Unsere Vorteile
  • Alle Prijzen incl. BTW
  • Beste prijsgarantie
  • Sampleservice
  • Gratis sampleservice
  • Grootste aanbod online

Wij zijn Europa’s grootste online handelaar voor vloeren, wanden en plafonds. Wij zijn trots om te zeggen dat we sinds 2007 u de beste prijzen en eersteklas service kunnen aanbieden.
Naar BRICOFLOR Webshop
Algemeen

BRICOFLOR op Domotex

BRICOFLOR op Domotex

Van 14 tot 17 januari was het weer Domotex in de Messe van Hannover. Natuurlijk was ook BRICOFLOR op deze vakbeurs aanwezig! Met 12 hallen, 1400 tentoonstellende uit meer dan 60 landen en meer dan 45.000 bezoekers is Domotex met gerust hart gigantisch te noemen. Hoewel het natuurlijk onmogelijk is om álle stands te bezoeken hebben wij, op basis van gedaan marktonderzoek, gericht een aantal fabrikanten bezocht. Omdat wij met ongeduld uitkijken naar het moment waarop we al deze nieuwigheden aan u kunnen leveren, hebben we hieronder enkele highlights op een rijtje gezet.

Fortemix

Fortemix is het Tsjechische merk dat onder andere de Fortelock PVC garagevloer tegels maakt. Deze innovatieve tegels maken renovatie van een garage, werkplaats, winkel, fitnessruimte enzovoort, een stuk makkelijker. Ook gaat het veel sneller, want het is mogelijk om tot 100 m² per uur te installeren van deze vloer, hetgeen tijd en kosten bespaard. Nu, om voor nóg meer verschillende toepassingen het passende product te hebben brengt Fortemix een nieuw product op de markt: Fortelock Decor.

Fortelock Decor

Hoewel de aanwezige vertegenwoordiger spaarzaam was met details, zijn wij er in geslaagd het een en ander los te peuteren. Zo zijn de Fortelock Decor slechts ca. 6 mm dik, en daarmee een stuk dunner dan de bestaande Fortelock tegels waarmee zij hun kliksysteem gedeeltelijk delen. Want de Decor tegels zijn zo ontworpen, dat het kliksysteem op elegante wijze aan het oog onttrokken is. Ook zijn de decors van een ander character. Deze zijn namelijk gevarieerder en omvatten diverse patronen van vrolijke abstracte dessins tot strakke hout en steen dessins. Deze nieuwe tegels zijn bij uitstek geschikt voor, bij voorbeeld ruimtes in een woonhuis of kinderdagverblijven.

Fortelock 2040/2080

De bestaande Fortelock 2010/2020 en 2050/2060 series PVC garagevloer tegels zijn, ondanks dat Fortemix een jong bedrijf is, al een favoriet onder eigenaren van garages, winkels, werkplaatsen, opslagplaatsen enzovoort. Deze innovatieve vloertegels zijn leverbaar in "skin" en "diamond" oppervlak. Nu lanceert Fortemix een derde oppervlak, "money". Dit hippe stippenpatroon zal ongetwijfeld meteen velen aanspreken, die echt een "next level" vloer willen. Maar dat is niet al het nieuws waarmee Fortemix haar klanten verrast, want ook het leverbare kleurenbestand is bijna verdubbeld. In aanvulling op de eerder leverbare kleuren, blauw, geel, grafiet, grijs, groen, rood en zwart, zijn nu ook bordeaux rood, licht pastel blauw, donker pastel blauw, appeltjes groen, lavendel, en donker roze. Ook oranje, wat eerder alleen leverbaar was op de 2010/2020 series is nu ook beschikbaar voor de 2050/2060 variant. Natuurlijk gaan wij deze producten zo snel mogelijk aan onze catalogus toevoegen!

Meer informatie over dit veelzijdige product en haar vele toepassingen kunt u hier vinden.

BerryAlloc High Pressure Laminate

Er is al een gigantisch aanbod laminaat op de markt, en het kan moeilijk zijn voor een merk om de vernieuwing te ontwikkelen die het verschil maken. Een merk dat daar echter keer op keer in slaagt, is het Belgische BerryAlloc, onderdeel van Beaulieu International Group. Met het nieuw ontwikkelde High Pressure Laminate (HPL) zet BerryAlloc een nieuwe standaard op gebied van belastbaarheid van PVC kliklaminaat. Dankzij het gepatenteerde aluminium kliksysteem, dat niet alleen sterker, maar ook lichter is dan andere systemen, is een HPL vloer belastbaar tot 1200 kg per lineaire meter. Het SilentSystem verminderd contactgeluid met ca. 19 dB, en verminderd ook de geluidsoverdracht naar aangelegen ruimtes radicaal. Dankzij de geoptimaliseerde HDF kern en het speciaal gecoate oppervlak is de vloer krasbestendig, watervast, en bestand tegen de meeste chemicaliën. Tel daar prachtige, spraakmakende decors bij op, en het resultaat is een waar top-product. Het is dan ook niet verwonderlijk dat, onder andere, British Airways en Volkswagen Europa BerryAlloc HPL vloeren inzetten in de meest extreme omstandigheden.

