Unsere Vorteile
  • Alle Prijzen incl. BTW
  • Beste prijsgarantie
  • Sampleservice
  • Gratis sampleservice
  • Grootste aanbod online

Wij zijn Europa’s grootste online handelaar voor vloeren, wanden en plafonds. Wij zijn trots om te zeggen dat we sinds 2007 u de beste prijzen en eersteklas service kunnen aanbieden.
Naar BRICOFLOR Webshop
Algemeen

Geluidsisolatie voor vinyl vloeren - wanneer en bij welke vloeren is het de moeite waard?

PVC vloeren zijn net zo populair als veelzijdig vandaag. De gevarieerde producten veroveren onze wereld in een authentieke hout- of steenlook, maar worden zelfs gebruikt in bedrijfsruimten, waar ze er elegant uitzien en toch bestand zijn tegen de dagelijkse stress. Maar ongeacht waar de designvloer wordt gebruikt, de mens verlangt vooral één ding: rust. Dat is geen probleem met de juiste accessoires voor uw vloer! Ontdek nu welke PVC-vloeren de geluidsisolatie van voetgangers waard zijn en welke producten geschikt zijn voor uw doel.

Geluid - waarom moet je het verminderen?

Iedereen die niet erg veel weet over het onderwerp voetgangersgeluid, kan verbaasd zijn te horen dat wandelen, kamer- en voetvalgeluid niet slechts drie termen zijn voor hetzelfde fenomeen. In feite zijn er hier significante verschillen die u in staat stellen om de algehele kamerakoestiek te regelen. Kortom, het impactgeluid verwijst naar het geluid dat door de vloer en de wanden naar andere kamers wordt doorgegeven. Een geluidsisolatie zorgt dus voor meer rust in het huis, het appartement of op het werk, zodat u gemakkelijker kunt ontspannen of zich ongestoord kunt concentreren op uw werk.

Gerflor Senso Lock 20 "0675 Wood 2"

Als u helemaal niet geïnteresseerd bent in uw buren, zijn er nog steeds goede redenen om de geluidsisolatie niet op te geven! Hoewel de term geluidsisolatie oppervlakkig een bepaald type geluid tegengaat, worden vooral goede producten gekenmerkt door het feit dat ze in het algemeen een dempend effect hebben. Dus je vermijdt niet alleen problemen met je buren, maar je doet ook iets goeds voor jezelf.

Bij welke vinyl vloeren heeft u geen geluidsisolatie nodig?

PVC vloeren zijn bijzonder veelzijdig, niet alleen bij de keuze van de decors. Er zijn ook veel verschillende soorten praktische materialen die kunnen worden gelegd. Over het algemeen wordt onderscheid gemaakt tussen klik PVC, loose-lay PVC en zelfklevende PVC. Ze verschillen voornamelijk door de aard van hun gehechtheid en hebben een praktische kliksysteem. Het wordt vooral zelfstandig gelegd, omdat ze eenvoudig te installeren zijn.

Gerflor Virtuo Clic 55 "0287 Nolita Grey"

Deze vloeren worden zonder lijm aangebracht, dit resulteert in een luchtlaag tussen de vloerbedekking en het substraat. Deze luchtlaag geeft het geluid ruimte om te slingeren. Bij deze varianten moet u daarom altijd een geschikte ondervloer gebruiken! Daarentegen heeft zelfklevend vinyl veel betere waarden op het gebied van geluidsisolatie, vanwege de grote oppervlakbevestiging. Terwijl het in het verleden niet mogelijk was om verlijmde vinyl te combineren met een geluidsisolatie bij voetgangers, stellen we u een praktisch product op een rij waarmee u volledige gemoedsrust in uw kamers kunt bereiken!

Kortom: los gelegde vinyl designvloeren moeten altijd worden gecombineerd met een overeenkomstige geluidsisolatie. In het geval van producten die over het gehele oppervlak gebonden zijn, heeft de lijm al een isolerend effect.

Praktische geluidsisolatie voor PVC vloeren

Viscoh Vinyl 600-SK

Sommige fabrikanten van PVC vloeren bieden hun eigen geluidsisolatieproducten die precies zijn afgestemd op de behoeften van uw vloer. Er zijn bijvoorbeeld producten die speciaal zijn ontwikkeld voor PVC kliklaminaat en die het vergrendelingssysteem bovendien beschermen tegen het breken.

De producten van Viscoh—sterke ondersteuning voor uw PVC vloer

Bij de productie van innovatieve contactgeluidsisolatie onderscheidt een fabrikant zich. De Viscoh Vinyl is speciaal gemaakt voor PVC kliklaminaat. Met een lage wateropname van minder dan één procent, is het ook ideaal voor vochtige ruimtes. Visco Vinyl-S, aan de andere kant, is geschikt voor loose lay PVC. De all-rounder Viscoh Air Plus, kunt u gebruiken voor parket, laminaat. Bovendien heeft het ook een geïntegreerde  vochtbestendigheid.

Viscoh vinyl-600 SK geluidsisolatie - de oplossing voor uw zelfklevende vinyl

Maar zelfs onder deze hoogwaardige producten onderscheidt zich een innovatieve uitvinding: de Viscoh Vinyl 600 SK geluidsdemping voor lijm PVC vloeren. Het kan ook compenseren voor punctuele oneffenheden, heeft slechts een zeer lage wateropname en maakt indruk met zijn lage thermische weerstand. Hun grootste voordeel is echter dat het eenvoudig kan worden gecombineerd met zelfklevend vinyl. Omdat de Vinyl-600 SK een eigen kleef laag heeft.

U vindt een uitgebreide selectie van PVC vloeren en geschikte impactgeluidisolatie in onze online winkel. Als u nog vragen heeft over onze producten, helpen wij u ook graag persoonlijk. Bel ons, stuur ons een e-mail of maak gebruik van ons contactformulier!

Tot de volgende keer! Uw team van BRICOFLOR - de nummer 1 voor wand & vloerbedekkingen!