Unsere Vorteile
  • Alle Prijzen incl. BTW
  • Beste prijsgarantie
  • Sampleservice
  • Gratis sampleservice
  • Grootste aanbod online

Wij zijn Europa’s grootste online handelaar voor vloeren, wanden en plafonds. Wij zijn trots om te zeggen dat we sinds 2007 u de beste prijzen en eersteklas service kunnen aanbieden.
Naar BRICOFLOR Webshop
Algemeen

Gestreept behang - de veelzijdige klassieker voor uw muren

Gestreept behang is altijd de populairste keuze als het gaat om het verfraaien van uw eigen vier muren. U kunt genieten van de talrijke optische effecten die kunnen worden geproduceerd met verschillende patronen. In deze blogpost stellen wij u voor aan de verschillende soorten gestreept behang en hoe u ze het best in uw kamer laat schijnen.

Het effect kan altijd worden veranderd

A.S Création Urban Flowers

Het gestreepte wand-papier kan, op basis van het patroon, worden ingedeeld in drie groepen: de strepen kunnen horizontaal, verticaal en diagonaal opgehangen worden.

Het is ook mogelijk om zowel verticaal als horizontale lijnen te hebben, door het behang aan te brengen in een hoek van 90 graden. U zorgt zelf voor het effect.

Door het gebruik van verticale lijnen, zorgt u ervoor dat uw kamer hoger lijkt te zijn. In tegenstelling tot horizontale lijnen, die uw kamer breder en lager uit laat komen. Een diagonaal patroon geeft uw huis een speels karakter en heeft een moderne flair. In kleinere ruimtes is het aan te raden om behang te nemen met smalle verticale strepen.

Duidelijke lijnen of verfijnde ontwerpen

De selectie van patronen en kleuren voor wandbekleding is tegenwoordig erg breed. Het eenvoudigste strepenbehang is te verkrijgen in verschillende versies. Het is dus zeker, dat het juiste behang vindt dat bij uw behoeften past. Heeft u liever dikke lijnen, dunne lijnen, lijnen met een patroon of een heleboel lijnen naast elkaar, de opties zijn eindeloos.

Brede, regelmatige strepen worden aangeduid als “Blokstrepen”. Deze bestaan meestal uit twee kleuren. Gaat uw keuze naar een muur met een klassieke sfeer, neem dan een kijkje bij het behang 56003-2 A.S. Création Essentials. Wilt u liever iets wat aandacht trekt, is de 32290-5 Innova Memory wel wat voor u.

Dunne strepen naast elkaar wordt ook wel “Pinstripes” genoemd. Dit behang is perfect te harmoniseren met andere motieven en verschillende soorten decor. Neem als voorbeeld 32804-5- ESPRIT Home Esprit 12. Hiermee ziet uw kamer er elegant en licht uit.

Abstracte vormen

Een streeppatroon kan niet alleen worden gemaakt door strepen van verschillende kleuren af te wisselen met elkaar. Dit wordt bewezen door wallpapers, zoals 32765-2 Esprit Home Esprit 12 of 32585-4 A.S Création Fiore. Een streeppatroon kan ook worden gemaakt met geometrische vormen en gebogen lijnen. De kromlijnige strepen zijn vooral passend in modern ingerichte appartementen. Met de opvallende en sierlijke strepen geeft u uw kamer een gezellige sfeer die er open en vriendelijk uitziet. Gestreepte achtergronden met geometrische vormen zijn met name geschikt om accenten te plaatsen of om een kinderkamer aantrekkelijk te maken. Bent u op zoek naar een gestreepte versie met een natuurlijke charme, dan kan een decor in houtlook de perfectie oplossing zijn.

Contrast of liever blingbling?

Qua kleuren hebben gestreepte achtergronden vrijwel geen grenzen. U kunt een decor kiezen met twee contrasterende kleuren om een visueel hoogtepunt in een ruimte te creëren. Of kies een achtergrond met strepen in harmonische tonen –deze hebben een kalmerend effect en kunnen gemakkelijk worden gecombineerd met decoratieve meubels.

Iedereen die een beetje glamour voor zijn muren wil, zal blij zijn met het gestreepte behang van de collectie A.S. Création Bling Bling. Met de sprankelende en glanzende effecten creëren de wanddecoraties en gevoel van ware luxe. Een ander idee is gestreept behang met een extra patroon, bijvoorbeeld met bloemen details.  De strepen rondom de bloemen onderstrepen het effect.

Kamer met streepjesmotief: prachtig design

Esprit Home Esprit Kids 4

Voordat u gestreept behang koopt, moet u eerst overwegen welk effect u hiermee wilt bereiken. Afhankelijk hiervan, moet u de richting en dikte van de strepen kiezen. Het is ook aan te raden om de kleuren van de inrichting aan te passen aan de kamer zelf: warme tonen zoals, geel en oranje zijn ideaal voor de eetkamer of de woonkamer. Koele kleuren zoals, groen en blauw staan voor ontspanning en concentratie en passen goed in een slaapkamer of op uw kantoor.

Wil je afscheid nemen van saaie witgekalkte muren en je appartement opvrolijken met een gestreept behang? Neem dan een kijkje in ons assortiment –met onze grote selectie vindt u gegarandeerd het muurdecor dat uw ruimtes perfect laat stralen!

Mocht u nog vragen hebben over onze producten , vul dan ons contactformulier in.

We kijken uit naar uw bestelling, uw team van BRICOFLOR, de #1 in de verkoop van vloeren en behang!