Unsere Vorteile
  • Alle Prijzen incl. BTW
  • Beste prijsgarantie
  • Sampleservice
  • Gratis sampleservice
  • Grootste aanbod online

Wij zijn Europa’s grootste online handelaar voor vloeren, wanden en plafonds. Wij zijn trots om te zeggen dat we sinds 2007 u de beste prijzen en eersteklas service kunnen aanbieden.
Naar BRICOFLOR Webshop
Algemeen

Forbo Bulletin Board - Het Sterke Design Linoleum Prikbord

Iedereen kent ze: saaie, altijd dezelfde prikborden die kantoren en communicatieruimtes bedekken. Echter, door hun praktische eigenschappen is het moeilijk voor te stellen dat de beige borden niet in een werk- en huiselijke omgeving passen. Om de prikborden naast hun functionele eigenschappen een visueel voordeel te geven, heeft  merkfabrikant Forbo nu de Forbo Bulletin Board collectie ontwikkeld. De praktische linoleum prikbordborden leggen niet langer alleen gedachten en notities vast, maar zijn nu ook een visueel aantrekkelijk en geschikt voor elke kamer!

Het vastleggen van gedachten op natuurlijke wijze - forbo bulletin board

Forbo Bulletin Board "2186 Blanched Almond"

Met de Forbo Bulletin Board collectie heeft Forbo zich tot taak gesteld het typische uiterlijk van conventionele prikborden te herontwerpen en er een visueel opvallende factor aan toe te voegen. Conventionele prikborden zijn gemaakt van kurk, hardschuim of zachte vezelplaten. Het Forbo Bulletin Board daarentegen is gemaakt van hoogwaardig linoleum, wat het bulletinboard niet alleen een verscheidenheid aan technische kenmerken geeft, maar tegelijkertijd aanzienlijk meer mogelijkheden biedt aan de buitenkant. De kenmerken van normale prikborden gaan dus niet verloren en worden flink verbeterd.

Naast de visuele en functionele eigenschappen biedt het Forbo Bulletin Board Linoleum prikbord ook duurzame voordelen.  Forbo  hecht enorm veel belang aan de bescherming en het behoud van het milieu, ook bij de productie van haar linoleumproducten. Daarom zijn alle productieprocessen op de natuur afgestemd en wordt het linoleumkarton van volledig hernieuwbare grondstoffen gemaakt. Zo hoeft u zich bij het inrichten van uw pand geen zorgen te maken over omgevingsfactoren en kunt u met een gerust hart achterover leunen.

 Vereenvoudiging van de communicatie - visionair linoleum prikbord

Prikborden worden vooral gebruikt in gebieden met een sterke communicatie. Dit zijn onder andere  kantoren, ziekenhuizen, keukens, restaurants  en vele andere plaatsen waar verschillende mensen  samenkomen. Klassiekerwijze worden er aantekeningen en berichten aan vastgemaakt met spijkers en schriftjes, zodat iedereen ze kan lezen en ze te zijner tijd weer terug te vinden zijn.  Prikborden zijn daarom een belangrijk onderdeel van verschillende industrieën en ruimtes. Maar waarom zien ze er zo saai uit dat je liever eerst alle alternatieven overweegt? Forbo heeft zich ook deze vraag gesteld en heeft een prikbord ontwikkeld dat  kan overtuigen  door zijn typische kenmerken en expressieve vormgeving.  Verkrijgbaar in vele verschillende kleuren, Forbo verfraait verschillende kamers en vereenvoudigt de dagelijkse communicatie.

