Zoeken naar search on website
Professioneel advies
+31(0)43-3020090
Maandag tot vrijdag: 08:30 tot 17:00
Help icon
CONTACT

Tretford - natuurlijk tapijt rechtstreeks uit de Nederrijn

Tretford bestaat al meer dan 50 jaar en staat wereldwijd nog steeds voor hoogwaardige producten van Duitse kwaliteit. Met zijn jarenlange knowhow combineert het bedrijf moderne inrichting met zijn omvangrijke kennis van tapijten. Een bijzonder kenmerk van het bedrijf is het gebruik van natuurlijke materialen, zoals kasjmiergeitenhaar of scheerwol, waarmee milieuvriendelijke en onnavolgbare ruimteconcepten voor welzijn kunnen worden gerealiseerd.

Top-Kategorien

Vloeren van Tretford

Ruime keuze uit vijf collecties en drie verschillende formaten

Dat is wat u te wachten staat als u een Tretford tapijt koopt: individuele keuze in de vorm van vijf collecties die u altijd aan uw wensen kunt aanpassen. Enerzijds geldt dit voor de verschillende ruimtes, zoals de eetkamer, de slaapkamer of de woonkamer, of zelfs uw werkruimte, ongeacht of deze voor privé gebruik is of zich in een open kantoorruimte bevindt. Afhankelijk van de collectie heeft u ook de mogelijkheid te kiezen tussen tapijt, d.w.z. klassieke lamelparket, tapijttegels of zelfs tapijtplanken, en heeft u dus een ruime keuze voor de inrichting van uw kamers.

 

Tretford tapijt - de klassieker onder de textiele vloerbedekkingen

Tretford tapijt is beschikbaar ongeacht uw keuze van collectie. Voor kantoren bevelen wij de Interlife collectie aan, die een zeer hoge slijtageklasse van 33 heeft, waardoor ze perfect is voor druk bezochte ruimten. Hier wordt 30% van het bruikbare oppervlak aangevuld met het slijtvaste polyamide 6, waardoor het nog veerkrachtiger wordt. Vlamvertragend en contactgeluidisolerend, biedt het de beste voorwaarden voor een dynamisch vormgegeven werkplek dankzij de mix van natuurlijke materialen en robuuste eigenschappen.

Daarentegen zijn de Ever collectie, die niet is behandeld met bescherming tegen motten, en de Interland, Dolce Vita en Voyage versies zijn ideaal voor uw woonkamer. Verkrijgbaar in in totaal 68 kleuren, kunt u uw woonruimte inrichten en vormgeven zoals u dat wilt. Voor een aangenamere woonervaring krijgt u de volle kracht van natuurlijk kasjmier en zuivere scheerwol. De lage montagehoogte maakt het bijzonder gemakkelijk schoon te maken, terwijl de structuur zelfs geschikt is voor uw viervoetige vrienden.

Praktische voordelen van het gebruik van Tretford tapijttegels en Tretford tapijtplanken

Naast het klassieke formaat zijn de collecties Interlife, Interland, Dolce Vita en Voyage nu ook verkrijgbaar als elegante tapijttegels. In vergelijking met plaatvloeren zijn Tretford tegels vrijwel identiek van structuur en verschillen ze bijvoorbeeld niet in brandgedrag, elektrostatisch gedrag, lichtechtheid of slijtageklasse. Terwijl het plaatmateriaal een rug van juteweefsel heeft, worden de tapijttegels ondersteund door een vormvaste vliesrug. Daardoor zijn de modules gemiddeld bijna 0,8 mm dikker en zijn ze per vierkante meter iets zwaarder. Maar dat moet wel, als u wilt genieten van de voordelen van Tretford tapijttegels:

De tapijttegels vereisen geen lijm tijdens de installatie! De tapijttegels zijn zelfleggend, zodat ze stevig tegen de ondervloer liggen, uitsluitend door hun verhoogde eigen gewicht en de praktische vliesrug. De textiele tegels van 50 x 50 cm zijn sowieso moeilijk te verplaatsen, maar ze worden beperkt door muren, even stevige meubels en andere tapijttegels, zodat u niet bang hoeft te zijn de vloer onder uw voeten te verliezen in de waarste zin van het woord. De non-woven rug zorgt niet alleen voor een verzwaring van de vloer, maar voorkomt ook dat de randen ombuigen, zodat de modules een homogeen oppervlak vormen. Daarna kunnen de Tretford tegels echter op elk moment weer worden opgehaald als er, tegen de verwachting in, een stuk beschadigd is of als u naar de ondervloer moet voor reparaties. Bovendien heeft de toegenomen totale dikte van de vloer bijkomende praktische neveneffecten: Doordat er meer materiaal tussen uw voeten en de ondervloer zit, hebben de modulaire versies een iets hogere contactgeluidsverbetering! Hetzelfde geldt natuurlijk voor de Tretford tapijtplanken, die volgens hetzelfde principe functioneren, maar de langwerpige afmetingen van 25 x 100 cm hebben, waarmee tal van spannende legpatronen kunnen worden gerealiseerd. Tretford tapijtplanken zijn alleen verkrijgbaar in de Interlife collectie, die u dankzij de gebruiksklasse 33 zowel op kantoor als in uw privéwoning kunt gebruiken.