Associated Weavers

Ook onderdeel van Beaulieu International Group is Associated Weavers (AW). Zoals ieder jaar presenteerde AW ook dit jaar weer een gigantisch palet aan nieuwe tinten en uitvoeringen, met tapijt en tapijttegels voor alle toepassingen van kinderkamers tot extreem projectgebruik. Twee productgroepen die specifiek in de spotlights staan zijn Sensualité en Invictus

Sensualité

Zo simpel als het doel, zo ingewikkeld was de weg er naar toe. Toch is het Associated Weavers gelukt om extreem zachte textielwaren te ontwikkelen, die aangenaam aanvoelen aan handen en voeten. Dankzij het speciaal ontwikkelde iSense garen op basis van polyamide voelen de Sensualité tapijten zachter dan om het even welk product op de markt vandaag. De draden waaruit het oppervlak is opgebouwd zijn namelijk nóg fijner en staan nóg dichter op elkaar, waardoor een ongeëvenaarde zachtheid bereikt kon worden.

Invictus

Voor de Invictus serie tapijten had Associated Weavers een ander, ambitieus doel. Namelijk het overwinnen van dé plagen voor tapijtliefhebbers: vroegtijdige slijt en vlekken. De naam Invictus komt uit het Latijn, en betekend onoverwinnelijk: onoverwinnelijk voor buitensporige slijt en vlekken, zonder in te leven op comfort. Het nieuw ontwikkelde iVinci garen is de nieuwste generatie gekleurde olefine vezels, die prachtige kleuren, een hoog comfort, en uitstekende vlekbestendigheid levert.

Lamett

Ook de PVC laminaat markt is groot, en toch is Lamett er in geslaagd een vernieuwend product te ontwikkelen. De nieuwe "Lugano" collectie legt de lat nog een stuk hoger op gebied van belastbaarheid, en inzetbaarheid. Zo kan u tot 400 m² van deze vloer aan één stuk leggen, zonder onderbreking. Dit is gigantisch, want veel andere vloeren kunnen tot maar tot maximaal 15 meter breed gelegt worden. Ook is acclimatiseren van de vloerelementen vóór installatie nu iets van het verleden. Dankzij de extra diepe houtstructuur en met quartz verbeterde urethaan laag, is de vloer ook extreem slijtvast. Bovendien lost Lamett met de Lugano collectie een ander probleem op dat PVC laminaat plaagt: vervorming onder direct zonlicht en/of hoge temperaturen. Deze PVC laminaat planken blijven stabiel en vormvast onder extreme condities.

Gunreben

Naast houten terrassen maakt het Duitse Gunreben ook PVC laminaat. Ook bij Gunreben is men zich er van bewust wat één van de belangrijkste werkpunten is aan het PVC laminaat wat op dit moment op de markt is: vormvastheid bij hoge temperaturen en direct zonlicht. De fabrikant heeft daarom een nieuwe drager ontwikkeld, die vanaf begin 2017 verwerkt zal worden in haar PVC laminaat producten. De nieuwe drager, "WPC" genaamd, zorg er voor dat u nu een Gunreben PVC laminaat vloer ook bijvoorbeeld in een serre, of op een zolder met een groot Velux raam kan installeren. Ook de eisen die gesteld worden aan de ondergrond worden steeds lichter. Een tegelvloer met voegen van tot één centimeter breed is inmiddels toegevoegd aan de groeiende lijst met ondergronden, waarop een Gunreben PVC laminaat vloer met weinig tot geen voorbereiding geïnstalleerd kan worden.

[email protected]

In een industrie zo competitief als de vloerindustrie, is innovatie niet slechts een pluspunt, maar een voorwaarde om te overleven. Op Domotext worden elk jaar de meest veelbelovende innovaties op een rij gezet. Voor ons kwam de absolute highlight van Quick-Step.

In de Resilient Floor Coverings categorie was één van de winnaars Quick-Step, met de Pulse Click vloer. Door de diepe embossing, moderne coating, en uitzonderlijke slijtvastheid, zijn Pulse Click en Pulse Click Pro vloeren een uitstekende keuze voor bijna elke situatie.

Innovatie bij BRICOFLOR

Natuurlijk kan BRICOFLOR alle bovengenoemde producten leveren, zodra de productie gestart is. Ziet u het gewenste product niet in onze catalogus? Twijfel dan niet om ons te contacteren, want wij kunnen het product in 99% van de gevallen tóch leveren. Ook samples bestellen is natuurlijk geen probleem

Wij kijken nú al uit naar Domotex 2018.

Tot snel!

Geef een reactie

Helaas, je moet ingelogd zijn om een reactie te geven.