Unsere Vorteile
  • Alle Prijzen incl. BTW
  • Beste prijsgarantie
  • Sampleservice
  • Gratis sampleservice
  • Grootste aanbod online

Wij zijn Europa’s grootste online handelaar voor vloeren, wanden en plafonds. Wij zijn trots om te zeggen dat we sinds 2007 u de beste prijzen en eersteklas service kunnen aanbieden.
Naar BRICOFLOR Webshop
Algemeen

Tapijten & akoestiek—de perfecte oplossing voor kantoren, hotels etc.

Of het nu thuis is, op het werk of in een restaurant: veel mensen worden humeurig en chagrijnig als het te lawaaierig is. Momenten waar men van hoort te genieten worden meestal verstoord door al de herrie eromheen.

Dit gebeurt allemaal veel sneller dan je denkt. Beginnend vanaf volumes van 75 dB voelen de meeste zich al ongemakkelijk. Ter vergelijking: een normaal gesprek is iets minder dan 60 dB. Er wordt niet snel gedacht aan een stil achtergrondgeluid. Het hebben van de juiste vloer kan meer invloed hebben dan je zou verwachten!

Een stille vloer voor iedere kamer

Het vinden van de juiste vloer voor uw bedrijf is een hele klus. Wilt u een rustige kamer, dan wordt een vloer met een hard oppervlak u niet aangeraden. Hoewel voor velen een parket of laminaat makkelijk te kiezen is, vanwege de gemakkelijke installatie en de prijs prestatie verhouding. Het kiezen voor een click-laminaat dat zwevend wordt gelegd, zonder lijm heeft een groot nadeel. Tussen de vloer en vloerbedekking zit een dunne luchtlaag. In deze luchtlaag heeft het geluid de mogelijkheid om zich te verspreiden. Daarom wordt aanbevolen om vloeren te nemen die worden gelegd in combinatie met geluidsisolatie. Maar zelfs dan wordt hout beschouwd als een externe geluidsgeleider en helpt het de trillingen zowel verticaal als horizontaal te verspreiden.

Als we het hebben over vloerbedekking wordt er onderscheid gemaakt tussen voetvalgeluid en kamergeluid. Hoewel impactgeluid primair verwijst naar het geluid dat naar de aangrenzende kamers wordt gedragen, beschrijft het kamergeluid de geluidsoverdracht in de kamer. Dit zijn niet alleen voetstappen, maar ook muziek, uw eigen spraak of het geluid van de tv. Als het kamergeluid slecht geïsoleerd is, zijn deze geluiden niet alleen luid, maar ook onaangenaam.

Perfect tegen geluid—van tapijten tot tapijttegels

Aan de andere kant bent u beter af met textiele vloerbedekking, zoals een tapijt of tapijttegels. Deze hebben een zacht, flexibel oppervlak waarop het geluid niet weerkaatst. Integendeel, zo´n vloer absorbeert zelfs het geluid dat in de vrije ruimte wordt getransporteerd. Dit geldt zelfs voor geluiden van de straat of van de buren. Zwevende installatie is mogelijk, maar meestal zijn de tapijten of tapijttegels uitgerust met een onderlaag die geluid isoleert. Daarom is het type installatie hier niet zo belangrijk.

In tegenstelling tot harde vloerbedekkingen, bent u niet afhankelijk van aanvullende geluidsisolatie. Om hetzelfde resultaat te bereiken voor harde oppervlakken, zou u een 60 cm dikke harde vloer moeten leggen.

Ervaring Balsan Confort+ en Sonic Confort innovatie back coatings voor akoestisch comfort

De Franse producent Balsan onderscheidt zich van de rest en maakt indruk met innovatieve textielruggen, die gericht zijn op blote voeten comfort. Hier maakt het bedrijf opnieuw een onderscheid tussen zijn breedbladige goederen en zijn producten in tegelvorm, om precies te voldoen aan de behoeften in de verschillende ruimtes.

