Unsere Vorteile
  • Alle Prijzen incl. BTW
  • Beste prijsgarantie
  • Sampleservice
  • Gratis sampleservice
  • Grootste aanbod online

Wij zijn Europa’s grootste online handelaar voor vloeren, wanden en plafonds. Wij zijn trots om te zeggen dat we sinds 2007 u de beste prijzen en eersteklas service kunnen aanbieden.
Naar BRICOFLOR Webshop
PVC laminaat

PVC Vloeren: Frequently asked questions (FAQ)

Factory-Pecan-SejourOm meer te begrijpen over PVC laminaat en vinyl tegels, kunt u de vaak gestelde vragen lezen, die wij voor u beantwoord hebben!

1. Wat zijn de verschillen tussen een PVC-tegel en een PVC-laminaat?

2. Welke soorten installatie zijn er?

3. Kan ik PVC vloeren overal in huis leggen?

4. Kan ik een PVC vloer op keramische tegels installeren?

5. Wat zijn de belangrijkste fabrikanten van PVC Vloeren?

1. Wat zijn de verschillen tussen een PVC-tegel en een PVC-laminaat?

Dat is niet zo moeilijk te onderscheiden, PVC tegels en laminaat worden gedifferentieerd door hun maten en het ontwerp dat zij voorstellen. De PVC tegel heeft een rechthoekige of vierkante vorm die overeen komt met keramische tegels, beton en mineralen. De PVC tegel zal zorgen voor een stijlvolle en elegante sfeer en  zal perfect te combineren zijn met uw interieur. PVC laminaat is langer, het lijk dan ook erg veel op parket of een houten vloer. Als u kiest voor PVC laminaat, zal uw interieur een authentieke look krijgen door de rustieke look van het oude hout effect. Vergeet niet om uw PVC tegels en laminaat te kiezen voor het gewenste effect in uw kamer. Met de brede keuze aan ontwerpen die de PVC vloeren heeft, kunt u uw interieur volgens uw wensen decoreren.

2. Welke soorten installatie zijn er?

Er zijn vier soorten installatie voor vinyl vloeren:

Het kliksysteem: Dit systeem heeft bij de PVC vloeren voor een revolutie gezorgd. Perfect voor DIY-liefhebbers, dit type installatie vereist geen speciale technische vaardigheden. Klik eenvoudig de delen van de vloer samen. Het is echter wel raadzaam om de instructies van uw vloer voor de installatie te controleren. De ondergrond moet schoon, droog, glad en vlak zijn. Overweeg om de pvc vloer ongeveer 24 uur voor de installatie in de kamer te leggen waar u het wilt installeren, zodat u eventuele uitzetting van de vloer na installatie zult vermijden.

Losse installatie : Dit vereist dezelfde voorzorgsmaatregelen als bij andere type installaties. Een gladde en schone vloer vormt de basis voor het leggen van uw PVC vloer. Met een gewicht van meer dan 8 kg / m², vereist de losse installatie van uw PVC vloer alleen zijn eigen gewicht om gelegd te worden. Het enige wat u hoeft te doen is de tegels of planken naast elkaar te plaatsen en u bent klaar!

Zelfklevende installatie: Voordat u uw PVC tegels en planken installeert, moet u dezelfde stappen nemen als bij het klik systeem. Zorg dat uw vloer glad en schoon is. Leg daarna uw vloer in de kamer voor 24 uur. Zodra deze stappen genomen zijn, kunt u beginnen met het leggen van uw vloer. Begin door twee loodrechte assen te tekenen en verdeel uw kamer dus in 4 delen. Zodra de beschermfolie is verwijderd, kunt u de PVC tegels of het PVC laminaat in een van de rechte hoeken leggen van de strepen die u heeft gezet. Het enige wat u daarna hoeft te doen is de andere tegels of planken daarnaast te leggen.

Installatie met lijm: het is misschien moeilijker dan de overige installaties, dit leggen vereist een bepaalde techniek en voorkennis voor DIY-projecten. Voor dit type installatie is het gunstig dat uw kamer ongeveer 22 ° C is. Trek twee loodrechte assen en start de installatie in een van de rechte hoeken, net als het leggen van een zelfklevende PVC vloer. Plak dan de vinyl tegels of PVC laminaat​​neer volgens de lijnen die u eerder had gezet. Druk de vloer dan aan zodat het lijm zich evenwijdig verdeeld over de vloer.

3. Kan ik PVC vloeren overal in huis leggen?

PVC vloeren zijn geschikt voor alle kamers in uw huis en veel zijn zelfs geschikt voor industrieel gebruik, in bijvoorbeeld een kantoor. Veel PVC vloeren zijn waterbestendig, zodat ze geschikt zijn voor badkamers of andere vochtige kamers, zoals de keuken.

