Unsere Vorteile
  • Alle Prijzen incl. BTW
  • Beste prijsgarantie
  • Sampleservice
  • Gratis sampleservice
  • Grootste aanbod online

Wij zijn Europa’s grootste online handelaar voor vloeren, wanden en plafonds. Wij zijn trots om te zeggen dat we sinds 2007 u de beste prijzen en eersteklas service kunnen aanbieden.
Naar BRICOFLOR Webshop
Algemeen

Waterdicht laminaat: Deze laminaatvloeren zijn geschikt voor vochtige ruimtes!

Laminaat is een ingenieuze uitvinding voor iedereen die weg is van de uitstraling en functionaliteit van een houten vloerbedekking, maar niet veel geld wil uitgeven aan echt parket. Een laminaatvloer is verkrijgbaar in verschillende uitvoeringen en kwaliteiten. Niet alle types zijn echter even geschikt om in de keuken of de badkamer te leggen. Als u er echter aan denkt om deze vloerbedekking in vochtige ruimtes te leggen, zullen we hieronder uitleggen waar u rekening mee moet houden.

Wat onderscheidt een vochtbestendig laminaat van een conventionele laminaatvloer?

In tegenstelling tot parket is een laminaatvloer geen massief hout. In plaats daarvan bestaan de planken uit een robuuste en stabiele houten plaat met een hoogwaardige decorlaag. Bij watervast laminaat bevat de draagplaat een kunststof profiel, de zogenaamde "Aqua Floor", dat veel beter bestand is tegen vocht. De oppervlakken en randen van de planken zijn geïmpregneerd zodat uw vloer in de keuken of de badkamer niet opzwelt door constante vochtigheid en opspattend water. In de regel wordt de toplaag ook nog eens extra behandeld met kunsthars om deze volledig waterbestendig te maken.

Speciaal voor gebruik in de badkamer is het oppervlak van het waterdichte laminaat afgewerkt met een vinyl coating voor een grotere slipweerstand. De nubby structuur zorgt voor een veilige ondergrond bij het lopen op natte voeten. Bovendien heeft dit type laminaat een verbeterd kliksysteem dat bijzonder goed sluit. Voor meer veiligheid en vochtbescherming kunnen de platen ook worden gelijmd met watervaste lijm.

Extra bescherming voor uw laminaat in vochtige ruimtes

Als u voor een waterbestendig laminaat kiest, is het niet voldoende om de vloer zwevend of gelijmd te leggen, maar moeten ook alle aansluitingen worden afgedicht. Het is daarom raadzaam om de plinten, profielen en buizen af te dichten met siliconen. Om scheuren en het binnendringen van vocht te voorkomen, is het belangrijk om een uitzettingsvoeg van minstens 10 mm aan alle wanden en opstijgende onderdelen aan te houden. Deze moeten ook met siliconen worden besproeid.

In tegenstelling tot normaal laminaat wordt de variant voor vochtige ruimtes bepaald door het "zwellend vermogen". Dit mag niet meer dan 5 % bedragen om een geschikte vloer te zijn.

Om ervoor te zorgen dat uw vloerbedekking zo lang mogelijk mee gaat in een vochtige ruimte, moeten enkele basisvoorzorgen in acht worden genomen:

-  Een plas van stilstaand water moet ten allen tijde worden vermeden (ook bij het reinigen van de vloer).

- De douchecabine moet een volledig afsluitbare deur hebben en het bad moet voorzien zijn van een gordijn.

- De vloer moet regelmatig worden gecontroleerd op eventuele beschadigingen tijdens het reinigen en indien nodig, zo snel mogelijk worden gerepareerd.

Droomlaminaat: Fabrikanten en uitmuntende producten

Nu we u veel nuttige feiten over waterdichte laminaatvloeren hebben gepresenteerd, willen we u ook enkele fabrikanten en hun innovatieve vloerbedekkingen voor de keuken en de badkamer voorstellen.

BerryAlloc Ocean

17 prachtige decors uit de BerryAlloc Ocean collectie worden gepresenteerd in gezellige warme aardetinten en elegant wit. De fabrikant biedt ook een stijlvol alternatief in de vorm van tegelachtige afwerkingen. Het oppervlak van de planken is gecoat met HydroPlus en maakt de vloer minder gevoelig voor vocht. Daardoor leiden kleine hoeveelheden water niet direct tot materiaalvervorming en blijft de harmonieuze laminaatvloer langer behouden.

Berry Alloc Original HDL

38 authentieke eikenhouten vloeren uit de Berry Alloc Original HDL-collectie hebben een vlekbestendig oppervlak dat zelfs bij intensief licht niet verbleekt. Vergeleken met conventioneel laminaat bestaat HDL (hogedruklaminaat) uit lagen op houtbasis die onder hoge druk en warmte aan elkaar worden gelijmd. Het oppervlak van deze platen is extra geïmpregneerd met hars voor een betere bescherming tegen vocht en mechanische belasting. Door het waterafstotende oppervlak en de zeer robuuste structuur zijn de laminaatvloeren van deze collectie uitstekend geschikt voor de installatie in sterk belaste woon- en bedrijfsruimten (gebruiksklasse 34).

Wineo "Rock'n'Go".

Twaalf ontwerpen van de Wineo Rock'n'Go collecties zijn vernoemd naar de bekende rock-anthems. Het kleurenpalet reikt van zeven authentieke houtlooks en twee sobere designs tot drie OSB-varianten in natuurlijk ruw, wit en zwart. De kleuren van de planken kunnen variëren van heel licht (Wineo Rock'n'Go "LA148SYSYSV4 Knocking on Heavens Door") tot heel donker (Wineo Rock'n'Go "LA149SYSYSV4 Dancing in the Dark"). Dankzij de Aqua-Stop technologie is dit laminaat geschikt voor de keuken en de badkamer, omdat dit speciale systeem een allround profielafdichting is voor elke plank die tot vier keer minder zwelling belooft.

Snelle installatie en duurzaamheid van uw vochtbestendig laminaat

Als u ervoor kiest om het vochtbestendige laminaat voor de keuken zelf te installeren dankzij het kliksysteem, moet u rekening houden met een aantal speciale overwegingen.

Zo moeten bijvoorbeeld voegen en schade aan de planken worden vermeden om grote waterschade te voorkomen. Hiervoor worden de laminaatpanelen zo dicht mogelijk bij elkaar geplakt. Voor een beter resultaat kunt u speciale spanbanden gebruiken. Na het leggen van drie tot vier rijen kunt u de afgewerkte constructie eenvoudig in elkaar schuiven. Als er toch kleine openingen in het gelegde laminaat zijn, raden wij aan het laminaat af te dichten met siliconen in dezelfde kleur als de planken. In de badkamer moet het laminaat ook worden verbonden met een waterdichte lijm. In de laatste stap raden wij aan om het gehele oppervlak af te dichten met een waterafstotende laag voor meer veiligheid.