Balsan Les Green & Balsan Signature Indulge

Balsan Signature wordt standard geleverd met de hoogwaardige Confort+ rug. Deze is gemaakt van 100% gerecycled polyester. Dit voelt niet alleen aangenaam zacht aan, het is ook milieuvriendelijk. De achterkant combineert de voordelen van een klassieke schuim rug met die van een dubbele rug. Dit maakt het eenvoudig om het tapijt neer te leggen en weer te verwijderen. Daarnaast heeft het een langere levensduur. Met een gewicht van 300 g / , biedt het naast een slijtlaag ook een aangenaam loopvlak. De Confort+ bereikt een impactgeluid van 26 dB – 33 dB.

Dit sluit goed aan bij de Balsan Les Greens, met zijn oppervlak gemaakt van zacht suède. Dankzij de hoge gebruiksklasse voor de commerciële sector, is deze vloer perfect voor in huis, maar kan ook worden gebruikt in kleinere winkels. Met de grote assortiment, van 50 varianten, kunt u uw ruimte naar uw wens ontwerpen. Dit product heeft een impactgeluid van maximaal 29 dB!

Balsan Signature is ideaal als u tegen een beetje geluid kan. Dankzij de hoge gebruiksklasse 33 kunt u dit tapijt overal gebruiken. Voor de commerciële sector is de Balsan Signature ideaal. Ook hier vindt u een brede selectie van 28 decors.

Met de Sonic Confort en hoge kwaliteit tapijttegels kunt u zelf aan de slag!

Geselecteerde collecties zoals Balsan Bolero, Stoneage en Pilote² werden uitgerust met het sterke Sonic Confort, een dubbele textiel rug. Hier wordt de milieuvriendelijke laag van 80% gerecyclede polyestervezels op het tapijt aangebracht. Zoals altijd, is er sprake van goede geluidsisolatie.

Balsan Stoneage en Pilote² zijn speciaal ontworpen voor drukbezochte ruimtes. Dankzij de dubbele rug is de luchtlaag eronder nauwelijks merkbaar en kunt u dus rekenen op een geluidsreductie van 24 dB tot 26 dB.

Met de Balsan Bolero-collectie krijgt u nog meer geluidsisolatie van wel 27 dB. Hoewel u dit product met zijn gebruiksklasse 32 kunt gebruiken voor commercieel gebruik, is het ook geschikt in uw huis door het zachte velours oppervlak.

Tapijttegels van Milliken

Voor tapijten met een hoge geluidsabsorptie kunt u een kijkje nemen bij de fabrikant Milliken. Dit is gebaseerd op een schuim rug, die bestaat uit maximaal 85-90% gerecyclede materialen, waardoor het ecologisch duurzaam is. Als gevolg hiervan hebben de tapijttegels een geluidsabsorptie van 30 dB. De stijlvolle antistatische uitrusting en stoelrolgeschiktheid is een groot voordeel voor commerciële ruimten.

Ondanks de indrukwekkende eigenschappen overtref het bedrijf zijn eigen producten. Milliken Formwork bereikt bijvoorbeeld een geluidsreductie van 34 dB en is dankzij de antimicrobiële behandeling geschikt voor mensen met een gevoelige allergie. Maar niks overtreft de schuimlaag ComfortPlus van Milliken Juxtapose. De combinatie van hoge ontvlambaarheid, industriële rolstoelgeschiktheid,  comfortabele vloerverwarming en een hoge gebruiksklasse maken deze tapijttegels een echte allrounder. Bijzonder indrukwekkend is echter de 37 dB sterke impactgeluidsverbetering van de modulaire lay-outs, die u bij geen enkel ander product zult vinden!

Brede keuze uit ons assortiment—geluidsisolerende vloeren nu bij BRICOFLOR!

Zoals u kunt zien, heeft u allerlei mogelijkheden als u omringd wilt zijn met complete rust. Hoewel onze tapijten en tapijttegels hier vooral geschikt voor zijn, vindt u in ons assortiment ook een grote selectie harde vloeren met geluidsisolatie. Ontdek nu ons brede assortiment en bestel vandaag nog!

Voor verdere vragen of technisch advies staat ons team altijd voor u klaar. Gebruik één van de vele communicatieopties, zoals de klantenservicelijn, stuur ons een e-mail naar [email protected] of vul ons contactformulier in!

Bedankt en tot de volgende keer.

Uw team van BRICOFLOR!