SALE: Bespaar nu tot 70% in veel categorieën!

Leider haben wir aktuell technische Probleme mit unseren Produktseiten. Wir arbeiten an einer Lösung und sollten ab circa 16.30 Uhr wieder vollständig erreichbar sein.

Close icon

Parket of laminaat in huis?

vrijdag 8 januari 2021

Houten vloeren zoals laminaat of parket zijn een klassieke keuze voor woonruimtes. De natuurlijke houtlook en unieke uitstraling zorgen voor comfort in je woonkamer en stralen warmte en charme uit. De klassieke houtpatronen van het eiken parket of een beukenlaminaat passen zich aan elke inrichtingsstijl in uw huis aan: of het nu traditioneel of modern is - houten vloeren zijn de perfecte basis voor een stijlvolle en comfortabele woonkamer.

Aan welke eisen moet een vloer in de woonkamer voldoen?

Berry Alloc Majestic "Eik Naturel Naturel geborsteld matte vernis"

In tegenstelling tot het kantoor of de slaapkamer is de woonkamer een veel gebruikte plek door mensen. Een geschikte vloerbedekking moet dan ook veel stress kunnen weerstaan. De juiste vloer moet naast een fraaie uitstraling ook geluidsabsorberend, voetwarm, kras-, slip- en stootvast, vrij van schadelijke stoffen, gezond leven en eventueel goed kunnen functioneren met vloerverwarming. Zowel geprefabriceerde parket- als laminaatvloeren voldoen aan al deze criteria en zijn ideaal voor langdurig gebruik in de woonkamer, ook voor actief privégebruik.           

Parket of laminaat in de woonkamer: voordelen en nadelen van vloeren in een oogopslag

Op het eerste gezicht lijken beide houten vloerbedekkingen qua uiterlijk en functie erg op elkaar. De verschillen tussen de twee verdiepingen zijn echter groot.

Parket

De tijdloze klassieker wint de interesse van natuurhoutliefhebbers met het unieke effect van de echt houten vloer. Eiken parketbeuken parket, etc. geven uw woonkamer een opvallend vriendelijke maar koninklijke sfeer en inspireren met een overtuigende levensduur.

Voordelen:

  • Onmiskenbaar, gezellig en tegelijkertijd representatief, genereus charisma.

    Berry Alloc Ambition "Eik Naturel Eden sawcut natural geolied"

  • Een breed scala aan houtsoorten, maten en uitvoeringen zoals enkele plank, scheepsbodem, 2-strooks parket, meerstaven vloer.
  • Verschillende oppervlaktebehandelingen en natuurlijke kwaliteiten resulteren in een veelvoud aan unieke looks en geven een onderscheidend gevoel. Voor bijvoorbeeld in de collectie ter Hürne Unique parket.
  • Een robuuste en resistente meerlaagse opbouw met een vormvaste sparren basisplaat.
  • Parket in het algemeen  is een vloerbedekking die gezond is voor het leven en die uw gezondheid en het milieu beschermt.
  • Parket leggen gaat snel en eenvoudig dankzij moderne kliksystemen. De afgewerkt verplaatste klikparketvloer is direct toegankelijk .
  • Geprefabriceerd parket laat zich gemakkelijk combineren met warmwater-vloerverwarming.
  • Vlekken en krassen verwijder je gemakkelijk door te schuren, opnieuw te oliën en opnieuw te schilderen.
  • Met het juiste parketonderhoud zal je natuurlijke houten vloer heel lang meegaan

Nadelen: 

  • Parket is niet bepaald goedkoop.
  • Parket vereist een zorgvuldig parketonderhoud, complexer dan laminaat.

Laminaat

Laminaat wordt gezien als het kleinere en goedkopere broertje van parket. Het is over het algemeen erg robuust en veerkrachtig. Dat maakt laminaatvloeren een goede keuze voor in je woonkamer.

Voordelen:

  • Laminaat heeft een decoratieve laag op het oppervlak, waardoor

    Quick-Step Creo "CR3177 Bruine Eik Charlotte"

    een groot aantal kleuren, looks en dessins mogelijk is, niet alleen als holimitats.

  • De meerlaagse opbouw en het robuuste oppervlak maken van laminaatplanken een sterke en extreem slijtvaste vloerbedekking.
  • Ook kan kliklaminaat probleemloos door onervaren doe-het-zelvers gelegd worden en ook demontage zonder beschadiging van de ondervloer is mogelijk.  
  • Laminaat is zeer onderhoudsvriendelijk en vereist geen speciale reiniging.
  • Laminaat op vloerverwarming leggen? Geen probleem!

Nadelen : 

  • Schuren en hersluiten is niet mogelijk.
  • Laminaatvloeren zijn aan vervanging toe na tien tot vijftien jaar.
  • Laminaatvloeren slaan geen warmte op en hebben contactgeluidsisolatie nodig.

 

Woonkamer: laminaat of parket - maak eenvoudig uw besluit

Stel uzelf de volgende vragen voordat u een van de twee hoogwaardige houtbedekkingen kiest : Hoe vaak en hoeveel wordt de vloer in uw woonkamer gebruikt? Bent u een gezin met kinderen en huisdieren? Hoe belangrijk is natuurlijkheid onder uw voeten voor u? Hoe groot is uw budget?

Laminaat is een zeer sterke vloerbedekking die overtuigt met een veelzijdige uitstraling en een onverslaanbare prijs-prestatieverhoudingParket is bijzonder duurzaam en zorgen voor een bijzondere feel-good sfeer in uw woonkamer.

Meer informatie nodig over parket of laminaat? Ons team staat tot uw beschikking voor al uw vragen!

Terug naar posts