Unsere Vorteile
  • Alle Prijzen incl. BTW
  • Beste prijsgarantie
  • Sampleservice
  • Gratis sampleservice
  • Grootste aanbod online

Wij zijn Europa’s grootste online handelaar voor vloeren, wanden en plafonds. Wij zijn trots om te zeggen dat we sinds 2007 u de beste prijzen en eersteklas service kunnen aanbieden.
Naar BRICOFLOR Webshop
Algemeen

LINOLEUM OF PVC - WELKE VLOERBEDEKKING IS GESCHIKT?

Als u op zoek bent naar een flexibele vloerbedekking, wordt u snel geconfronteerd met de vraag welk materiaal u moet kiezen. Hoewel de meeste mensen weten wat vinyl is, ligt het antwoord niet zo voor de hand met linoleum en PVC. Om u te helpen de juiste keuze te maken voor uw volgende renovatieproject, hebben we de verschillen en toepassingen van de twee vloerklassiekers hieronder samengevat.

DE OUDSTE FLEXIBELE VLOEROPLOSSINGEN - LINOLEUM EN PVC

Linoleum en PVC behoren tot de oudste veerkrachtige vloerbedekkingen en zijn altijd sterke concurrenten geweest. Terwijl linoleum toevallig werd ontdekt en enige tijd de markt voor vloeren regeerde, heeft PVC, dat minder duur is, het na enige tijd overvleugeld. Door hun verschillende eigenschappen en eigenschappen hebben beide vloertypes zich wereldwijd gevestigd en overtuigen ze met hun verschillende kwaliteiten. Als u zich altijd al heeft afgevraagd waar het verschil tussen linoleum en PVC is en voor welk gebied welk materiaal het meest geschikt is, vindt u hier het antwoord!

LINOLEUM - HET DUURZAME ALTERNATIEF

Linoleum is een materiaal dat toevallig werd ontdekt door een Engelse chemicus en vandaag de dag populairder is dan ooit tevoren vanwege de natuurlijke samenstelling. De flexibele vloerbedekking overtuigt vooral door zijn duurzaamheid en duurzaamheid. Het robuuste materiaal belooft niet alleen een bijzonder zachte uitstraling, maar kenmerkt zich ook door zijn duurzaamheid. Het bindmiddel Linoxyn zorgt er ook voor dat linoleum van nature antistatische en antibacteriële eigenschappen heeft, waardoor de veerkrachtige vloerbedekking bijzonder aantrekkelijk is voor de meer gevoelige zones. Er zijn verschillende systemen beschikbaar voor het leggen van de vloer, waarmee ook doe-het-zelvers een professionele uitstraling kunnen creëren. Of het nu gaat om tuinartikelen op rol of in de vorm van tegels en planken met een eenvoudig klikmechanisme, linoleum kan in een handomdraai worden gelegd en biedt direct een stabiele onderlaag voor de meest uiteenlopende inrichtingswensen.

FORBO MARMOLEUM MODULAR TEXTURA "TE3573 TRACE OF NATURE" (100 X 25 CM)

 

WAAR IS DE KLASSIEKE VLOERBEDEKKING VAN GEMAAKT?

Linoleum bestaat voornamelijk uit natuurlijke ingrediënten. De combinatie van lijnolie, kurkmeel, juteweefsel, kalksteen, natuurlijke hars en pigmenten zorgt voor een duurzame uitstraling op bijna alle gebieden. De meeste linoleumvloeren zijn volledig biologisch afbreekbaar en bieden een goede gelegenheid om het ruimteklimaat permanent te verbeteren. De afwezigheid van twijfelachtige ingrediënten maakt linoleum interessant voor een breed scala aan industrieën, omdat er geen schadelijke dampen of effecten op de mens of het milieu te verwachten zijn.

PVC - ROBUUSTE PRESTATIES OP ALLE GEBIEDEN

Gerflor Texline "1893 Harbor Blue"

Net als linoleum behoort ook de PVC-vloeren tot de elastische vloerbedekking. Naast de bekleding van vloeren wordt dit praktische materiaal ook op vele andere gebieden gebruikt. Het wordt bijvoorbeeld gebruikt voor de productie van raamprofielen, buizen of kabelisolatie. Als vloer heeft PVC een aantal voordelen die het superieur maken aan andere vloerbedekkingen. PVC-vloeren zijn bijzonder slijtvast en kunnen zelfs de grootste belastingen aan. Afhankelijk van het PVC laat zelfs het gebruik van zware machines geen schade aan het zachte materiaal achter, zodat ook na jarenlang gebruik een zo goed als nieuw oppervlak overblijft. Het is ook vrij gemakkelijk te leggen. Meestal geleverd op rollen, kan PVC losjes worden gelegd tot een bepaald aantal vierkante meter of zonder problemen over het hele oppervlak worden verlijmd.

