Close icon

PVC vloer installeren – Welke ondervloer is geschikt voor mijn PVC vloer?

vrijdag 10 september 2021

Een van de dingen waar onze klanten en andere doe-het-zelvers vaak tegenaan lopen is waarop zij hun nieuwe PVC vloer kunnen installeren. Het is namelijk niet erg gemakkelijk om precies te weten hoe het precies zit voor uw situatie. Dat is de reden dat wij hebben besloten om een korte gids voor u samen te stellen, om u uit te leggen welke soort vloer compatibel is met elke installatiemethode. Het is vanzelfsprekend dat dit niet geldt voor 100%, maar slechts voor 99% van de vloeren. Daarom verzoeken wij u om voor dat u uw PVC vloer gaat installeren, toch even de instructies van de fabrikant doorneemt om 100% zeker te zijn dat u uw nieuwe vloer op de juiste manier gaat installeren.

Klik PVC – Een eenvoudige installatie dankzij het unieke systeem

Kan bevestigd worden op:

Tegelvloer: Als de groeven te diep zijn (maximaal 2-3 mm), is het van belang dat u een coating aanbrengt.

Beton: Als uw betonnen vloer al wat oneffenheden heeft, is het raadzaam om deze eerst te egaliseren, voordat u uw klik PVC vloer gaat leggen.

Compacte PVC vloer: Zorg ervoor dat de vloer goed vast ligt en dat deze vrij is van onregelmatigheden. Indien dit niet het geval is, zal deze ook moeten worden geëgaliseerd.

Parket: Let even op! Dit is alleen op voorwaarde dat uw vloer (nog) niet daadwerkelijk verlijmd is. Indien dit wel het geval is, dient u de parketvloer te verwijderen. Als het parket te zacht is, is het van belang dat u een voeringpaneel overweegt om zo voor meer stabiliteit te zorgen.

Kan niet bevestigd worden op:

Tapijt: Het is noodzakelijk om dit te verwijderen en een egalisering te plannen als de ondergrond te veel onregelmatigheden vertoont.
Laminaat: Verwijder het laminaat en breng een egalisatiemiddel aan op de ondervloer, in het geval dat deze niet glad is. Eventuele onregelmatigheden moeten ook worden verholpen.
PVC vloer met geluidsisolatie: Deze dient u te verwijderen en egaliseren, in het geval dat de ondervloer ongelijk is.
Multiplex: Verwijder het multiplex en egaliseer de ondervloer in het geval dat de vloer ongelijk is.

Een betrouwbare bevestiging – Zelfklevend/lijm PVC

 

Kan bevestigd worden op:

Betonnen ondervloer: Zorg ervoor dat u de ondervloer grondig reinigt voor de installatie.
Compacte PVC vloer: Op voorwaarde dat deze in goede staat verkeert. Is dat niet het geval, dan moet het worden verwijderd.
P
arket: U kunt dit alleen als ondervloer gebruiken als de vloer in goede staat verkeert en niet volledig verlijmd is.

Kan niet bevestigd worden op:

Laminaatvloeren: Verwijder deze vloer en maak gebruik van een egalisatiemiddel in het geval dat de vloer niet glad, schoon of effen is.
Tapijt: Het is noodzakelijk om uw tapijtvloer te verwijderen en eventueel uw ondervloer te egaliseren als deze nog niet egaal is. Wees hierop kritisch en doe het ook bij twijfel, anders kan het tot schade leiden in uw nieuwe vloer.
Multiplex: Het verwijderen van eventueel multiplex is verplicht.

Gemak op alle vlakken – Looselay PVC


Kan bevestigd worden op:

Betonnen ondervloer: In het geval van onregelmatigheden is het verstandig om de vloer voor de installatie te egaliseren. Dit voorkomt eventuele schade op de korte en lange termijn.
Tegelvloer: Als de voegen te diep zijn dient u dit te egaliseren voordat u gaat beginnen met de installatie. De maximale voegdiepte is 2 mm, grotere voegen dient u op te lossen, aangezien het anders tot schade kan leiden.
Parket: Op de voorwaarde dat de houten vloer niet gelijmd is. Indien dit wel het geval is moet u de parketvloer helaas verwijderen. Evenals bij de andere vloersoorten is het van belang dat u kritisch kijkt of u de vloer dient te egaliseren. Wij raden aan om dit altijd te doen, behalve bij een volledig vlakke vloer.

Kan niet bevestigd worden op:

Tapijt: Het is noodzakelijk om een tapijtvloer te verwijderen en een egalisering te plannen in het geval dat de ondergrond te veel (diepe) onregelmatigheden vertoont.

Multiplex: Het verwijderen van eventueel multiplex is verplicht.

Vloerverwarming: U kunt uw looselay PVC kwijt op een vloerverwarming, echter mag deze niet warmer worden dan 28°C. Indien dit wel het geval is kan dit tot schade leiden in uw vloer.
Laminaat: Verwijder de laminaatvloer en breng een egalisatiemiddel aan, in het geval dat de vloer niet glad is.

Wij hopen dat wij u met dit blogartikel hebben kunnen helpen, wat betreft de installatie van uw PVC vloer. Staat uw huidige vloer er niet tussen, of heet u nog vragen op het gebied van de installatie, of is er iets compleet anders aan de hand met uw verbouwing? Aarzel dan niet en neem contact met ons op. U kunt ons bereiken via de telefoon, e-mail of via ons contactformulier. Wij horen graag iets van u en helpen u graag verder met uw verbouwing! Voor nu zeggen wij gedag en hopen u graag weer te zien bij het volgende artikel. Uw team van Bricoflor - de expert op het gebied van vloeren en behang!

Terug naar posts