Unsere Vorteile
  • Alle Prijzen incl. BTW
  • Beste prijsgarantie
  • Sampleservice
  • Gratis sampleservice
  • Grootste aanbod online

Wij zijn Europa’s grootste online handelaar voor vloeren, wanden en plafonds. Wij zijn trots om te zeggen dat we sinds 2007 u de beste prijzen en eersteklas service kunnen aanbieden.
Naar BRICOFLOR Webshop
Parket

Houten vloer schoonmaken

Aangezien wij net parket aanbieden op de website, is het natuurlijk van belang dat we jou informeren over de manier waarop je voor je parket moet zorgen. Natuurlijk wil je dat je mooie vloer over 5 of zelfs 10 jaar er nog net zo uit ziet als nu. Het is dan van groot belang dat je een echte houten vloer goed wordt verzorgt.

Daarom beantwoorden wij nu de vraag:

Hoe kan ik mijn parket mooi houden?

De kleine dagelijkse tips, zoals het gebruik maken van een mat die stenen en zand niet in je huis laat, ken je natuurlijk al. Ook is het een goed idee om je schoenen uit te doen, als je binnen komt. Zodat zand of kleine stenen geen schade op je vloer zullen maken.

MAAR wat moet je doen als er grote schade ontstaat? En hoe moet je een houten vloer schoonmaken? We hebben een lijst samengesteld van de meest nuttige tips en maatregelen. Wij adviseren het volgende:

Bij het dagelijks onderhoud en schoonmaak van de houten vloer, moet er weinig water gebruikt worden, aangezien het hout anders kan zwellen. Zorg dat de dweil of doek alleen vochtig is, niet nat! Na het dweilen kan je de vloer droog maken met een doek, als je bang bent dat je te veel water hebt gebruikt. Zorg ook dat drinken wat gemorst wordt meteen wordt opgedroogd, dit kan de vloer beschadigen of lelijke plekken geven. Bij gebruik van een stofzuiger moet de parketborstel worden toegepast. Een veger moet een zachte borstel hebben. Ook kun je een microvezel wisser gebruiken om snel droog vuil te verwijderen.

Gebruik geen sterke reinigingsmiddelen, omdat dat het oppervlak en het hout kunnen beschadigen. In plaats daarvan, gebruik een reinigingsmiddel dat wordt geadviseerd door de fabrikant of een andere soort die speciaal is gemaakt voor houten vloeren. Vaak heeft een houten vloer een langere garantie als je het geadviseerde middel van de fabrikant gebruikt. Tarkett heeft zelfs milieuvriendelijke opties als het gaat om reinigingsproducten. Op de verpakking van het reinigingsmiddel, zal je de aanwijzingen voor het gebruik vinden.
Bekijk daarbij wat voor afwerking je vloer heeft, is die behandeld met olie, was of lak?Lodge - Kilimandjaro Oak Dit maakt vaak ook een verschil met wat voor soort middel je het moet schoonmaken. Ook moet dit (olie, lak en was) eens in de zoveel tijd herhaald worden. Zo kan je vaak je vloer weer in de oude staat herstellen. Bij dit grote onderhoud, zoals het schuren of het vervangen van de toplaag, kun je een expert inschakelen. Dit kan je ook prima zelf doen, raadpleeg hiervoor de informatie van de fabrikant.

Voorkom krassen en andere beschadigingen bij het verschuiven van meubelen en andere zware objecten. Gebruik vilt onder de poten van de meubels die vaak worden verschoven en verschuif geen objecten zonder bescherming. Vervang de viltjes als ze af zijn en dus niet goed meer beschermen. Zorg ervoor dat de meubels de juiste wieltjes hebben, deze moet zacht zijn en het gewicht goed aan kunnen. Gebruik eventueel een beschermende mat. Bij krassen en kleine scheuren kan een bijwerkpen een snelle hulp zijn, die vaak in de juiste kleur van het parket verkrijgbaar is. Bij grote schade kunnen reparatiematerialen worden gebruikt, zoals houtpasta’s of hars. Ook zijn er speciale pakketten te koop, die alle benodigdheden bevatten. Reparaties moeten zo snel mogelijk gedaan worden, voordat de schade verslechterd, bijvoorbeeld dat er water doordringt in het hout.

Heb je verder nog vragen? Neem dan contact op met het BRICOFLOR team!