Bespaar meer tijdens BRICOWeekend! Profiteer op 25-27 November van 5% korting en geniet van de voordelen van online shoppen! PROMO CODE: BRICOWEEKEND

Bruin tapijt - Haal een warme en gezellige sfeer in huis

Uw interieur en vloer veranderen is dankzij de moderne technologie een kinderspel geworden. Op het gebied van vloeren zijn…

lees meer

Geen producten gevonden!

Wijzig uw zoekcriteria en probeer het opnieuw. Als u nog steeds niets vindt, ga dan naar de Home pagina en probeer een van onze bestsellers!

Bruin tapijt - Dit zijn de voordelen van dit imposante tapijt

Bruin is een veelgebruikte kleur in de interieurwereld. Het is een tint die heel gemakkelijk een natuurlijk en aardslijk gevoel oproept. Een bruin tapijt brengt veel voordelen met zich mee, zo zorgt het voor veel ruimte en een comfortabel gevoel in een kamer. Bruin is een erg diverse kleur met veel verschillende tinten, variërend van koffiebruin, tabak, taupe, hazelnoot, kastanje of karamel.

Bruin is ook een heel makkelijke kleur om te combineren. U kunt een bruin tapijt combineren met bijna alle mogelijke kleuren. Het zal bijvoorbeeld wonderen doen met een felle blauwe kleur, maar het zal ook erg goed samengaan met neutrale kleuren, zoals beige of crème. U vindt op onze website bruin tapijt meet veel verschillende patronen en ook met verschillende tinten. Kortom, er is genoeg keuze en er zal zeker een tapijt voor u tussen zitten.

Bruin tapijt - Geschikt voor elke kamer en interieurstijl

Een bruin tapijt past zich aan alle kleuren aan. Ook kunt u het makkelijk combineren met veel verschillende interieurstijlen. Wij zullen het voornamelijk waarderen met een rustiek of Scandinavisch interieur. Een bruin tapijt past namelijk perfect bij mooie houten meubelen. Met Scandinavische meubelen zorg je voor een mooie, originele en warme sfeer in huis. Afhankelijk van welke tint u heeft gekozen kunt u ook een moderne sfeer creëren.

Wat betreft de kamers kunt u een bruin tapijt bijna overal neerleggen. Wij raden aan om geen tapijt te leggen in een badkamer of keuken, aangezien dit ruimtes zijn waar vaak water geknoeid wordt.

Voor een drukbezochte ruimte, zoals een woonkamer of slaapkamer, raden wij aan om te kiezen voor een tapijt met een gebruiksklasse van 23 of hoger. Voor een secundaire ruimte, zoals een garderobe, hobbykamer of washok kunt u ook kiezen voor een tapijt met een gebruiksklasse van 22. Voor een commerciële ruimte raden wij aan om een gebruiksklasse van 31 of hoger te gebruiken. Voor een specifieker advies kunt u het beste contact opnemen met onze klantenservice, maar de algemene richtlijn is hoe hoger, hoe beter.

Welk materiaal en structuur is het beste voor uw bruin tapijt

Er zijn veel verschillende materialen waar tapijten gemaakt van worden. Deze materialen zijn onder te verdelen in twee categorieën; natuurlijk en synthetisch. Het meest voorkomende synthetische materiaal is polyamide, dit wordt over het algemeen het meest gebruikt. Polyamide is een perfecte combinatie tussen comfort en slijtvastheid. Ook heeft polyamide een fantastische prijskwaliteitsverhouding, wat het een perfecte optie maakt voor als u met een beperkt budget aan het shoppen bent.

Wol is het natuurlijk materiaal dat het meest gebruikt wordt. Wol is iets duurder dan polyamide, maar het heeft enkele fantastische eigenschappen. Zo is wol, evenals polyamide, extreem robuust en comfortabel. Ook heeft wol erg goede geluidsisolerende eigenschappen. Naast de materiaalkeuze zijn er ook nog verschillende tapijtstructuren. Ook hierin zijn er twee populaire opties, namelijk het naaldvilttapijt en het lussenpooltapijt. Deze twee vormen het beste compromis tussen comfort en robuustheid. Mocht u op zoek zijn naar een extra comfortabel bruin tapijt kunt u het beste opteren voor een fluwelen of hoogpolig tapijt.

