Unsere Vorteile
  • Alle Prijzen incl. BTW
  • Beste prijsgarantie
  • Sampleservice
  • Gratis sampleservice
  • Grootste aanbod online

Wij zijn Europa’s grootste online handelaar voor vloeren, wanden en plafonds. Wij zijn trots om te zeggen dat we sinds 2007 u de beste prijzen en eersteklas service kunnen aanbieden.
Naar BRICOFLOR Webshop
Algemeen

PVC vloeren op tegels leggen - Tips & trucs!

Iedereen die naar een ouder gebouw verhuist, wordt vaak geconfronteerd met een probleem: tegels! Dit zijn meestal niet de chique natuursteentegels met een modern design, maar donkere en kleine tegels met een patroon. Als je het ouderwetse imago van de kamer wilt opfrissen of genoeg hebt van je vorige tegels, moet je snel een nieuwe vloer vinden.

Voor renovatieprojecten wordt er vaak gekozen voor een elastische PVC vloer. Vooral zelfklevend PVC biedt een breed scala aan toepassingen en maakt indruk met een breed scala aan decors. Maar is de zelfklevende universele designvloer ook geschikt voor gebruik op tegels? We hebben de belangrijkste feiten samengevat!

Inhoud

o Wat is zelfklevend PVC? - De productvoordelen in één oogopslag

o Uitgebreide ontwerpopties - Verschillende decors

o De installatie - eenvoudig en snel

o De juiste voorbereiding van het oppervlak

o Waarom de vloer primen?

o De soorten installatie  in directe vergelijking

o Zelfklevend  versus klik

o Zelfklevend  versus lijm

o Het antwoord - kun je zelfklevend PVC op tegels leggen?

o Waarom zelfklevend PVC laminaat niet op tegels leggen?

o Maar waarom?

o Dit zelfklevend PVC is het meest geschikt!

o Onze favorieten

Wat is zelfklevend PVC? - De productvoordelen in één oogopslag

Voordat u meer te weten komt over de verschillende installatie-opties, moet u weten wat de eigenschappen van zelfklevend PVC laminaat zijn. De individuele voordelen van de vloer moeten overeenkomen met de vereisten om een ​​optimaal interieurontwerp te garanderen. Dit is de enige manier waarop het product onder alle omstandigheden goed kan presteren en een pernament aantrekkelijk totaalbeeld kan bieden. Het is daarom belangrijk om vooraf de eigenschappen van de zelfklevende PVC vloer te controleren en te bepalen of het product aan uw eisen voldoet.

Uitgebreide ontwerpopties -Verschillende decors

De keuze aan ontwerpen is bijna onbeperkt met zelfklevende PVC vloeren. De praktische vloer is verkrijgbaar in een breed scala aan vormen en kleuren. Van authentieke imitaties van hout, tot elegante stenen replica's - alles is beschikbaar. Er zijn geen grenzen, zowel beproefde als opkomende trends kunnen indrukwekkend worden afgerond door de zelfklevende chique designvloeren. Van licht tot donkere en rustieke ontwerpen, elk oppervlak kan optimaal worden uitgerust.

De installatie - eenvoudig en snel

Terwijl andere vloerbedekkingen complex en duur zijn om te installeren, is deze vloer gemakkelijker te installeren dan bijna elke andere vloer. Er zijn nauwelijks materialen nodig. De lijm is al in de vloer verwerkt en hoeft niet apart te worden gekocht. De film, die de kleefzijde beschermt, wordt afgepeld en uiteindelijk worden de planken op het oppervlak aangebracht. Wanneer de eerste plank op de vloer ligt, kunnen alle andere planken eenvoudig worden bevestigd. Er moet rekening worden gehouden met een uitzettingsvoeg op de wanden zodat er in de toekomst geen lelijke schade meer zal ontstaan ​​door uitzetting van de PVC vloer.

