Unsere Vorteile
  • Alle Prijzen incl. BTW
  • Beste prijsgarantie
  • Sampleservice
  • Gratis sampleservice
  • Grootste aanbod online

Wij zijn Europa’s grootste online handelaar voor vloeren, wanden en plafonds. Wij zijn trots om te zeggen dat we sinds 2007 u de beste prijzen en eersteklas service kunnen aanbieden.
Naar BRICOFLOR Webshop
Parket

Parket houtsoorten en hun eigenschappen

Er zijn vele verschillende houtsoorten die gebruikt kunnen voor parketvloeren met elk zijn eigen kenmerken. Vooral inheemse houtsoorten worden gebruikt vanwege de gunstigere prijs. Bij BRICOFLOR streven we ernaar een zo breed mogelijk assortiment aan producten te kunnen aanbieden. Dit om u te helpen bij het vinden van de vloer die u wenst!

Eik en gerookt eiken

De eik is verweven met Europese culturen door middel van sprookjes en legendes. Qua uiterlijk is een eiken lamelparket erg populair. Eik is een middelmatige tot zware houtsoort, is goed te bewerken en heeft een hoge weerstand tegen slijtage. De buigsterkte en elasticiteit zijn goed. Eik is goed bestand tegen vocht en rot, een sterke houtsoort. Over het algemeen is het spinthout (buitenste laag hout) van de eik wit tot licht grijs. Het kernhout is lichtbruin, met soms een roodachtige tint. Het kernhout kan donkerbruine strepen hebben. Gerookt eiken ontstaat door een reactie van tannine, welke van nature aanwezig is in kernhout van eik, en organische zuur, ammoniak. Door deze reactie wordt de kleur donkerder. Ook kan eik anders gekleurd worden door beitsen en oliën. Eik wordt zeer gewaardeerd voor lamelparket vanwege zijn technische en esthetische kwaliteiten. Ideaal voor parketvloeren.

Tarkett Heritage 41007013 Eik Blond Sterk Geborsteld

Lariks

De verschillen tussen de lariksen in Midden-Europa en de Siberische lariksen ontstaan door leeftijdsverschillen en verschillen in groeiomstandigheden. De Siberische lariks groeit langzaam, en heeft daardoor fijner en zwaarder hout. Het kernhout van de Siberische lariks is superieur aan alle andere inheemse coniferen. Siberische lariks heeft een goede sterkte en hardheid. Daarnaast is het goed bestand tegen schimmel en chemicaliën. Het uiterlijk heeft een expressieve kleur en een fijne textuur. Bleek roodgeel tot bruin/roodbruin, met aderen en strepen. Harskanalen en uitgesproken jaarlijkse ringstructuren zijn herkenbaar. Siberische lariks is binnen erg populair voor parket.

Walnoot

Berry Alloc Cosmo Walnoot Coffee matte vernis Berry Alloc Cosmo Walnoot Coffee matte vernis

Walnoot is nog steeds een van de meest gewaardeerde bomen van Europa. De aanvoer van Europese walnoot is laag. Het aanbod komt voornamelijk van Amerikaanse walnoot. Het hout heeft witachtig lichte grijze strepen tot roze grijs. Kernhout van de Europese walnoot is grijs/bruin. Het kernhout van Amerikaanse walnoot is donkerder en meer uniform gekleurd, vaak met een paarsbruine tint. Het is goed geschikt voor een parketvloer.

De mooiste parketvloeren bij BRICOFLOR

Weet u al genoeg om een specifieke vloer uit te zoeken? Bij BRICOFLOR is er een groot aanbod parketvloeren waar u de keuze uit heeft! Neem gerust contact op bij vragen of vraag om een persoonlijke offerte wanneer u een grotere hoeveelheid nodig heeft. Ook hebben wij een stalenservice beschikbaar zodat u in het echt kunt voelen en zien hoe een vloer is.

Douglas

De Noord-Amerikaanse Oregon den is al een eeuw lang een van de meest gebruikt houtsoorten in de VS. Deze wordt ook in Europa geplant en staat bekend als Douglas. Het goede uithoudingsvermogen en de gunstige sterkte-eigenschappen maken het hout speciaal geschikt voor constructiewerken waarbij goed aanpassingen belangrijk zijn, zoals bijvoorbeeld parket met grote afmetingen.

Pitchpine

Pitch pine is een soort grenen, bijzonder resistent en sterk, waardoor het ideaal is voor parketvloer. Van de pijnboomsoorten is de pitchpine het zwaarste en sterkste. Het komt voornamelijk uit Honduras of Nicaragua als gezaagd hout. Het kernhout staat bekend als pitchpine en hij bijproduct als redpine. Tegenwoordig wordt de term pitch pine voor zowel de kern als bijproducten gebruikt. Qua kleuren is het kernhout bruin met een doffe glans, harskanalen kunnen zichtbaar zijn. De jaarringen zijn afhankelijk van leeftijd en locatie, mogelijk met accenten en strepen. Het spinthout (bijproduct) is bleek van kleur.

Esdoorn

De esdoorn is een van de meest waardevolle edele boom. Geelachtig wit tot wit, herkenbare jaarringen. Het spinthout en kernhout hebben dezelfde kleur. Het middelzware, elastische, harde hout krimpt slechts licht. Het hout is minder weersbestendig en neigt naar relatief snel vergelen. Esdoornparket van Amerikaans hard esdoornhout wordt als bijzonder waardevol beschouwd en wordt gekenmerkt door een hoge slijtvastheid.

Tarkett Pure 8517003 Esdoorn 3-Strook Tarkett Pure 8517003 Esdoorn 3-Strook

Welke houtsoort voor uw parket?

Uiteindelijk gaat het om de uitstraling van de vloer en welke u mooi vindt in uw interieur. Bij parket wordt het werken van hout zoveel mogelijk beperkt zodat de vloer stabiel ligt. Ook heeft parket verschillende afwerkingen die in deze parketvloer behandeling blog uitgelegd worden. Neem de volgende stap en ga aan de slag met een renovatie van uw interieur, te beginnen bij een parketvloer!