Uit liefde voor de natuur - alleen de beste kwaliteit wordt gebruikt voor Tretford producten

Terwijl duurzaamheid en het behoud van hulpbronnen tegenwoordig hoog op de agenda van veel bedrijven staan, belichaamt de productwereld van Tretford dit bij elke meter plaat of tapijttegel die op de Wesel wordt geproduceerd. Want naast de rugconstructies van vlies of jute onderscheiden de vloeren van Tretford zich vooral door hun poolmateriaal van kasjmiergeitenhaar en scheerwol, afkomstig van de geitenkudden die inheems zijn in de uitgestrekte steppen van Mongolië. Het materiaal, dat met de hand wordt gewonnen, wordt niet alleen beschouwd als bijzonder edel en van hoge kwaliteit, maar is ook bijzonder duurzaam, aangezien het steeds weer aangroeit en er bij de winning geen enkel dier wordt geschaad.

Integendeel, het helpt de dieren om zich in het voorjaar te ontdoen van de veel te warme vacht, die dient om de kasjmiergeiten te beschermen tegen temperaturen tot -40° in de winter. Bij zomerse temperaturen tot 30° daarentegen is de dikke bovenvacht niet meer nodig, zodat de dieren die verliezen wanneer ze van vacht veranderen. Mensen vereenvoudigen dit proces door het kasjmier voorzichtig uit te kammen en het lange haar voorzichtig af te knippen. Zo wordt geen dier beschadigd en heeft het nog genoeg haar om koudere lentedagen te doorstaan.

De dichte structuur van kasjmier beschermt de geiten niet alleen tegen de kou, maar ook tegen vuil en neerslag. Deze robuuste eigenschappen zijn ook terug te vinden in de vloerbedekkingen, waardoor ze bijzonder onderhoudsvriendelijk zijn. Bovendien kan kasjmier ook uitstekend worden geverfd, wat resulteert in schitterende en stralende tinten in uw woonruimtes.

Deze eigenschappen maken kasjmier en scheerwol perfect voor uw lokalen

Naast het reeds genoemde onderhoudsgemak hebben Tretford vloeren een aantal praktische eigenschappen die hier slechts als voorbeeld kunnen worden genoemd en van product tot product enigszins kunnen verschillen. Daartoe behoren de gebruiksklassen, waardoor de vloeren kunnen worden gebruikt van woonruimten tot kantoren, het brandgedrag volgens Cfl-s1, waardoor ze brandvertragend zijn, en de praktische geluidsabsorberende eigenschappen, die men zowel thuis als op het werk niet zou willen missen en die over het algemeen een contactgeluidsverbetering van meer dan 20 dB opleveren. En zelfs viervoeters komen aan hun trekken: de unieke structuur is zacht en toch zo stevig dat uw huisdieren er met hun klauwen geen touw aan kunnen vastknopen, en zelfs de haren van uw geliefden kunnen gemakkelijk van het kortpolige slijtoppervlak worden verwijderd.

Bovendien worden vooral Tretford-producten aanbevolen voor mensen met huisstofmijtallergieën of liefhebbers van stofvrije lucht. Terwijl van textielvezels algemeen bekend is dat ze de hoeveelheid fijn stof in uw kamers verminderen, geldt dit nog meer voor kasjmieren vloeren. Dat komt omdat de natuurlijke vezels de stofdeeltjes bij aanraking gewoon vasthouden en binden tot ze bij de volgende stofzuigbeurt worden verwijderd. Dit voorkomt dat de stofdeeltjes, met behulp waarvan de allergene mijtuitwerpselen in de lucht die wij inademen terechtkomen, meer in onze kamers ronddwarrelen.

Talrijke kleurwerelden voor een design naar uw smaak

Ook wat de kleurschakeringen betreft, is de unieke structuur van kasjmier benut en aangepast aan het uitzicht van textielvloeren. Daarom heeft men gekozen voor een lage opbouwhoogte met een populaire ribbelstructuur, die er netjes uitziet zonder op de voorgrond te treden. Toch bieden de tapijten en tegels van Tretford heel wat stilistische keuze, met ten minste 40 permanent beschikbare standaardkleuren en enkele trendkleuren die specifiek zijn voor bepaalde collecties. Daartoe behoren stralende gelen, intense rode, donkere en lichte decors in blauw of groen. Naast de bonte verscheidenheid aan kleuren, geïnspireerd door de natuur, omvat het Tretford assortiment ook hoogwaardige tinten bruin, beige, grijs of zwart. Met deze enorme keuze ontdekt u eenvoudig uw favoriete kleur en ontwerpt u uw kamers tot in het kleinste detail. Als u kiest voor een modulaire indeling in de vorm van Tretford-tegels of -planken, kunnen verschillende kleuren gemakkelijk naast elkaar worden gelegd en zo talloze combinatiemogelijkheden bieden.

Ontdek de ontwerpmogelijkheden met Tretford - nu online bij BRICOFLOR!

Wilt u ook voor uw vloerbedekking vertrouwen op duurzame productie, een aantrekkelijk design en hoogwaardige materialen? Ontdek dan vandaag nog uw Tretford vloer online bij BRICOFLOR! Profiteer van onze talrijke serviceaanbiedingen, zoals onze beste prijsgarantie of maak gebruik van onze gratis monsterservice en bestel tot wel acht informatieve kleurstalen rechtstreeks bij u thuis. Op verzoek kunnen wij u voor grotere bestelhoeveelheden een offerte op maat doen toekomen, waarmee u nog meer geld kunt besparen! Heeft u vragen over een van onze producten, uw bestelling of wilt u een individuele offerte aanvragen? Onze klantendienst zal u graag persoonlijk helpen. U kunt ons telefonisch bereiken of online via e-mail of ons kant-en-klare contactformulier. We kijken er al naar uit om van u te horen!

+ lees meer