Unsere Vorteile
  • Alle Prijzen incl. BTW
  • Beste prijsgarantie
  • Sampleservice
  • Gratis sampleservice
  • Grootste aanbod online

Wij zijn Europa’s grootste online handelaar voor vloeren, wanden en plafonds. Wij zijn trots om te zeggen dat we sinds 2007 u de beste prijzen en eersteklas service kunnen aanbieden.
Naar BRICOFLOR Webshop
Algemeen

Cersaie 2018: onze impressie van de keramische tegelbeurs

Voor ons, die onze klanten alle mogelijke soorten vloerbedekking wil aanbieden, was het dit jaar een hoogtepunt om ´s werelds grootste vakbeurs voor keramische tegels in het prachtige Bologna te bezoeken. Omdat de markt voor keramische tegels volledig verschilt van bijvoorbeeld, vloerbedekking, PVC of houten vloeren, waas het voor ons erg spannend om nieuwe contacten te leggen met de meest gerenommeerde fabrikanten.

Met een tentoonstellingsoppervlak van 166 m² is Cersaie meer dan alleen een industriebeurs; architecten, handelaren en ontwerpers vinden hier nieuwe inspiraties en technische innovaties. De 18 zalen zijn gevuld met adembenemende werelden waarin de fabrikanten hun nieuwe ontwerpen presenteren. Op bijna alle stands, zijn exposanten erin geslaagd hun producten op te nemen in een uitnodigende sfeer. Omdat het de grootste tentoonstelling van deze soort, waren er natuurlijke exotische fabrikanten van over de hele wereld. Deze boden ons een blik voorbij de horizon.

Tegeltrend voor het jaar 2019: overzicht van het nieuws

Keramische tegels in houten optiek

Keramische tegels in hout optiek

Opvallen was de verscheidenheid aan houtontwerpen dit jaar. Gedrukte keramische tegels, die op het eerste gezicht een schijnbaar bedrieglijk echt parket nabootsen. Alleen het koelere oppervlak onthult dat het een keramisch product is.  Keramische tegels met houteffect hebben het voordeel ten opzichte van conventionele houten vloeren dat ze u tientallen jaren van ze kan blijven genieten. Natuurlijk is het ook een voordeel dat je de tegels ook in de douche kunt plaatsen.

Keramische tegels in beton optiek

Keramische tegels in beton optiek

Ook een trend is de betonoptiek, bijna elke kraam was uitgerust met een industrieel ontworpen hoek. Vooral gebroken randen, die de vloer een rustieke en individuele flair geven, zijn in opkomst. Cementachtige oppervlakken en warme tinten maken het de beste ideale partner voor zowel klassieke als moderne faciliteiten. In het verleden waren brede, goed zichtbare gewrichten in de mode, vandaag kiest iedereen voor zo glad mogelijke oppervlakten. De industrie is nu zo ver, dat tegels nu bijna zonder zichtbare naden kunnen worden gelegd.

Imitaties met hoogwaardige steen optiek

Keramische tegels in steen optiek

Natuurlijk blijft de klassieke terracottategel in 2019 de bestseller, zodat geïnteresseerde bezoekers in Bologna iets van een bekende en niet bekende fabrikant kunnen vinden. Ook zeer fijne keramische tegels met steenlook zijn erg in trek voor klassiek ingerichte woonomgevingen. Marmer in alle mogelijke variaties is een ideale basis voor een smaakvolle en representatieve ambiance.

Een kijkje in de toekomst – installatie wordt makkelijker

Erg opwindend zal een nieuw systeem zijn waarmee de uitgever tegels 8 keer sneller dan voorheen kan plaatsen: de droge tegel, waar geen lijm voor nodig is. de voordelen liggen voor de hand: er kan direct op de vloer worden gelopen, het is stofvrij, duurzaam en kan worden uitgevoerd zonder resten achter te laten. De Duitse fabrikant Agrob Buchtal presenteerde zijn revolutionaire systeem bij Cersaie.

We kijken uit naar Cersaie 2019!

De jaarlijkse Cersaie was zoals altijd een bezoek waard om een diep inzicht te krijgen in de wereld van keramische vloeren en om de trends en innovaties van de tegelwereld te zien.

Als u nu op smaak bent en een individuele aanbieding wilt doen, kunt u altijd contact met ons opnemen. Schrijf ons een bericht via het contactformulier en ons serviceteam helpt u graag verder.

Tot de volgende keer! Uw team van BRICOFLOR, de nummer 1 voor wand- en vloerbedekkingen