Contact
Heeft u vragen?

Wij helpen u graag! Contact Telefonisch 043-3020090 Of per e-Mail [email protected]

Wandpanelen bij BRICOFLOR - voor snelle en makkelijke renovatie


<p style="text-align: justify;">Wilt u uw keuken of badkamer moderniseren zonder een grote verbouwing te beginnen? Bent u op zoek naar een snel en modern alternatief voor dure tegels? U bent niet langer tevreden met de bestaande tegels aan de muur? Dan zijn dit de producten waar u naar zoekt! Wandpanelen bieden een snel, makkelijk en meestal goedkoper alternatief voor een tegelwand. Omdat het oppervlak van de panelen even glad en glanzend is als dat van een tegel, is het verschil nauwelijks te zien, en ook schoonmaken is niet moeilijker dan van een tegelwand.</p><a href="#" class ="brands-text-toggle">Lees verder</a>

Wandpanelen

  • Beste prijsgarantie

    Gegarandeerd geen cent te veel betalen!
  • Persoonlijke offerte

    Grote projecten gepland? Vraag nu uw speciale prijs aan!
  • Gratis sampleservice

    Nu tot 8 gratis samples bestellen!

VEELZIJDIG, CREATIEF EN ORIGINEEL - INDIVIDUEEL RUIMTEONTWERP MET WANDPANELEN

Decoratieve panelen hebben de functie om een persoonlijk en origineel tintje te geven aan uw ruimte. De multifunctionele wand- en plafondbetimmeringen van verschillende fabrikanten maken indruk met een breed scala aan decors voor uiteenlopende designvereisten. In principe kunnen de panelen worden uitgewerkt in 4 grote stijlen: klassieke houtimitatie, gedetailleerde steenreplica's, minerale optiek en unikleurige ontwerpen. Wat de verschillende ontwerpen verenigt, is het extreem hoge niveau van authenticiteit en gedetailleerde productie. De wandpanelen passen prachtig in elk ruimteconcept, kunnen dankzij verschillende patronen creatief worden gecombineerd en brengen optische en kwalitatieve klasse in uw ruimtes.

HOUTPANELEN OF KUNSTSTOF PANELEN: DAT IS DE VRAAG

Met de juiste keuze van wandpanelen kunt u uw ruimtes fundamenteel veranderen. De visuele waarde wordt aangevuld met een technische verfijning die de wandmodules een hoge mate van duurzaamheid en een lange levensduur geeft. De fabrikanten bieden hun producten aan in twee verschillende versies: als plastic wandpaneel of houten wandpaneel. In het eerste geval wordt de reproductie van het gewenste patroon in een complex en hogeresolutieproces op waardevol decoratief papier gedrukt en imiteert het een houten of minerale oppervlaktestructuur als eindresultaat. Plafond- of wandpanelen van echt hout maken daarentegen indruk met natuurlijke materialen en hebben daardoor een hoger gewicht. Dit maakt echte houten wandpanelen navenant duurder dan decorpanelen.

VERSCHILLENDE FABRIKANTEN BIEDEN FORMATEN AAN VOOR GESCHIKTE RUIMTESITUATIES

De wandpanelen maken niet alleen een goede indruk door de verschillende ontwerpen, maar ze hebben ook tal van stijlvolle elementen en nuttige functies in hun totale uiterlijk en constructie. Dit begint met de afmetingen, aangezien de lengtes van de afzonderlijke panelen variëren van een praktische 1250 mm tot een opmerkelijke 4 meter lange plank. De praktische constructie verschilt per fabrikant, maar is in principe een meerlaagse constructie met verbeterde eigenschappen.

 

Ter Hürne: De Münsterlandse vloerexpert presenteert een product met een MDF-kern en hoogwaardig, afwasbaar decorpapier op het oppervlak. De maatvaste draagplaten van de decorpanelen van Ter Hürne zijn E1-gekeurd en zijn vrij van PVC, chloor en houtconserveringsmiddelen. De optische "i"-punt vormt een bijpassende verbinding, die u kunt kiezen. Met een nulvoeg, d.w.z. een groef die optisch niet bestaat, krijgt het decor een rustige en harmonieuze uitstraling. Met een zichtbare voeg daarentegen worden de afzonderlijke planken van elkaar gescheiden, zodat u het oppervlak doelbewust optisch kunt structureren.

BerryAlloc: De Berry Alloc badkamerwandpanelen en keukenwandpanelen hebben een watervast verlijmde multiplexkern (multiplex) en meerdere met melamine geïmpregneerde oppervlaktelagen. De randen zijn afgedicht en het product biedt een extreme waterbestendigheid, waardoor deze panelen ideaal zijn voor gebruik in de vochtige ruimtes van het huis.