Het principe van het leggen van zelfklevend PVC laminaat is net zo eenvoudig als bij andere vloerbedekking. Het bespaart u niet alleen de aanschaf van een breed scala aan tools, u moet ook rekening houden met tijdwinst. Bovendien is het plaatsen van de vloer zo eenvoudig dat zelfs leken een elegant en aantrekkelijk resultaat bereiken.

https://www.youtube-nocookie.com/embed/vKBlFfYCmHo

De juiste voorbereiding van het oppervlak

Een goede voorbereiding van het substraat is belangrijk voor zelfklevend PVC. Door de bijzonder dunne, flexibele planken zijn hobbels gemakkelijk zichtbaar op het oppervlak. De flexibele eigenschappen van de vloer nestelen zich tegen de kleinste deeltjes en maken deze zichtbaar in het eindresultaat. Het contactoppervlak voor de zelfklevende PVC vloer moet daarom volledig worden geëgaliseerd. Stof en vuil moeten ook vooraf worden verwijderd, omdat de vloer dan niet blijft plakken.

Waarom de vloer primen?

Veel fabrikanten adviseren het aanbrengen van een primer voor de installatie van een zelfklevende PVC vloer. Een primer dient om de verbinding tussen het oppervlak en de zelfklevende PVC vloer nog stabieler en steviger te maken. Met bijvoorbeeld de Gerflor Primer kan het houvast van de vloer aanzienlijk worden verbeterd, terwijl stof en vet tegelijkertijd worden geneutraliseerd. Dit garandeert een optimale hechting op het oppervlak en de zelfklevende PVC vloer kan zelfs bij intensief gebruik niet wegglijden.

Een directe vergelijking van de soorten installatie

Om een ​​beter beeld te krijgen van de voor- en nadelen van PVC vloeren met zelfklevende eigenschappen, hebben we de meest voorkomende installatietypen vergeleken. Deze vloeren zijn meestal verkrijgbaar in drie verschillende soorten installaties. Naast het zelfklevende PVC is de vloerklassieker ook beschikbaar in een lijm- of klikvariant. Al deze installatie-opties hebben een breed scala aan unieke opties die naar behoefte kunnen worden gebruikt.

Zelfklevend versus klik

In tegenstelling tot zelfklevend PVC, wordt PVC kliklaminaat volledig lijmvrij gelegd. De platen zijn uitgerust met een klikmechanisme dat varieert, afhankelijk van de fabrikant. De installatie is net zo eenvoudig als die van de zelfklevende PVC vloer en ook hier hoeft geen professional te worden geraadpleegd. De verbindingsstabiliteit is ongeveer even hoog als die van de zelfklevende versie en beide beloven een voegloos en nauwkeurig resultaat. Bovendien hebben de meeste van deze vloeren met een HDF-kernplaat geïntegreerde contactgeluidsisolatie. Deze laag - vaak gemaakt van kurk - zorgt voor een verbeterde akoestiek en een aangenamer gevoel om op te lopen. Ook hier moet het oppervlak volledig worden geëgaliseerd zijn en vrij zijn van verhogingen. Stof en vuil verminderen de hechting niet in dezelfde mate als bij zelfklevend PVC, maar het is nog steeds aan te raden om het oppervlak geheel te reinigen.

Zelfklevend versus lijm vloeren

Zelfklevend PVC lijkt qua eigenschappen sterk op lijm PVC. Beide krijgen hun karakteristieke sterkte door het gebruik van lijm. In tegenstelling tot zelfklevende PVC vloeren is dit niet geïntegreerd bij lijm PVC en moet het extra worden gekocht. De hoogte van de twee vloeren is vergelijkbaar. Beide maken indruk met een bijzonder lage dikte en zijn daarom ideaal voor alle renovatiewerkzaamheden. Het oppervlak moet ook zorgvuldig worden voorbereid. In het ergste geval is oneffenheid duidelijk zichtbaar op het oppervlak en leidt dit tot schade aan de vloerbedekking gedurende een lange periode.

Hoewel je geen professional hoeft te zijn om zelfklevende PVC vloeren te leggen, moet je een expert bij de hand hebben om lijm PVC te plaatsen. De hechting is zeer veeleisend en vereist een nauwkeurige planning. De planken zijn geplaatst en kunnen alleen worden betreden nadat ze volledig zijn opgedroogd. Het belangrijkste is de juiste positionering en de keuze van de juiste hoeveelheid lijm. Anders ziet het zelfklevende PVC er ongelijk en onrein uit in het eindresultaat. Net als bij zelfklevend PVC laminaat is later verplaatsen niet meer mogelijk laat het sporen achter op het oppervlak.

Het antwoord - kun je zelfklevend PVC op tegels leggen?