Forbo Bulletin Board "2212 Fresh Pineapple"

Gefabriceerd op ultramodern  linoleum, kunnen Forbo's kleurrijke notitieborden veel meer doen dan alleen maar gedachten vastleggen. Het praktische materiaal kan worden toegepast  en aangebracht  op een grote verscheidenheid aan oppervlakken , vergelijkbaar met meubellinoleum . Op deze manier worden meubels en objecten niet alleen functioneel verbeterd, maar ook  visueel verfraaid  en worden ze ware designstukken.

meer dan een prikbord herinrichting van kamers

Een prikbord kan de kamer niet verfraaien? Fout! Het prikbord van Forbo Bulletin Board kan meer dan alleen aantekeningen maken. Naast het praktische aspect hecht Forbo veel waarde aan de  esthetische afwerking van de  linoleumborden. Het praktische materiaal is verkrijgbaar  in 15 verschillende kleuren, elk onderverdeeld in drie verschillende kleurenfamilies. Voor wie het natuurlijk wil, zijn er vijf zachte bruine en beige tinten beschikbaar. Daarnaast bevat de collectie ook vijf grijstinten, die gebruikt kunnen worden om neutrale oppervlakken te creëren. Het kleurenspectrum wordt afgerond met vijf heldere kleuren  die bijna alles bedekken, van intens rood tot frisgroen en diepblauw.

De mix van neutrale, geaarde en heldere kleuren maakt de Forbo Bulletinboards erg  gemakkelijk te combineren. De combinatie van verschillende kleuren zorgt voor verbluffende effecten en kan vooral worden gebruikt voor het ontwerpen van meubels en oppervlakken. Op deze manier creëer je een kamer vol met designstukken en ontsnap je aan de typische uitstraling van saaie prikborden. Ontdek het volledige assortiment in onze BRICOFLOR online shop en laat u  inspireren door het uitgebreide assortiment  en de vele kleurencombinaties!

technische vooruitgang - verfijning van oppervlakken met linoleum

Forbo Bulletin Board "2162 Duck Egg"

Om het uiterlijk van de linoleum prikborden af te ronden, voorziet Forbo zijn Bulletin Board collectie van evenveel technische mogelijkheden. De samenstelling van lijnolie, hars, kurk en pigmenten  geeft het linoleumkarton een unieke flexibiliteit en duurzaamheid.  Op deze manier kunt u ook na jaren van gebruik profiteren van uw nieuwe designstuk en het lange tijd gebruiken. Bovendien biedt de praktische coating van het oppervlak  een enorme elasticiteit, zodat de lijm en de speldennaalden geen zichtbare sporen achterlaten. Als u uw deur of muur met het linoleum bedekt, wordt het onderliggende oppervlak beschermd en steeds meer beschermd tegen schade. Met een  totale dikte van 6,0 mm  heeft de Forbo Bulletin Board collectie ook  een uitstekende dimensionale stabiliteit  en zal deze zelfs onder intense spanning niet te vervormen.

bevestiging van forbo bulletinboard - gemakkelijk te lijmen

Het Forbo Bulletin Board Linoleum prikbord is snel en eenvoudig te installeren, dus er is geen professional nodig. Voor gebruik als prikbord, deur, meubel en kastbekleding moet het linoleum eerst worden aangebracht op een materiaal op houtbasis.  Dit vormt dan de drager. Spaanplaat, multiplex, MDF of HDF zijn bijzonder geschikt als basis. Zodra  deze gedroogd en ontdaan zijn van stof, kan het op maat gesneden linoleum er, met een geschikte lijm, op bevestigd worden. U kunt een handroller gebruiken om het materiaal aan te drukken. Als de lijm gedroogd is, kunt u de steun met een frees of een soortgelijk snijgereedschap bewerken en  in de gewenste vorm snijden. Om de buitenranden te beschermen is het raadzaam om een extra randbescherming aan te brengen, zoals een aluminium profiel of een houten strip.

Om te voorkomen dat u achteraf een kromming van uw linoleumprintplaat opmerkt, moet de achterkant van de drager ook voorzien zijn van het linoleum. Als alternatief kan een andere drager, bijvoorbeeld van laminaat of fineer,  worden gebruikt.

Ontdek de mogelijkheden van interieurdesign en verbeter de communicatie binnen uw vier muren met het praktische linoleum van de Forbo Bulletin Board collectie. Ontdek het prikbord van de toekomst in onze online shop en laat u inspireren door het uitgebreide aanbod!