels en de badkamer een compleet nieuwe look geven?

Tegelvrije alternatieven voor een modern badkamerontwerp

Vooral op het gebied van vloeren is er een brede selectie van verschillende vloeren, die ideaal zijn voor gebruik in de badkamer. Ze combineren allemaal praktische, technische kenmerken met een indrukwekkend uiterlijk. Bent u de koude stenen tegels beu die u elke ochtend in de badkamer tegenkomt en u kippenvel bezorgen? Ontdek dan de eenvoudige en mooie manieren om uw badkamervloer nieuw leven in te blazen!

Gebruik de eersteklas allrounder - Met vinylvloeren naar uw droombadkamer

Vinylvloeren zijn een echte alleskunner. Dankzij de eersteklas functies rust hij elke kamer op de best mogelijke manier uit en is hij bestand tegen elke belasting. De designvloer is gemaakt van elastisch vinyl en een ruglaag waarop een decor is gedrukt. De meest uiteenlopende materialen kunnen zo volledig authentiek en natuurlijk worden afgebeeld. Vaak heeft dit zelfs tot gevolg dat vinyl wordt verward met zijn optische modellen! Een transparante slijtlaag beschermt het decor en de vloer, waardoor deze bijzonder duurzaam is.

Omdat vinyllaminaat een plastic product is, is het volledig waterdicht en wordt het zelfs in erg vochtige omstandigheden niet nat. Het zelfklevende vinyl van Gerflor is ideaal om in de badkamer te worden ontworpen. Met de meest verschillende decors kunt u uw kamer volgens uw individuele ideeën ontwerpen en uw persoonlijke stijl integreren.

Milieuvriendelijk en tegelijkertijd mooi - innovatieve kurkvloeren voor de badkamer

Als u een vloerbedekking wilt leggen die niet alleen voor u maar ook voor het milieu een positief effect heeft, moet u voor een kurkvloer gaan! Het natuurlijke materiaal wordt gewonnen uit de schors van kurkeik, die vooral in de Middellandse Zee groeit. Het plantenweefsel bestaat uit een cluster van cellen die een luchtachtig gas bevatten en zijn bekleed met verschillende overlappende lagen cellulose en suberine. De kurk krijgt dus zijn karakteristieke eigenschappen, waardoor hij robuust, flexibel en ondoordringbaar voor water is!

Kurkvloeren zijn een goed voorbeeld van de symbiose van een buitengewoon uiterlijk en onovertroffen duurzaamheid. Ze zijn even zacht voor mens en milieu en bieden ook een verscheidenheid aan ontwerpopties voor uw badkamer.

In tegenstelling tot alle vooroordelen - Een houten vloer voor een meer natuurlijke uitstraling

In het verleden werd het onmogelijk geacht om houten vloeren in de badkamer te leggen. Dankzij moderne afdichtingstechnologieën en beschermende afdichtingen kunt u uw badkamer nu ook bekleden met de houten planken. Het materiaal is dus goed beschermd tegen zwelling, zodat u zich geen zorgen hoeft te maken over permanente schade, zelfs met grotere waterhindernissen. Vooral belangrijk is de professionele plaatsing, zodat er geen gewrichten worden gevormd. Tegelijkertijd moet een waterdichte afdichting worden aangebracht om een ​​uniforme bescherming tegen vocht te garanderen.

Parador plaatst uw badkamer in een volledig natuurlijk licht en maakt indruk met een brede selectie ontwerpen. De ontwerpopties hebben geen limieten. Door de lamellen en dekopslag te impregneren dringt er nog minder vocht in de grond, zodat u zich geen zorgen hoeft te maken over schade aan uw parket, zelfs bij hoge luchtvochtigheid.

Versier de muren - vervang wandtegels door moderne alternatieven

Naast de vloer zijn de wanden van badkamers meestal ook betegeld. Als u genoeg hebt, kunt u ook vertrouwen op slimme tegelalternatieven, waarmee elke badkamer vakkundig kan worden opgevoerd.

Zorg er echter altijd voor dat er geen voegen in wandbekleding zitten. De fijne holtes kunnen anders worden doorkruist door vocht, wat in het ergste geval de voorkeur geeft aan schimmel. Zorg altijd voor een goede ventilatie en idealiter voor het verbinden van offsetranden.

Renoveer snel en naadloos met behang

Wandbekleding is bijzonder geschikt voor een bijzonder eenvoudige herinrichting van de badkamer. Een groot voordeel hiervan is dat de oude tegels niet moeizaam verwijderd hoeven te worden, maar eenvoudig kunnen dienen als basis voor de bekleding. De naadloze opties bieden een snelle en leuke oplossing om oude tegels in een mum van tijd te laten verdwijnen. Op de markt is er een enorme selectie wandbekledingen en panelen in verschillende kleuren, die verkrijgbaar zijn in verschillende materialen en maten. De waterdichte en stevige panelen gemaakt van speciaal kunststof zijn eenvoudig aan de muur te bevestigen met een siliconenlijm en zijn bestand tegen eventuele spanningen.

In onze BRICOFLOR online shop vindt u wandpanelen voor de badkamer in elke denkbare vorm, kleur en maat. Laat u inspireren door het brede assortiment en verkrijg de praktische wandbekleding voor uw renovatieproject thuis!

Behang in de badkamer - het waterdichte alternatief

Je kunt het nauwelijks geloven maar zelfs in de badkamer kunnen de praktische wandbekledingen worden gebruikt. Er zijn speciale achtergronden die bestand zijn tegen vocht, stoom en hoge temperatuurschommelingen. U hoeft uw oude wandtegels niet te verwijderen. De achtergronden kunnen eenvoudig over de tegels worden geplakt. Kijk uit naar gladde en knappe muren met het behangalternatief voor je badkamer!

We hopen dat we u enkele ideeën hebben kunnen geven voor de transformatie van uw badkamer. We kijken ernaar uit u te helpen bij uw renovatieproject. Als u nog vragen heeft, neem dan gerust contact op met een van onze vriendelijke en competente medewerkers. U kunt ons telefonisch, per e-mail of via ons contactformulier bereiken!