Zoeken naar search on website
Professioneel advies
0853018440
Maandag tot vrijdag: 08:30 tot 17:00
Professioneel advies
0853018440
Maandag tot vrijdag: 08:30 tot 17:00

De top 5 tapijtmerken voor tapijt – Garantie voor topkwaliteit!

Friday, October 25, 2019

Steeds weer zijn we enthousiast over de kwalitatieve voordelen van tapijt, een vloerbedekking waarvan de geschiedenis enkele duizenden jaren geleden begon. Goed voor onze gezondheid, onderhoudsvriendelijk, robuust en daarom uw beste keuze voor een stillere akoestiek. Hierdoor is het geen wonder dat in zo'n carrière de selectie van textiele vloerbedekkingen enorme proporties heeft aangenomen. Om u te helpen bij het bijhouden, presenteren we vandaag vijf van onze beste tapijtmerken.

De beste kwaliteit uit Europa – Overal ter wereld!

Talrijke fabrikanten in Centraal-Europa bleken bijzonder eersteklas te zijn. Met kantoren in Frankrijk, België en Duitsland zijn de bedrijven over de hele wereld actief en distribueren ze vanuit daar hun eersteklas producten over de hele wereld. Ze zijn vaak gespecialiseerd in specifieke materialen of producten, waardoor ze experts zijn in hun vakgebied.

Tapijt van AW – Van traditioneel tot modern

Met bijna 630 medewerkers is AW een van de grootste tapijtfabrikanten ter wereld. De afkorting staat voor Associated Weavers. Het bedrijf heeft zich gespecialiseerd in getufte tapijten en heeft naam gemaakt met zijn spannende Axminster-ontwerpen. Uiteraard houdt het bedrijf rekening met de trends en speelt het flexibel in op de wensen en eisen van zijn klanten, wat resulteert in een breed scala aan elegante decor- en kleurcombinaties. AW wordt in het bijzonder gewaardeerd voor deze bekende decors en programma's.

Vandaag de dag overtuigt het merk Associated Weavers met krachtige ontwerpen en spannende concepten. Zo verwijst de Sedna-collectie naar het mythische figuur van een zeegodin die boos reageerde op menselijk wangedrag. Vandaag de dag gebruikt AW de naam van de godin voor een recyclingprogramma dat het materiaal voor haar zachte en luxueuze vloeren haalt uit afgedankte en gebroken visnetten. Dit voorkomt het in gevaar brengen van zeldzame zeedieren en zorgt tegelijkertijd voor een duurzame productie van nieuwe bodems. Daarnaast is de geweven ECO FusionBac achterkant gemaakt van 100% gerecyclede PET-flessen. Het tapijt zelf is van de hoogste kwaliteit en biedt een extreem zachte touch met de hoogste luxe klassen. Hier ligt de nadruk op eenvoudige en gevlekte ontwerpen die de ziel van de zee vastleggen.

Tapijt van Balsan - De beste kwaliteit uit het hart van Frankrijk

Bekend om zijn zachte maar robuuste texturen, gaan de wortels van Balsan terug naar de koninklijke textielfabriek van Lodewijk XV. Met zijn lange traditie wordt de fabrikant beschouwd als een specialist in de verwerking van garens en is hij niet voor niets de onbetwiste marktleider in Frankrijk.

Naast een uitgebreide keuze aan kleuren en decors, biedt Balsan textielvloeren in de meest uiteenlopende vormen. Het tapijtmerk staat bijvoorbeeld bekend om tuinartikelen, tapijtvloeren- en tegels. Ook  productie, die volledig ter plaatse wordt uitgevoerd. Het bedrijf perfectioneert voortdurend zijn eigen milieumanagementsysteem, bijvoorbeeld door het toevoegen van een geïntegreerde afvalwaterzuiveringsinstallatie. Dit maakt het voor Balsan ook mogelijk om op verzoek producten individueel te ontwerpen voor grotere bestellingen.

