Unsere Vorteile
  • Alle Prijzen incl. BTW
  • Beste prijsgarantie
  • Sampleservice
  • Gratis sampleservice
  • Grootste aanbod online

Wij zijn Europa’s grootste online handelaar voor vloeren, wanden en plafonds. Wij zijn trots om te zeggen dat we sinds 2007 u de beste prijzen en eersteklas service kunnen aanbieden.
Naar BRICOFLOR Webshop
Algemeen

PVC kliklaminaat of laminaat vloer: Welke moet ik kiezen?

Laminaat vloer of PVC klik vloer? Op het eerste gezicht lijkt het dat beide de vloer bestaat uit een HDF plaat met een decoratieve oppervlakte laag, de vinyl vloer lijkt relatief veel op. En dan voornamelijk het klik systeem, wat toelaat dat beide vloeren eenvoudig te leggen zijn door amateur vakmensen. We vergelijken beide opties op 5 punten. Welke past het beste bij uw toepassing?

Resistente eigenschappen en toepassingen – laminaat vloer of PVC vloer

De eigenschappen van beide vloerbedekkingen worden op verschillende manieren gemeten. Bij PVC vloeren is het vaak zo dat de oppervlakte met een beschermende laag wordt gecoat, die ook wel de slijtlaag wordt genoemd. De dikte hiervan hangt af van de ruimte waarin de vloer gebruikt gaat worden, dit verzekert een langere levensduur omdat het een betere bescherming biedt tegen alledaags gebruik zoals slijtage, krassen etc. Laminaat vloeren worden beschermd door verschillende afwerkingen, maar de sterkte hiervan wordt bepaalt door de AC classificatie (Abrasion Criteria) die loopt van 1(zeer laag) tot 6 (zeer intens).

PVC kliklaminaat banner

Laminaat is het minst resistent tegen deuken en krassen en heeft een kortere levensduur dan PVC vloeren; mits u kiest voor een laminaat vloer van de allerhoogste kwaliteit, deze vloer heeft de voorkeur voor relatief licht gebruik. Beide laminaat en PVC vloeren kunnen desondanks gebruikt worden voor thuisgebruik en voor commerciële doeleinden, met sommige luxe PVC vloeren die ook voor industrieel gebruik geschikt zijn.

Laminaat banner

Voor serres, wordt het sterk aangeraden om een laminaat vloer te leggen, omdat deze het minst vervormd door hoge temperatuur verschillen. Mocht u toch een PVC vloer willen in de serre, dan is glue down PVC de betere optie, maar de meest geschikte variant zal dan rigid PVC zijn, dit komt door de kern laag die extra verstevigd is, deze is extra resistent tegen temperatuur schommelingen.

Rigid vinyl banner

Waterdichte eigenschappen: PVC vloeren of laminaat?

Dankzij de PVC samenstelling, zijn de vloeren ondoordringbaar en daarom perfect geschikt om in een badkamer of keuken te leggen. Dit is niet het geval voor laminaat! Daarin zitten namelijk panelen die van hout vezels gemaakt zijn, en die spelen niet leuk samen met vocht: het wordt daarom sterk afgeraden om voor laminaat te kiezen bij renovatie in vochtige kamers, omdat het risico dat de vloer vervormt en gaat opzwellen te groot is.

badkamer

Desalniettemin, zijn er fabrikanten die dit probleem hebben opgelost: er zijn tegenwoordig veel laminaat vloeren die zijn uitgerust met een water afstotende technologie, dit weerhoudt water ervan om door te dringen tot de zwakke laag. Hier tegenover staat natuurlijk dat het meer kost dan traditioneel laminaat, maar het geeft u wel de rust dat u nog vele jaren van de vloer kan genieten.

Als het gaat om onderhoud, dan zijn PVC vloeren de meest eenvoudige vloeren om schoon te houden. Een conventionele laminaat vloer vereist veel meer aandacht – het wordt geadviseerd om de vloer te drogen na het met een vochtige doek schoon gemaakt te hebben, dit komt omdat water strepen kan achterlaten.

Ontwerp: welke decors en aanzichten zijn er beschikbaar?

Laminaat vloeren en PVC vloeren zijn beide kampioenen als het gaat om het imiteren en nabootsen van velen natuurlijke houtsoorten. Maar voornamelijk zal het gaan om eiken parket imitaties, de twee vloeren kunnen ook mineraal ontwerpen goed namaken, zoals beton, steen en marmeren tegels. Onverwachte varianten zoals textiel, cement tegels, exotische houtsoorten en visgraat zijn ook beschikbaar op de markt. Beide vloeren zullen u een realistische, warme en trendy vloer geven die goed bij uw interieur  stijl zal passen!

Ontdek onze favorieten van dit jaar!

Gerflor Senso Clic 30 – een nieuwe Gerflor PVC vloer collectie die specifiek ontworpen is voor thuis, het combineert gebruikersgemak, nieuwste ontwerpen, en de beste eigenschappen allen in één product. Neem vooral een kijkje naar de Scandinavische ontwerpen!

Quick-Step Majestic, Ook ideaal voor een thuis renovatie, het zal u charmeren met de authentieke hout ontwerpen en de ruime afmetingen van de planken. Het is zeer resistent, en deze laminaat vloer is flexibel genoeg dat u het ook in de badkamer kan leggen.

Geluid demping: welke vloer biedt u betere akoestische eigenschappen

Laminaat vloeren zijn berucht om het feit dat u voetstappen goed kan horen wanneer u eroverheen loopt. Bijvoorbeeld, als u in een appartement woont, dan kunnen uw  onderburen hier last van ondervinden. Maar gelukkig kunt u dit enigszins voorkomen door een akoestische ondervloer te leggen.

Met PVC vloeren zullen uw vloeren een stuk minder gehorig zijn. De vloer is namelijk velenmalen stiller dan een laminaat vloer.

Installatie en gebruikersgemak

Beide laminaat en PVC vloeren kunnen zonder lijm geïnstalleerd worden en zijn over het algemeen geschikt om te gebruiken met vloerverwarming. Dit is zolang de ondergrond plat, glad, sterk, en droog is, u kunt het over verschillende soorten ondergronden leggen. PVC vloeren zijn over het algemeen minder dik dan laminaat vloeren, dit scheelt dat u zicht dan geen zorgen hoeft te maken over deuren die tegen de vloer aan kunnen komen.

Heeft de vloer een ondervloer nodig? Voor laminaat vloeren, is een ondervloer absoluut noodzakelijk en aangeraden! Voor PVC vloeren is dit vaak aan de klant, vaak staat er in de gebruikersaanwijzingen wat de fabrikant aanraadt in welke situatie.

Prijs? Laminaat vloeren zijn vaak de goedkopere optie, maar desondanks, een budget laminaat is vaak onvoldoende op de lange termijn. Bei beide PVC vloeren en laminaatvloeren is dit het geval, u moet bereidt zijn om iets meer te investeren om een goede vloer op de lange termijn te hebben.

Bestel laminaat en PVC vloeren online!

PVC laminaat of laminaat, heeft u een keuze kunnen maken? Vindt ons grote assortiment van laminaat vloeren en PVC klik laminaat vloeren in onze online winkel! Maak gebruik van onze scherpe prijzen, bestel samples en vindt uw perfecte model en begin met het renoveren van uw huis of kantoor!