Toch moet u wel opletten waar u de vloer gebruikt. Denk aan het gebruik van de kamer die u wilt renoveren. Plaats niet zomer elke vloer in een kamer. Hier zijn enkele handige richtlijnen:

- Als uw kamer een vrij gematigd verkeer heeft, zoals een slaapkamer of kantoor, kies dan PVC laminaat of tegels met een slijtlaag tussen 0,12 en 0,15 mm.

- Voor frequent loopverkeer, zoals in een woonkamer en een overloop, moet u een vloer kiezen met een laag slijtage tussen 0,15 en 0,25 mm.

- Ten slotte, als er intensief loopverkeer in een kamer is zoals een hal of de keuken, moet u kiezen voor slijtlaag tussen 0,25 en 0,30 mm.

4. Kan ik PVC laminaat of tegels over ceramische tegels plaatsen?

Voor de losse installatie PVC vloeren is de installatie op keramische tegels afhankelijk van de beschrijving die door de fabrikant wordt gegeven. Over het algemeen is het echter mogelijk om PVC op keramische tegels te leggen, als de tegelvoegen minder zijn dan 3,5 mm breed zijn en hun diepte minder dan 1,5 mm is. Anders kunt u een ​​vulmiddel gebruiken om de voegen weg te werken. Voor een klik systeem van PVC vloeren, zijn de voorzorgsmaatregelen die moeten worden genomen hetzelfde. Als u een PVC vloer heeft gekocht met zelfklevende achterkant of met een te verlijmen achterkant is het vullen van de voegen noodzakelijk. Zorg dan dat de hele vloer vlak is.

5. Wat zijn de belangrijkste fabrikanten van PVC-tegels en -plannen?

Berry Alloc is een onderdeel van de Belgische Beaulieu International Group. Ze zijn uitvinders van een aantal unieke systemen als het gaat om het leggen van de vloeren. De vloeren zijn erg duurzaam en gemaakt van extra sterk materiaal, zodat ze verschillende omstandigheden goed kunnen weerstaan. Berry Alloc is daarnaast ook erg milieu verantwoord. De vloeren zijn 100% recyclebaar. Ook hebben geven ze vaak een lange garantie op de vloeren. PVC laminaat van Berry Alloc is vaak voorzien van een innovatief kliksysteem, wat de installatie erg makkelijk maakt.

Gerflor is opgericht in de jaren 30 en produceert PVC vloeren voor professioneel en huishoudelijk gebruik. Bedenker van vele nieuwe technieken blijft Gerflor altijd PVC vloeren creëren die efficiënter zijn, met gevarieerde en originele ontwerpen. De Franse fabrikant heeft een groot aanbod van producten op de markt en biedt Gerflor u de mogelijkheid om een ​​fantastische kwaliteit vloer te kopen. Daarnaast garandeert Gerflor de beste prestaties, veiligheid en comfort.

Tarkett is een beroemde Franse fabrikant, bekend als de wereldleider in innovatieve vloeren. Aanwezig in meer dan 100 landen over de hele wereld, bevordert het merk een duurzame economie en gecontroleerde productie. De gevarieerde collecties en de hoge kwaliteit van Tarkett PVC tegels en PVC laminaat is dit merk de uitstekende keuze om moderniteit naar uw huis te brengen.

Wineo is opgericht in 1982, voorheen heette dit Witex. Dit is de laatste jaren uitgegroeid tot een van de grootste fabrikanten op het gebied van vloeren. De Duitse fabrikant wil steeds meer efficiënte en innovatieve producten ontwikkelen en ontwerpen. Ze hebben PVC vloeren van een uitstekende kwaliteit voor zowel commercieel als residentieel. Daarnaast is Wineo ecologisch verantwoord en respecteren dus de aarde en de gezondheid van de klanten.

Als u meer wilt weten over PVC vloeren, kunt u ons vorige blogartikel lezen.

Koop de beste vinyl vloeren online bij BRICOFLOR

BRICOFLOR heeft veel PVC laminaat en vinyl tegels te koop in vele  ontwerpen. U bent dus nu slechts enkele muisklikken verwijderd van van uw nieuwe vloer! BRICOFLOR raadt u een van de vele PVC vloeren aan, als u uw interieur wilt voorzien van een stijlvolle en design vloer, zonder dat u te veel betaald.

Let op, niet alle producten die wij kunnen leveren staan op de website, maar u kunt altijd contact opnemen voor meer informatie. Bel 043-3020090 of stuur ons een email op [email protected].

We garanderen u de beste prijzen, gratis samples en een individueel aanbod bij grote bestellingen. Koop uw vloer online op bricoflor.nl.