De fijnste verwerking van krachtige materialen met een edele textuur

Balsan kan met zijn brede assortiment nauwelijks in een lade worden gelegd. Hier vindt u alles van klassiek tot modern! De toepassingen omvatten zowel uw eigen huis en het hotel segment als de inrichting van kantoren of vergaderzalen. Opvallende patronen zijn hier te vinden, evenals eenvoudige kleuren. Ook al bent u op zoek naar iets heel bijzonders, de collecties Ilda, Gina of Leon, geïnspireerd door de Haute Couture à la Française, zijn echte kunstwerken om op de grond te leggen. Hoge luxeklassen, sterke kleuren en tal van andere kenmerken maken Balsan producten een plezier om te kopen.

Interface tapijttegels - uw contactpersoon voor modulaire producten

Het tapijttegelmerk Interface is een van 's werelds grootste bedrijven op de markt voor textiele vloeren, met zetels en productiefaciliteiten over de hele wereld. Naast het hoofdkantoor in de VS, Australië, Nieuw-Zeeland en Azië heeft het bedrijf ook kantoren in Nederland en het Verenigd Koninkrijk en vertegenwoordigers op het Europese continent. Een belangrijke mijlpaal voor het bedrijf was de aankoop van het Nederlandse bedrijf Heuga in 1987. Heuga wordt tot op de dag van vandaag beschouwd als de uitvinder en het gezicht van praktische tapijttegels die de modulaire markt revolutionair hebben veranderd.

Zoals alle grote merken staat Interface voor duurzame productie en is het gepassioneerd door ons milieu.

De Nederlandse vestiging in Scherpenzeel is bijvoorbeeld 100% hernieuwbaar, afhankelijk van herbruikbare grondstoffen of pleit voor modulaire producten die minder afval genereren. Het Netwerkprogramma recycleert ook oude en kapotte visnetten die anders onze zeeën zouden vernietigen. Na Mission Zero, een Co²-vrije productie, gaat Interface nog een stap verder met het nieuwe Climate Take Back programma om de onnatuurlijke herverdeling van CO² tegen te gaan en de natuur weer in harmonie te brengen. Ontdek uw creativiteit door de talrijke mogelijkheden van de modulaire installatie.

De collecties van Interface zijn net zo ambitieus als de sociale doelstellingen van het bedrijf. In planken en tegels krijg je alles wat je hartje begeert. Ontdek de vele kleuren, geometrische patronen, organische patronen, lineaire structuren of effen decors. Combineer naar believen tegels en planken en creëer uw eigen individuele ruimtes. Bijvoorbeeld met de Luxury Living collectie, die een perfecte mix biedt van een fijne toets en een hoge duurzaamheid en zeer gemakkelijk te leggen is dankzij de tegelvorm. De grote keuze aan interfaces maakt het mogelijk!

Tretford tapijt – Duurzaam tapijt gemaakt van kasjmier

Tretford, het bedrijf uit de Niederrheinregio, biedt een kleine specialiteit onder onze tapijtmerken. De fabrikant produceert zijn textiele vloeren grotendeels uit kasjmier. Kasjmier staat bekend als een bijzonder zachte wol en vindt zijn erkenning vooral in het luxesegment van de huidige modehuizen. Tretford gebruikt echter de waardevolle eigenschappen van het garen voor zijn tapijten en tegels, waardoor ze nog gemakkelijker te onderhouden zijn.

Het materiaal verkregen uit de bovenlaag van de Mongoolse kasjmiergeiten beschermt de dieren tijdens de wintermaanden tegen extreme weersomstandigheden zoals kou, wind, neerslag en vuil. Deze robuuste eigenschappen worden overgedragen op het Tretford tapijt wanneer het wordt geproduceerd en zorgen voor een warme ervaring voor uw voeten na het opstaan. De natuurlijke structuur van de garenvezels biedt ook een natuurlijke bescherming tegen lichte onzuiverheden. In de lentemaanden wordt de toplaag voorzichtig verwijderd, zodat de geiten niet gewond of beschadigd raken voor de productie van de vloer. In tegenstelling tot sommige vooroordelen, ruikt de wol na reiniging en verwerking helemaal niet naar geitenwol!

