forbo desktop linoleum - uitzonderlijk oppervlak voor modern design

Forbo inspireert met een nieuw product voor de innovatieve verfraaiing van alle meubeloppervlakken. Het multifunctionele F…

lees meer
1 - 20 z 21 Producent

 Van doe-het-zelf tot designer - Forbo Desktop

U wilt opnieuw inrichten zonder dat u uw bestaande interieur hoeft op te geven? Dan heeft Forbo de oplossing voor u! Met Forbo Desktop Linoleum wordt u zelf designer en creëert u elegante accenten die uw kamer een state-of-the-art sfeer geven. Het praktische materiaal kan worden gebruikt op verschillende dragers. Zo kunt u uw oude bureau of eettafel, de versleten keukenfronten of uw massieve kast omtoveren tot een exclusief uniek stuk. Dankzij de universele technische voordelen profiteert u niet alleen visueel van het futuristische materiaal, maar ook van de onvergelijkbare functionaliteit.

revolutionair linoleum innovatief toegepast - forbo's talent

Terwijl conventioneel linoleum klassiek wordt gebruikt als vloerbedekking, is Forbo Desktop een geweldige allrounder. Speciaal ontwikkeld voor toepassing op meubels, voorziet het in de individuele coating van een grote verscheidenheid aan dragermaterialen. Het aangename gevoel maakt ook direct huidcontact mogelijk, zodat u Forbo Desktop Linoleum kunt gebruiken voor tal van zitopstellingen. In tegenstelling tot standaard linoleum heeft het een papieren rug in plaats van een jute rug, waardoor het veel gemakkelijker te verwerken is.

forbo desktop linoleum - talloze toepassingsgebieden

Forbo Desktop Linoleum kan worden gebruikt in een breed scala van toepassingen. Terwijl vooral de tafelbladen door het gelijkmatige materiaal kunnen worden geaccentueerd, kunnen ook de bijbehorende stoelen ermee worden uitgerust. Desktoplinoleum kan de meest uiteenlopende oppervlakken in een volledig nieuw licht zetten. Door de eenvoudige toepassing kan Forbo Desktop zelfs op gebogen oppervlakken worden aangebracht. Dankzij de lichte elasticiteit kunt u het praktische materiaal toevoegen aan even afgeronde meubelen en uw creatieve vrijheid ten volle beleven.

Uitstekende resultaten worden bereikt door ze bijvoorbeeld op bureaus, kasten of zelfs lichtschakelaars te monteren. Ook keukenfronten of -displays kunnen met Forbo Desktop Linoleum op indrukwekkende wijze worden geënsceneerd. Dit geldt niet alleen voor uw eigen vier muren. In commerciële ruimtes helpt Forbo Desktop bij het creëren van een onmiskenbaar ontwerp met het meubilair. De toepassing van dit revolutionaire materiaal geeft zelfs een rommelig interieur een duidelijk herkenbare lijn, waardoor uw restaurant of café een samenhangend karakter krijgt.

het perfectioneren van ruimtes met linoleum - individuele inrichtingsmogelijkheden

De unieke uitstraling van Forbo Desktop Linoleum breidt de mogelijkheden voor het interieur vele malen uit. Terwijl upcycling een terugkerende trend is, vooral de laatste jaren, tilt Forbo de aanpassing van bestaand meubilair naar een geheel nieuw niveau. Dankzij het uitgebreide kleurenpalet kunnen tal van interieurstijlen worden uitgelicht en individueel worden uitgebreid. Met 21 kleuren zijn er geen grenzen aan uw creativiteit. Naast de klassiek elegante grijze en beige tinten heeft de Forbo Desktop serie ook frisse nuances. Tussen zacht limoengroen en donker bordeauxrood is ook plaats voor helder turquoise en een delicate rosé. Wie zijn interieur nog dynamischer wil inrichten, kan gebruik maken van de sterke kleuren. Ook de kleuren van de Forbo Desktop-collectie harmoniëren met elkaar, zodat u een bijzonder spannend beeld kunt creëren door individuele tonen te mengen.

forbo-desktop - een technische aas op vooruitgang

Naast de boeiende ontwerpmogelijkheden biedt Forbo Desktop Linoleum ook uitgebreide technische voordelen. De slimme combinatie van esthetische en functionele eigenschappen rondt het product op een ideale manier af. De uitstekende haptische eigenschappen zijn niet alleen merkbaar in het zijdematte oppervlak, maar ook in de aangename warmte op de huid. Het linoleum past zich optimaal aan de omgevingstemperatuur aan, zodat het gebruik op een zitting een zacht en goed gehard oppervlak oplevert.