In gehuurde appartementen mogen de tegels vaak niet worden uitgerukt of beschadigd. Als u een nieuwe vloerbedekking wilt leggen, moet deze worden verwijderd zonder resten achter te laten voordat u vertrekt. De vloeren hebben de reputatie ideaal te zijn als renovatievloer. In feite wordt de vloer met name aanbevolen voor modernisering en herontwerp binnen uw eigen vier muren.

Maar kunt u het zelfklevende PVC laminaat ook op tegels leggen? Om het antwoord op uw vraag niet langer uit te stellen, is hier een duidelijk antwoord: zelfklevende PVC vloeren zijn in de meeste gevallen niet geschikt om op tegels te leggen. Waarom dit zo is, blijkt uit de typische kenmerken. De individuele producteigenschappen zorgen ervoor dat het leggen van tegels tot een minderwaardig resultaat zou leiden, waarmee uiteindelijk niemand werd geholpen.

Waarom zelfklevend PVC laminaat niet op tegels leggen?

De reden waarom zelfklevend PVC niet op tegels kan worden gelegd, heeft te maken met de dikte van de PVC vloer. Het extreem dunne materiaal vertoont duidelijk oneffenheden. De voegen van de tegels verschijnen na een tijdje op het oppervlak en zijn duidelijk zichtbaar. Als u besluit om uw tegels met een andere vloerbedekking te bedekken, wilt u niet dat ze nog zichtbaar zijn. Naast het visuele aspect wordt de veerkracht van de zelfklevende PVC vloer verminderd door de voegen te duwen.

u aan de veilige kant wilt zijn, moet u een andere vloerbedekking gebruiken voor uw renovatieproject. Gelukkig hebben we hier ook enkele aanbevelingen voor je, zodat je niet met lege handen staat!

Maar waarom?

Hoewel zelfklevende PVC vloeren niet geschikt zijn om op tegels te leggen, is PVC een goede keuze! Tegels verwijderen is een moeilijke taak. De stabiele tegels zijn moeilijk van het oppervlak te verwijderen. Het hele project wordt ook geassocieerd met veel vuil en lawaai. Sommige soorten kunnen gemakkelijk over tegels worden gelegd en bieden dus een eenvoudig en aangenaam vloeralternatief. De oude tegels hoeven niet te worden verwijderd en u kunt profiteren van de PVC vloer zonder zelfklevende eigenschappen.

Dit PVC is het meest geschikt!

Het is belangrijk om een ​​vloer te kiezen met een dikkere laag. Hierdoor kunnen de fijne voegen van de oude tegels gemakkelijk worden overbrugd en zijn ze niet lelijk op het oppervlak. Klik PVC vloeren met een HDF-kernplaat hebben een bijzonder uitgesproken bouwhoogte. De robuuste plaat compenseert gemakkelijk onregelmatigheden en biedt een elegant totaalbeeld. De productdikte kan tot 10 mm bedragen en is daarom aanzienlijk dikker dan die van de zelfklevende versie.

Bovendien is contactgeluidsisolatie in de meeste gevallen al geïntegreerd, zodat het klik PVC met HDF-draagplaat voor een nog aangenamere loopervaring zorgt. Als u van plan bent om uw tegels in de badkamer te bedekken met HDF, moet u extra oppervlakteafdichting aanbrengen. Dit beschermt de draagplaat tegen vochtschade en voorkomt vervelende zwelling.

Onze favorieten

Dankzij onze jarenlange ervaring in vloeren, hebben we al enkele favorieten voor die u op stenen tegels kunt leggen. We zijn bijzonder blij om de klik PVC vloeren met HDF-kernplaat van Gerflor aan te bevelen. De Gerflor Topsilence Design-collectie is bijzonder geschikt voor het leggen van tegels en laat uw kamer ook stralen in moderne en aantrekkelijke ontwerpen. De meerlagige PVC vloeren van de Wineo 400 collectie worden gekenmerkt door hun enorme stabiliteit, waarmee je zonder zorgen door het dagelijks leven kunt. Zeg vaarwel tegen je oude tegels en creëer een nieuwe sfeer in je huis met klik PVC laminaat met een HDF-kernplaat!

Heeft u vragen of wilt u individueel advies? Neem dan contact met ons op! Een vriendelijke en competente medewerker staat voor u klaar via e-mail, telefoon of via ons contactformulier! We horen graag van je!

Tot de volgende keer. Team BRICOFLOR, de nummer 1 voor muren en vloeren!