Unsere Vorteile
  • Alle Prijzen incl. BTW
  • Beste prijsgarantie
  • Sampleservice
  • Gratis sampleservice
  • Grootste aanbod online

Wij zijn Europa’s grootste online handelaar voor vloeren, wanden en plafonds. Wij zijn trots om te zeggen dat we sinds 2007 u de beste prijzen en eersteklas service kunnen aanbieden.
Naar BRICOFLOR Webshop
Algemeen

Geluidsisolatie bij laminaatvloeren—typen en voordelen op een rijtje

Laminaat is hedendaags makkelijk te installeren dankzij eenvoudige kliksystemen. Hierdoor worden isolerende matten steeds belangrijker. Daarom willen wij in de blog van vandaag graag duidelijk maken wanneer u daadwerkelijk geluidsisolatie nodig heeft en waar u moet letten bij het kopen hiervan.

Wat houdt impactgeluidsisolatie in?

Het impactgeluid is een geluid dat door de vloer en de wanden wordt doorgegeven. Het is daarom vooral hoorbaar in aangrenzende kamers- bijvoorbeeld op de benedenverdieping van uw huis of in het appartement van de buren onder u. De situatie is anders met het zogenaamde wandel- of kamergeluid. Hier is het geluid, bijvoorbeeld de voetstappen op de vloer, alleen hoorbaar in de kamer zelf.

Quick-Step Elite "UE1491 Witte Eik Licht"

Laminaat en isolatiematten—een sterk team

Van harde bekledingen zoals, parket of laminaat is bekend dat ze vanwege hun aard meer geluid produceren in vergelijking met textiel vloerbedekkingen. Dit is met name het geval bij collecties met een kliksysteem. Deze worden zwevend neergelegd, waardoor er ruimte overblijft tussen de vloerplaten en de vloer. Als u geen volledige hechting op uw laminaatvloer gebruikt, is het gebruik van contactgeluidsisolatie van groot belang. Anders bestaat het risico dat u of uw buren geïrriteerd raken door de dagelijkse geluiden.

Een isolerende mat kan echter veel meer dan alleen het impactgeluid minimaliseren. De extra laag materiaal helpt om oneffenheden van de vloer te compenseren. Hierdoor hoeft u minder tijd te investeren in de voorbereiding van de vloer en kunt het sneller plaatsen. Omdat isolatieonderlagen meestal een lage thermische weerstand hebben, kunnen ze ook worden gecombineerd met vloerverwarming. Het leggen van de geluiddemping zelf vereist geen groot vakmanschap.

Welke isolatiematten zijn er allemaal?

Quick-Step Perspective "UF866 Beuk Vernist"

In principe kunnen er drie brede categorieën worden onderscheiden op het gebied van contactgeluidsisolatie. Het populairst zijn isolatiematten gemaakt van plastic, omdat ze beschikken over een goede prijs-kwaliteit verhouding. Hoogwaardige producten, zoals Viscoh Air Plus of ÜroVent zijn speciaal ontworpen voor gebruik met laminaatvloeren en kunnen het impactgeluid tot 20 dB verminderen.

Als u op zoek bent naar alternatieven van natuurlijke oorsprong, vindt u isolatiematten gemaakt van kurk of houtvezels. In vergelijking met kunststof zijn deze echter vaak duurder. Bovendien kunnen ze niet altijd worden gebruikt met vloerverwarming. Daarom is het belangrijk dat u de informatie van de fabrikant controleert, als u uw kamers wilt voorzien van een verwarmingssysteem. Hetzelfde geldt voor de geschiktheid van de isolerende onderlagen. U herkent meestal al bij de omschrijving of het product kan worden gecombineerd met laminaatvloeren.

We hopen dat we u genoeg hebben geïnformeerd met betrekking tot laminaatvloeren en geluidsisolatie. Ontdek eersteklas laminaatvloeren van gespecialiseerde fabrikanten, zoals Joka of Wineo en geef uw kamers een natuurlijke sfeer.

Als u nog steeds niet zeker weet welke geluidsisolatie het beste is voor uw vloer, kunt u altijd contact met ons opnemen. Schrijf ons een bericht via het contactformulier of stuur ons een e-mail en ons serviceteam helpt u graag verder.

Tot de volgende keer! Uw team van BRICOFLOR, de nummer 1 voor wand- en vloerbedekkingen