Bovendien heeft meubellinoleum een natuurlijke antistatische eigenschap. Dit betekent dat het materiaal niet chemisch behandeld hoeft te worden, wat het binnenklimaat aanzienlijk verbetert. Het heeft een totale dikte van 2,0 mm en is daardoor zowel robuust als elastisch. Een fabrieksafwerking beschermt het materiaal tegen krassen en slijpschade, zodat u ook na lange tijd profiteert van een gelijkmatig mooi oppervlak.

meer tijd voor de leuke dingen - verzorging en reiniging in een handomdraai

Terwijl het onderhoud van hout veel tijd in beslag neemt, duurt het reinigen van Forbo Desktop Linoleum slechts enkele minuten. In tegenstelling tot andere coatingmaterialen blijven vingerafdrukken vrijwel onzichtbaar. Het antistatische oppervlak zorgt er ook voor dat er nauwelijks stof op wordt afgezet, wat een enorme verbetering is op het gebied van verzorging en hygiëne. Vuil kan gemakkelijk worden verwijderd met een vochtige doek. Voor ernstigere vlekken kan ook een eenvoudige neutrale reiniger worden gebruikt.

raffinage materialen - forbo desktop linoleum toepassing

Dankzij de elastische eigenschappen kan Forbo Desktop flexibel worden bevestigd aan organische vormen. Net zo gemakkelijk als andere coatingmaterialen kan het zowel handmatig als mechanisch worden verwerkt en dus worden aangepast aan het gewenste meubilair. Forbo Desktop kan permanent worden bevestigd op alle standaard oppervlakken, zoals MDF, spaanplaat of multiplex, met behulp van een geschikte lijm. Aangezien het verlijmen van twee verschillende materialen soms spanning kan veroorzaken, is het raadzaam om een geschikt rugmateriaal te gebruiken. Dit kan bijvoorbeeld bestaan uit fineer, folie of geïmpregneerd papier.

Zodra het materiaal op de drager is aangebracht, kan Forbo Desktop Linoleum met een handroller tegen het object worden gedrukt. Nadat de lijm zich heeft ingesteld, kan deze worden gesneden, gefreesd, gezaagd of geschaafd in de gewenste vorm. Om de randen van het materiaal te beschermen, moet ook een randbescherming worden aangebracht. Multiplex of metaal zijn hiervoor geschikt.

doelgerichte voorbereiding op optimale resultaten

Om een ideale installatie te garanderen, moet Forbo Desktop Linoleum na levering droog en rechtop op de rol worden opgeslagen. Als uw product al op maat is gesneden, moet de plank horizontaal liggend worden opgeborgen. Acclimatisatie bij kamertemperatuur stelt u dan in staat om het product optimaal te verwerken. Bij sterk absorberende oppervlakken is het ook aan te raden om vooraf een geschikte primer aan te brengen.

duurzame interieurinrichting - milieuvriendelijk linoleum van forbo

Als een van de toonaangevende fabrikanten is de milieuvriendelijkheid van zijn producten voor Forbo net zo belangrijk als een perfect uiterlijk en technische afwerking. Forbo-desktoplinoleum wordt uitsluitend vervaardigd uit hernieuwbare grondstoffen. Naast lijnolie bevat het harsen en hout- en kalkpoeder. Bovendien wordt de ruime keuze aan kleuren gegarandeerd door natuurlijke pigmenten, wat gunstig is voor de ecologische compatibiliteit.

diep ademhalen zonder zorgen - leef gezond met forbo desktop linoleum

Het duurzame materiaal leidt ook tot een verbetering van het leefklimaat. Terwijl sommige producten schadelijke emissies veroorzaken, draagt Forbo Desktop bij aan een gezonde leefomgeving op een milieuvriendelijke manier. Dit betekent dat u het linoleum kunt gebruiken in elke ruimte, zelfs de kinderkamer of de slaapkamer. Creëer een aangenamere binnensfeer en bescherm tegelijkertijd het welzijn van uw gezin en het milieu!

forbo desktop linoleum - maak uw interieur nog dynamischer!

Als u niet kunt wachten om uw meubilair te verfraaien, heeft u de mogelijkheid om het brede aanbod van Forbo Desktop Linoleum te leren kennen in onze BRICOFLOR online shop. Als u nog vragen of opmerkingen heeft, neem dan gerust contact op met een van onze vriendelijke medewerkers. Ze zijn voor u beschikbaar via e-mail, telefoon of heel gemakkelijk via ons contactformulier.

Bij grote orders kunnen wij een individuele offerte voor u opstellen; maar ook voor kleine orders bent u zeker van een goede prijs; dankzij onze beste prijs garantie! Ontdek de vele mogelijkheden met Forbo Desktop Linoleum en zet vandaag nog de stap van doe-het-zelver naar meubelontwerper, nu met BRICOFLOR!

Plus icon lees meer