Close icon

forbo-bulletin board - het vastleggen van gedachten over linoleum

Wie kent ze niet, massieve magneetborden en overweldigende prikborden, die de ruimte een eentonige kantoorsfeer geven. Doo…

lees meer
1 - 14 van 14 Producten

De natuurlijke prikbord oplossing - Forbo prikbord

De Forbo Bulletin Board collectie heeft zich tot taak gesteld om het conventionele uiterlijk van de prikborden volledig op zijn kop te zetten. Terwijl de typische prikborden meestal gemaakt zijn van kurk, hardschuim of zachte vezelplaten, is het Forbo Bulletin Board gemaakt van innovatief linoleum. De kenmerkende eigenschappen van een prikbord worden volledig overgenomen en, verrassend genoeg, uitgebreid. Met het Forbo Bulletin Board kunt u dus niet alleen uw gedachten op één plek verzamelen, maar ook een enorme bijdrage leveren aan de visuele presentatie van uw ruimtes. De prachtige kleurkeuze geeft u de creatieve vrijheid om u volledig te kunnen uitdrukken in de vormgeving en om het linoleumbord te integreren in bestaande ruimteconcepten. Laat u verrassen door de diverse mogelijkheden van de Forbo Bulletin Board collectie en ontdek wat prikborden kunnen betekenen!

de allrounder van forbo - het bulletin linoleum prikbord

Een prikbord wordt klassiek gebruikt om aantekeningen of berichten te bevestigen met punaises en pennen. Ze worden echter niet alleen voor privédoeleinden gebruikt, maar zijn ook te vinden in openbare instellingen. Daar worden data en evenementen aangekondigd of worden aanvragen voor diverse zaken opgehangen. Een prikbord wordt gebruikt voor de dagelijkse communicatie op de meest uiteenlopende gebieden. Terwijl de meeste prikborden er nogal saai uitzien en altijd dezelfde grootte en vorm hebben, heeft Forbo iets totaal nieuws bedacht om de dagelijkse communicatie via prikbord iets meer te onderscheiden.

De Forbo Bulletin Board collectie omvat ultramoderne linoleum prikborden, die verkrijgbaar zijn in een breed scala aan kleuren. De kleurrijke prikborden zijn echter tot veel meer in staat dan alleen het vastleggen van gedachten. Bovendien kunnen ze op een vergelijkbare manier als meubellinoleum op verschillende oppervlakken worden aangebracht, waardoor ze niet alleen visueel, maar ook materieel worden verbeterd.

het geven van ruimte-functionaliteit - toepassingsgebieden van het prikbord

Naast het gebruik als prikbord kan Forbo's praktische linoleum ook gebruikt worden als veelzijdig coatingmateriaal voor oppervlakken. Of het nu gaat om kleine plankjes aan de muur of om een complete wandbekleding. Forbo's prikbord kan op maat worden gesneden en geheel vrij worden bevestigd volgens individuele wensen. Het maakt niet uit of u het elastische materiaal in kleurrijke tegels op de muur plaatst of er een heel paneel mee belijnt. Naast het typische gebruik aan de wand kunnen Forbo's linoleum prikborden ook dienen als inlegwerk voor meubels. U kunt ook het futuristische materiaal aan uw deuren of kasten toevoegen en het daar plakken als een designgericht hoogtepunt of ook voor de bevestiging van verschillende dingen.

Als u van plan bent uw tafelblad te upgraden, dan heeft Forbo het juiste product in het repertoire. De Forbo Desktop Linoleum collectie bevat een universeel tafellinoleum dat als alternatief kan worden gebruikt voor het inrichten van tafelbladen en organisch gevormde meubeloppervlakken.

een kleurrijk oppervlak creëren - het uitgebreide designgamma

Een prikbord wordt meestal niet direct beschouwd als een decoratief element. In plaats van alleen maar functionaliteit, richt Forbo zich op de esthetische productie van haar Bulletin Board collectie. Het meubel linoleum is verkrijgbaar in 15 verschillende kleuren. Terwijl vijf tinten natuurlijker bruin en beige nuances zijn, bevat de collectie ook vijf verschillende grijstinten die universeel te gebruiken zijn. Voor dat bepaalde iets zijn vijf extra felle kleuren opgenomen, die een van elke kleurenfamilie vertegenwoordigen. Een intens rood, fel oranje, een delicaat geel, lichtgroen en een diepblauw zorgen voor de juiste accenten waarmee u in elke ruimte mooie accenten kunt leggen. Word zelf designer en maak uw interieurs tegelijkertijd visueel aantrekkelijk en functioneel.

harmonieuze combinaties door slimme composities

De kleuren van de Forbo Bulletin Board collectie zijn zo gerangschikt dat ze perfect met elkaar te combineren zijn. Een mix van koele grijstinten kan bijvoorbeeld perfect worden aangevuld met het opvallende rood. De zachte groene nuance is bijzonder effectief in combinatie met de harmonieuze natuurlijke kleuren.