Parador: De Parador designpanelen hebben hoogwaardig decorpapier op het oppervlak en een geïmpregneerde laag die het product tegen vocht en stress beschermt. De kern wordt gevormd door een splintervrije HDF- of MDF-kernplaat, die het paneel geschikt houdt voor gebruik in vochtige ruimtes en tevens maatvast is. Ook hier kunt u kiezen uit verschillende voegen en kunt u kiezen tussen voegloze panelen met een gesloten visuele indruk, een designvoeg voor filigrane overgangen en een moderne 0 cm all-round softline-rand voor een vakkundige accentuering van de afzonderlijke planken.

De wandpanelen zien er niet alleen elegant uit, maar beschermen uw muur ook tegen vuil en beschadigingen. Welk panel u uiteindelijk kiest, hangt volledig af van uw smaak, de omstandigheden van uw huis en uw budget.

BIJZONDERE TECHNISCHE EN FUNCTIONELE EIGENSCHAPPEN VAN DE WANDPANELEN

De wand- en plafondpanelen hebben niet alleen een perfect uiterlijk en een veilige installatie, maar brengen ook enkele technische, functionele en gezondheidsvoordelen met zich mee. In de eerste plaats hechten fabrikanten veel belang aan een correct gebruik van het milieu en de hulpbronnen. Daarom is het hout voor de panelen afkomstig uit de duurzame bosbouw en voldoet het met de kwaliteit "Made in Germany" aan de hoogste eisen op het gebied van kwaliteit, esthetiek en gezond wonen.

Geschikt voor vochtige omgevingen: Dankzij de uitgebreide lagenstructuur kunnen alle wand- en plafondpanelen zonder problemen in de keuken of de badkamer worden gelegd. Dit betekent dat u niet te maken heeft met koude tegels en kan ook vochtige ruimtes gezellig maken. Het is echter aan te raden om spatwater te vermijden.

Lichtsnelle en lichte installatiegeschiktheid: De panelen hebben een goede lichtbestendigheid volgens DIN EN ISO 4892-2, waardoor ze beschermd zijn tegen verbleking door zonlicht. Bovendien kunt u dankzij een enorme hittebestendigheid tot 110 °C op de wand- en plafondpanelen inbouwverlichting installeren voor continu gebruik.

ZEER EENVOUDIGE INSTALLATIE - DECORATIEVE PANELEN VOOR THUISGEBRUIK

De bevestiging van de panelen is snel en eenvoudig. De wandpanelen van verschillende fabrikanten hebben unieke verbindingstechnieken, zoals het Safe-Lock profiel, waarbij de panelen eenvoudig in elkaar klikken. Een andere techniek is een tand-en-groef profiel, waarbij de componenten worden gelegd door ze aan de randen in elkaar te steken. Zo gemakkelijk en snel kunt u een stijlvolle kamerbeleving van een bijzondere kwaliteit creëren! In de BRICOFLOR online shop vindt u voor elke collectie de juiste merkaccessoires. U vindt hier bevestigingsklauwen, afstandhouders, gewrichtskruisen, speciale lijmen en nog veel meer.

KOOP WANDPANELEN IN ONZE ONLINE SHOP EN BESPAAR GELD!

Met smaakvolle en hoogwaardige panelen van gerenommeerde experts kunt u een wand- en plafondbekleding voor uw ruimtes kiezen die u elke dag opnieuw zal inspireren. In onze BRICOFLOR online shop kunt u zich overtuigen van een groot aanbod. Bij het bestellen profiteert u ook van onze behulpzame diensten, die uw winkelervaring nog aangenamer maken! Zo kunt u bijvoorbeeld altijd alle soorten wandpanelen krijgen tegen een gunstige prijs, dankzij onze beste prijsgarantie. Als u tussen verschillende panelen twijfeld, kan onze sample service helpen: Kies tot acht samples en wij sturen ze naar u. U kunt dus op uw gemak beslissen na een persoonlijke inspectie van de producten. Als u grotere oppervlakten wilt bestrijken en grotere hoeveelheden producten nodig heeft, kunnen we u misschien zelfs een persoonlijke offerte geven! Neem gewoon contact met ons op via telefoon, e-mail of met behulp van ons contactformulier. Ons competente serviceteam staat van maandag tot en met zondag van 9 uur 's morgens tot 5 uur 's avonds tot uw beschikking en helpt u graag bij het vinden van de juiste oplossing voor uw project. We kijken er naar uit om van u te horen!