Bovendien kan PVC heel goed geverfd worden, in tegenstelling tot veel andere vloeren. Het designspectrum van de flexibele vloerbedekking is daarom bijna oneindig. In onze BRICOFLOR online shop vindt u zowel PVC-vloeren in houtlook als PVC met tegeldesign om u een nog breder designspectrum voor uw pand te bieden. PVC wordt vertegenwoordigd door vele bekende fabrikanten. De Gerflor PVC vloer geeft u de mogelijkheid om uw kamers in een compleet nieuw licht te zetten met veel verschillende collecties. Ook de PVC-vloerbedekking van Joka is op geen enkele manier minderwaardig.

HOE IS PVC SAMENGESTELD?

PVC is een synthetisch product van kunststof. Het hoofdbestanddeel is het zogenaamde polyvinylchloride. Het eigenlijk harde en brosse materiaal krijgt zijn karakteristieke elasticiteit door toevoeging van diverse weekmakers. Werden destijds vooral dubieuze materialen gebruikt om de vloer flexibel te maken, tegenwoordig worden vanwege de strenge Europese richtlijnen vooral alternatieve weekmakers gebruikt. Deze zijn niet meer te vergelijken met de materialen van die tijd en hebben geen negatieve invloed op het binnenklimaat of de gezondheid van de woning.

Gerflor Texline "1956 Provence Ocre"

PVC- of CV-vloerbedekking - wat is het verschil?

Wie op zoek is naar een PVC-vloer zal vroeg of laat de term CV-vloer tegenkomen. Terwijl velen denken dat het een heel ander product is, kunnen de termen bijna synoniem worden gebruikt. Een CV-vloer is ook een PVC-vloer, maar heeft een klein verschil met zijn traditionele naamgenoot. Terwijl PVC in de eerste plaats een materiaalaanduiding is, beschrijft CV-vloeren de speciale structuur van de vloer: geschuimd vinyl ("cushioned vinyl").

DE DIRECTE VERGELIJKING - PVC OF LINOLEUM?

Wat is het nut van het kiezen van een elastische vloeroplossing? Het belangrijkste verschil tussen de twee vloerbedekkingen ligt in hun materiaalsamenstelling. Terwijl linoleum een volledig natuurlijk product is, wordt PVC gemaakt met synthetische kunststoffen en weekmakers. Beide zijn uiterst robuust en hebben zachte en voetwarme eigenschappen. Bovendien zijn ze eenvoudig en snel te installeren en kunnen ze gemakkelijk worden gecombineerd met vloerverwarming. In tegenstelling tot linoleum is PVC vaak iets minder duur in aanschaf, maar niet minder hoogwaardig, afhankelijk van de fabrikant. Linoleum daarentegen loopt in ecologische zin voorop. Dit natuurproduct is veel duurzamer dan PVC, hoewel de fabrikanten ook de milieueigenschappen van PVC op het gebied van productie en materiaal voortdurend willen verbeteren.

WELKE VLOER WAAR MOET WORDEN GELEGD - DE TOEPASSINGSGEBIEDEN VAN DE VLOERKLASSIEKERS

Gerflor Texline HQR "1983 Walden White"

Een van de meest doorslaggevende criteria voor de keuze tussen linoleum en PVC is de toepassing ervan. Een vloerbedekking moet altijd in staat zijn om te gaan met de respectievelijke omstandigheden van een oppervlak en moet ook bestand zijn tegen onverwachte belastingen. Ook hier lijken de twee veerkrachtige vloeroplossingen sterk op elkaar. Zowel PVC als linoleum kunnen op bijna alle plaatsen worden gelegd vanwege hun enorme duurzaamheid. Bij linoleum is het de moeite waard om ervoor te zorgen dat het materiaal iets dikker (3,2 - 4 mm) is voor hogere verkeerszones. Bovendien mag linoleum niet in vochtige ruimtes worden gelegd. In dit geval is het de moeite waard om PVC te gebruiken. Eenmaal volledig verlijmd is deze waterdicht en kan deze zonder problemen worden gebruikt voor de badkamer of de keuken.

U hebt al besloten tot een van de twee vloerklassiekers en kunt bijna niet wachten om door de verschillende fabrikanten te bladeren? Laat u dan inspireren in onze BRICOFLOR online shop en maak van de gelegenheid gebruik om uzelf te overtuigen van de voordelen van PVC en linoleum!

Uw BRICOFLOR-team