Om uw linoleumprintplaat niet alleen aan te passen aan uw interieur maar ook aan uw vloer, heeft Forbo de collectie ontwikkeld tot een homogeen geheel met zijn linoleumvloeren. De Forbo Marmoleum Click collectie is bijzonder geschikt voor gebruik met de linoleum prikborden. Samen creëren ze een modern kamerbeeld dat geen enkele ontwerper beter had kunnen samenstellen!

technische voordelen te bieden aan oppervlakken - forbo bulletinboard

De uitstekende optische eigenschappen van Forbo's linoleum prikborden worden op een unieke manier gecombineerd met hoogwaardige technische apparatuur. De synthese van lijnolie, hars, kurk en pigmenten geeft het praktische materiaal niet alleen een uitgesproken natuurlijke uitstraling, maar geeft het ook de best mogelijke flexibiliteit en duurzaamheid. Bovendien heeft de ultramoderne oppervlaktelaag een zodanige elasticiteit dat spijkers en pennen geen zichtbare sporen achterlaten. De functionele wandbekleding dient ook als bescherming voor gevoelige deuren en wanden. Met een totale dikte van 6,0 mm heeft het Forbo Bulletin Board een uitstekende dimensionale stabiliteit.

forbo bulletinboard lijmen - de juiste bevestiging

De bevestiging van het Forbo Linoleum prikbord is net zo eenvoudig als het gebruik ervan. Voor gebruik als prikbord, deur, meubel en kastbekleding wordt het materiaal eerst aangebracht op een materiaal op houtbasis, zodat het als steun kan dienen. Met name spaanplaat, multiplex, MDF of HDF bieden een geschikte basis. Zodra deze droog en stofvrij zijn, kan het reeds op maat gesneden linoleum er met lijm aan worden bevestigd. Het materiaal wordt met een handroller voorzichtig op de drager gedrukt. Als de lijm voldoende is gedroogd, kan deze met een frees of ander snijgereedschap in de gewenste vorm worden gebracht. Als extra randbescherming is het aan te raden om aluminium profielen of houten strips te monteren.

Om vervorming achteraf te voorkomen, moet de achterkant van de drager ook voorzien zijn van het Forbo Bulletin Board. Als alternatief kan een andere drager, bijvoorbeeld van laminaat of fineer, worden gebruikt.

maak je geen zorgen - ongecompliceerde reiniging en verzorging

Als je je nu afvraagt hoe je het schijnbaar gevoelige materiaal moet schoonmaken, zal het antwoord je verbazen. De natuurlijke oppervlaktelaag kan gemakkelijk worden onderhouden met een vochtige doek en een beetje neutraal reinigingsmiddel. Het hygiënische product trekt geen stof aan en heeft bovendien bacteriostatische eigenschappen die het reinigen vereenvoundigen.

inrichting van ruimtes met natuurlijkheid - het duurzame linoleumprintpaneel

Forbo hecht veel belang aan de bescherming van het milieu. Daartoe zijn niet alleen de productieprocessen zo duurzaam mogelijk ontworpen, maar worden de materialen zelf uitsluitend gemaakt van volledig hernieuwbare grondstoffen. Zo kunt u uw renovatieproject met een gerust hart uitvoeren en hoeft u zich geen zorgen te maken over de gevolgen voor het milieu als u uw pand op een innovatieve manier wilt herinrichten!

forbo bulletin board - ontdek multifunctionele prikborden bij bricoflor!

Als u niet kunt wachten om uw woonruimte uit te rusten en opnieuw in te richten met het praktische Forbo Bulletinboard, blader dan door het uitgebreide assortiment in onze webwinkel. Mocht u extra hulp nodig hebben, aarzel dan niet om contact op te nemen met een van onze vriendelijke medewerkers. Per e-mail, telefoon of via ons contactformulier beantwoorden we graag uw vragen en geven we u nuttige tips over de installatie en de combinatie van alle producten.

Als u van plan bent om grotere hoeveelheden Forbo Linoleum aan te schaffen, neem dan contact met ons op voor een individuele offerte. U profiteert natuurlijk van onze beste prijsgarantie. Maak van de gelegenheid gebruik om de communicatie op verschillende gebieden naar een nieuw niveau te tillen en rust jezelf uit met de geavanceerde Forbo Bulletin Board collectie, nu bij BRICOFLOR!

Plus icon lees meer