Unsere Vorteile
  • Alle Prijzen incl. BTW
  • Beste prijsgarantie
  • Sampleservice
  • Gratis sampleservice
  • Grootste aanbod online

Wij zijn Europa’s grootste online handelaar voor vloeren, wanden en plafonds. Wij zijn trots om te zeggen dat we sinds 2007 u de beste prijzen en eersteklas service kunnen aanbieden.
Naar BRICOFLOR Webshop
Algemeen

Visgraatlaminaat –de klassieke trend

De zoektocht naar een vloerbedekking met een mooi patroon leidt vaak tot linoleum- of PVC- vloeren. Maar nu hebben de twee soorten een serieuze concurrentie: laminaat met een visgraatmotief. Voor een lange tijd is deze vloer vergeten, maar ervaart nu een briljante comeback en opent nieuwe mogelijkheden voor de inrichting van uw huis. In deze blogpost kom je erachter waarom het visgraatlaminaat de juiste keuze is voor je kamer en hoe je het zelf kunt plaatsen.

Het laminaat met een klassieke flair

Berry Alloc Chateau

Vroeger werd de visgraatmotief in houten vloeren op scholen of in oude gebouwen aangetroffen, nu wordt het in allerlei verschillende ruimtes gebruikt. Het patroon ontvouwt zijn volledige potentieel in grote kamers met veel natuurlijk licht, maar ook op kleine oppervlakken kunt u de trendy vloer neerleggen. Met de lengte-effect van de vloerplaten wordt je kamer optisch vergroot.

Het is geen toeval dat deze stijl steeds vaker in tijdschriften wordt gezien voor wonen en decoreren. Combineer het patroon met meubels in een modern ontwerp en geniet van het contrastspel. Sterker nog, je benadrukt het effect van de laminaatvloer door de muren wit te schilderen of in een betonnen look te bekleden. Gaat uw voorkeur uit naar een kamer met een traditionele stijl, is het klassieke houten vloerdesign ook ideaal. Deze look past goed bij retro-chic meubilair en geeft uw kamers een tijdloze elegantie.

Voordelen van het visgraatlaminaat in vergelijking met andere vloeren

Oorspronkelijk was de visgraatlook alleen te vinden in parketvloeren. Vandaag de dag vindt u het ontwerp voor alle soorten vloerbedekking—en zelfs op muren. Het is ook te vinden in de populaire klik pvc modellen.  Waarom zou je kiezen voor een normaal ontwerp als je kan kiezen voor dit spannende patroon.

In tegenstelling tot linoleum en PVC-vloeren, kan laminaat worden geïnstalleerd dankzij moderne kliksystemen zonder het gebruik van gereedschappen of lijm. Deze zogenaamde zwevende installatie biedt twee belangrijke voordelen: aan de ene kant is het werkproces eenvoudig en gemakkelijk te hanteren. Aan de andere kant profiteert u van de losse installatie. Want mocht de vloer beschadigd zijn, kunt u elke plank afzonderlijk verwijderen zodat u alleen de defecte paneel hoeft te vervangen. Op deze manier bespaart u effectief geld en hoeft u niet de hele verdieping te vernieuwen na een ongelukje met de vloer.

Laminaat neerleggen met de visgraatpatroon

Berry Alloc Chateau

In principe gelden dezelfde regels voor het leggen van een laminaat met visgraatmotief als voor andere vloeren. De installatie vereist een stevig oppervlak dat vrij is van oneffenheden. Als u hoogteverschillen opmerkt, kunt u deze compenseren met behulp van een geschikte egalisatiemassa. Als u het laminaat samen met vloerverwarming wilt gebruiken, volg dan de instructies van de fabrikant. Ongeacht de collectie, is het belangrijk om tijdens de installatie ongeveer een ruimte te laten van 1 cm zodat de planken niet uitpuilen.

Als u de indeling van de visgraatplanken niet vertrouwt of tijd wilt besparen, kunt u kiezen voor special decors. Het patroon wordt hier op grote panelen nagemaakt, bijvoorbeeld de Joka Broadway 332 BD “3693 Mastereik Grijs V4”. In dit geval kunt u de planken op de traditionele manier uitlijnen en krijgt u het gewenste patroon in slechts enkele stappen.

De uitstraling wordt gekenmerkt door de duidelijke herkenbare individuele planken. Daarom is het de moeite waard om meer tijd te investeren in de installatie. Om te beginnen moet je een vlechtrichting kiezen. Er zijn twee opties beschikbaar: in de populairste variant, de 0-pigtail richting, lopen de patronen evenwijdig aan de wanden. De tweede optie is het plaatsen van de vloer in een hoek van 45° ten opzichte van de muur.

Plaats van één muur naar de andere

Voor de 0-laags richting, kunt u de installatie starten door een zigzagpatroon parallel aan de muur te plaatsen. Plaats vervolgens meer planken hieronder, rij voor rij. Herhaal deze stap meerdere keren en verwijder de uitstekende hoeken aan een zijde voor een rechte rand. Dankzij de zwevende installatie kunt u de composietplanken nu gemakkelijk naar de muur verplaatsen. U kunt de afzonderlijke stukken gebruiken om de ontbrekende hoeken aan te vullen.

Plaats vanuit het midden

Verbind twee panelen aan de lange zijde met een kleine afwijking. Een van de twee planken dient als een extra plank en kan later worden verwijderd. Oriënteer je hier op en plaats een gang gelijk in een rechte hoek. Dit creëert een hoek, die het startpunt vormt voor het leggen van verdere panelen. Nadat u ten minste drie rijen hebt samengesteld, kunt u de extra plank losmaken. Voor een nette afwerking markeert u een lijn met een potlood en scheidt u de te snijden planken. Na het zagen kunnen ze worden teruggebracht naar hun oorspronkelijke positie.

Wij hopen u ervan te hebben overtuigd dat een visgraatlaminaat uw ruimte perfect zal aanvullen. Bekijk ons assortiment en vind uw favoriet!

Mocht u nog vragen hebben, neem dan contact met ons op via het contactformulier. We kijken uit naar uw bericht!

Tot de volgende keer, je team van BRICOFLOR, de # 1 in de verkoop van vloeren en behang!