Unsere Vorteile
  • Alle Prijzen incl. BTW
  • Beste prijsgarantie
  • Sampleservice
  • Gratis sampleservice
  • Grootste aanbod online

Wij zijn Europa’s grootste online handelaar voor vloeren, wanden en plafonds. Wij zijn trots om te zeggen dat we sinds 2007 u de beste prijzen en eersteklas service kunnen aanbieden.
Naar BRICOFLOR Webshop
Algemeen

COMBINATIE VAN GELUIDSISOLATIE EN VLOERVERWARMING IN LAMINAATVLOEREN

In het volgende artikel leggen we uit hoe u nog meer rust en comfort uit uw laminaatvloer kunt halen dankzij een combinatie van valdemping en vloerverwarming, en waar u daarbij op moet letten.

WAT IS IMPACTGELUID EN WAAROM MOET HET GEÏSOLEERD WORDEN?

Contactgeluid is een vorm van geluid dat ontstaat door op de vloer te lopen en dat ook in de muren en dus in de aangrenzende kamers en zelfs in het appartement onder u wordt overgebracht. De harde textuur van het laminaat en een zwevende installatie hebben een versterkend effect op loopgeluiden. Om de rust en harmonie binnen de eigen muren te herstellen, is het raadzaam om laminaat uit te rusten met contactgeluidsisolatie. Daarnaast kunnen extra lagen materiaal worden gebruikt als neveneffect om kleine oneffenheden in de ondervloer te compenseren en het laminaat een gelijkmatige en mooie vorm te geven.

CONTACTGELUIDSISOLATIE VOOR LAMINATEN: WELKE LAMINAATISOLATIE IS BESCHIKBAAR EN WAT ZIJN DE VERSCHILLEN?

VISCOH AIR PLUS GELUIDSDEMPING VOOR LAMINAAT & PARKET

In principe zijn er drie hoofdcategorieën van contactgeluidsisolatie: kunststof, kurk en houtvezels. Hoogwaardige onderlagen van polyethyleen en polystyreen zoals Viscoh Air of Viscoh Air Plus zijn speciaal ontworpen voor gebruik in combinatie met laminaatvloeren en bieden een lage warmte-doorlaatbaarheid en een enorme geluidsisolatie. Bovendien zijn deze voetvalgeluidsisolaties ontworpen met een dampscherm, dat verdere voordelen biedt zoals bescherming tegen vocht en gereguleerde warmtegeleiding.

 

De isolerende onderlagen van kurk en houtvezels zijn veel duurder omdat het natuurlijke producten zijn. Afhankelijk van de fabrikant kan niet elke voetgangersgeluidsisolatie voor vloerverwarming worden gebruikt. Het is daarom essentieel dat u de specificaties van de fabrikant controleert voordat u laminaat koopt als u uw kamers wilt uitrusten met laminaat en een verwarmingssysteem.

 

LAMINAAT OP VERWARMING VAN DE VLOEREN EN SCHOONHEID VAN HET SCHOONHEIDSPROFIEL

BERRYALLOC ETERNITY "62001332 CANYON LIGHT"

Laminaat is in principe geschikt voor plaatsing op vloerverwarming vanwege de robuuste structuur en het natuurlijke isolatiemateriaal. Doorslaggevend voor de geschiktheid van de gekozen laminaatvloer zijn de warmteweerstand, de ondervloer en de plaatsing van een dampscherm.

Warmtedoorgangsweerstand: Voor optimale warmte en functie van de laminaatvloer mag de waarde van een warmtedoorgangsweerstand niet hoger zijn dan 0,15 m²K/W. Hoe lager deze waarde is, hoe geschikter de constructie is voor vloerverwarming. Klein rekenvoorbeeld: Het Wineo-laminaat Wineo 300 "LA018 Ascona Pine Grey" heeft een totale dikte van 7 mm en heeft een thermische weerstand van 0,06 m²K/W. Daarbij komt nog een 2 mm dikke Viscoh Air Plus voetgangersgeluidsisolatie met een warmteweerstand van 0,053 m² K/W. Het resultaat met 0,113 m² K/W is ideaal voor het leggen van het laminaat op vloerverwarming.

Ondergrond: Een laminaatvloerverwarmingssysteem kan zowel op een anhydrietdekvloer als op cement worden geïnstalleerd. Let bij de installatie van de ondervloer op de waarden van de fabrikant voor het maximale vochtgehalte van de dekvloer. Bij nieuwe dekvloeren is het aan te raden om ca. 30 dagen te wachten met het plaatsen van laminaat op vloerverwarming tot de CM-meting overeenkomt met de voorgeschreven waarden.

Dampscherm: Voor een optimaal, warm resultaat voegt u bij het leggen van het laminaat op vloerverwarming altijd een dampscherm toe als u geen contactgeluidsisolatie heeft met een reeds aanwezig dampscherm, zoals bij Balterio Comfortsound Base contactgeluidsisolatie. Een dampscherm is een PE-folie die wordt gebruikt om de laminaatvloer af te schermen van de ondervloer en zo te beschermen tegen vocht. De markt biedt een breed scala aan modellen en maten - in principe is een totale dikte van twee millimeter voldoende. De laminaatonderlagen dienen in de eerste plaats als warmte-isolatie en reduceren het geluid. Let er dus bij de aankoop op dat de voetvalgeluidsisolatie geschikt is voor vloerverwarming en isotherm is.

 

QUICK-STEP CREO "CR3176 EIK NATUUR LOUISIANA"

We hopen dat we u hebben kunnen uitleggen waarom een combinatie van vloerverwarming en contactgeluidsisolatie zinvol en praktisch is voor laminaatvloeren. Als u nog steeds niet zeker weet welke vloerbedekking het meest geschikt is voor uw vloerbedekking, kunt u altijd contact met ons opnemen. Stuur ons een bericht via het contactformulier en ons serviceteam helpt u graag verder.

Tot de volgende keer! Uw team van BRICOFLOR, de nummer 1 voor wand- en vloerbekleding.