Laat uw kamers schitteren in briljante tinten en kleuren

Het tapijt van Tretford wordt gekenmerkt door aandacht voor detail en stralende tinten. Dit laatste is ook te danken aan de natuurlijke eigenschappen van de toplaag. Door zijn structuur neemt hij kleuren uitstekend aan en weerspiegelt hij deze op een authentieke en krachtige manier! Dit geeft Tretford's brede assortiment producten een uitzonderlijk natuurlijke en originele uitstraling, waardoor u rust en stilte kunt vinden. De collecties worden ook gekenmerkt door langgerekte geribbelde structuren die uw kamers een dynamische, geordende en opgeruimde uitstraling geven. Tot de populaire collecties van Tretford behoren Tretford Ever en Dolce Vita.

Tapijt van Vorwerk - exclusieve kwaliteit van een Duits bedrijf

Als een van de bekendste en meest succesvolle familiebedrijven produceert Vorwerk al sinds 1883 tapijten. Vandaag de dag is het tapijtmerk wereldwijd actief en vertrouwt het op een jarenlange knowhow in de productie van zijn textiele vloeren. De keuze van de beste materialen in combinatie met verder ontwikkelde productieprocessen maakt een duurzame productie mogelijk en wordt zo op verschillende manieren de belichaming van de bedrijfsfilosofie.

Gespecialiseerd in textielproducten, produceert deze fabrikant niet alleen de klassieke rolgoederen, maar ook passende tapijten, zelfleggende tapijttegels en vele creatieve speciale oplossingen. Afhankelijk van uw behoeften vindt u ook slijtvaste lusontwerpen tot en met zacht velours.

Vorwerk tapijt! - Transformeer uw ruimtes met exclusieve ontwerpen en spannende decors.

Dankzij het jarenlange bestaan van het bedrijf staat Vorwerk vandaag de dag voor een groot en uitgebreid aanbod van ontwerpen en decors waarmee u uw kamers naar eigen wens kunt inrichten. De focus ligt altijd op de goede kwaliteit van de producten, die zowel zichtbaar als voelbaar is. En dit is zelfs volledig onafhankelijk van de gewenste textuur van de vloerbedekkingen.

Het bedrijf biedt ook een verscheidenheid aan kleurkeuzes en overtuigt met klassieke, gedempte tinten, laat uw kamers schitteren in alle kleuren van de regenboog of creëert een natuurlijk ogende feel-good omgeving met geselecteerde accenten. De modellen Modena en Bolero zijn tot op de dag van vandaag populaire Vorwerk-collecties.

Tapijt om verliefd op te worden - Maak van uw huis een thuis

Schoonheid is in het oog van de toeschouwer en hetzelfde geldt voor de vele decors die u vandaag de dag worden aangeboden op het gebied van tapijt. Echter, ongeacht wat u mooi vindt, kunnen wij de fabrikanten en bedrijven die u hier met een gerust geweten gepresenteerd worden, aanbevelen. Omdat deze producenten hun vak kennen en weten wat belangrijk is tijdens de productie. De maatschappelijke houding en verantwoordelijkheid ten opzichte van het milieu en de medewerkers spelen een even belangrijke rol als het gebruik van de beste materialen. Hier vindt u echter beide en hoeft u misschien alleen maar de fabrikant of het decor te kiezen dat het beste bij u past.

Zoals zo vaak hopen we dat we u een beetje inzicht hebben kunnen geven in de jungle van het enorme aanbod. Ontdek de vele collecties in detail in onze online shop en kies het tapijt dat het beste bij u past!

We kijken uit naar de volgende keer!

Tot ziens, uw BRICOFLOR team!

Terug naar posts
Beste prijsgarantie

Beste prijsgarantie

Gegarandeerd geen cent te veel betalen!

Persoonlijke offerte

Persoonlijke offerte

Grote projecten gepland? Vraag nu uw speciale prijs aan!

Gratis sampleservice

Gratis sampleservice

Nu tot 8 gratis samples bestellen!