Volg deze stappen om uw bruine tapijt eenvoudig en snel te installeren

In de categorie waar u zich nu bevindt, zult u alleen tapijt op rol vinden. Over het algemeen zijn deze rollen 4 of 5 meter breed, vaak heeft u de keuze tussen deze twee dimensies. Met deze afmetingen kunt u uw bruine tapijt eenvoudig installeren, met name in grote ruimtes is het dan erg eenvoudig.

Voordat u kunt beginnen met het installeren is het van belang dat u de juiste voorbereidingen treft. Zo is het van belang dat u uw bruine tapijt op een schone en vlakke ondervloer legt. Indien uw vloer niet geheel egaal is, is het van belang dat u dit oplost voordat u de vloer kunt installeren. Ook is het aan te raden om de vloer schoon te maken voordat u de tapijtrollen neer legt. Zodra u dit gedaan heeft, kunt u uw bruin tapijt gaan snijden. Hierbij is het van belang dat de stroken recht gesneden worden. Hiervoor heeft u geen speciaal gereedschap nodig, een meetlint en een stanleymesje of een scherpe schaar zal genoeg zijn. Ook is het verstandig om een paar centimeter marge over te houden op de verschillende stroken. Zo heeft u nog een foutmarge die u altijd op het einde nog af kunt snijden.

Wanneer u de tapijtstroken heeft gesneden en de vloer heeft voorbereid kunt u de tapijtstroken daadwerkelijk neer gaan leggen. U kunt hiervoor gebruik maken van verschillende installatiemethodes. Voor een secundaire ruimte is het zelfs aan te raden om de stroken los neer te leggen. Dankzij het gewicht van het bruine tapijt zal het redelijk blijven liggen, en het zal u tijd en geld besparen om het niet vast te maken. Voor een veelgebruikte ruimte zoals een woonkamer of slaapkamer is het echter wel van belang dat uw tapijt goed vast zit. Dit kunt u doen door het gebruik van tapijtlijm of door het vast te tapen met een speciale tape. Indien u ervoor kiest om tapijtlijm te gebruiken moet u de gehele oppervlakte van het tapijt lijmen. Mocht u kiezen voor tape kunt u dit eenvoudig doen aan de zijkanten van de aparte stroken.

Volg deze stappen om uw bruin tapijt eenvoudig te onderhouden

Ondanks wat veel mensen denken is tapijt niet viezer dan andere vloerbedekkingen. Het vereist evenveel onderhoud als parket of een tegelvloer. Een van de voordelen van een bruin tapijt is juist dat het een barrière effect heeft dat stof en viezigheid vasthoudt. Dit verbetert de kwaliteit van de binnenlucht aanzienlijk. Voor regelmatig onderhoud kunt u uw bruine tapijt eenvoudig stofzuigen. Hiermee worden haren, stof en mijten verwijderd. Als u vlekken op uw tapijt heeft kunt u het beste een vochtig doekje met schoonmaakmiddel gebruik om dit te verwijderen.

Bestel uw bruine tapijt eenvoudig en snel bij Bricoflor en geniet van de volgende voordelen

Als u op zoek bent naar een warme en comfortabele vloer voor uw huis, is een bruin tapijt wellicht iets voor u. Een bruin tapijt is niet alleen zeer comfortabel, maar kan in alle kamers van uw huis worden gelegd. Als u bij Bricoflor uw nieuwe vloer bestelt geniet u ook nog van enkele voordelen die u nergens anders zult hebben. Ten eerste maakt u automatisch gebruik van onze beste prijs garantie, die ervoor zorgt dat u nooit te veel hoeft te betalen voor uw bruin tapijt. Indien u toch een andere website vindt die dezelfde vloer voor een lagere prijs aanbiedt, passen wij onze prijs aan, om zo toch de goedkoopste optie voor u te zijn.

Hiernaast kunt u, indien u een grote renovatie van plan bent, ook een individuele offerte aanvragen. Dit kunt u doen bij onze klantenservice, die u, wanneer mogelijk, van harte zullen voorzien van een individuele offerte met betere voorwaarden.

Ten slotte kunt u ook gebruik maken van onze gratis sample service, hiermee kunt u tot wel 8 samples bestellen van onze bruine tapijten. Het merendeel van onze producten hebben samples beschikbaar, zodat u eenvoudig thuis de kwaliteit en het ontwerp kunt ervaren. Naast uw samples ontvangt u ook nog een kortingscode die u kunt gebruiken bij uw definitieve bestelling. Mocht u nog vragen of suggesties kunt u contact opnemen met onze klantenservice. Dit kan eenvoudig via de e-mail, telefoon of via ons contactformulier. Wij horen graag van u en helpen u graag verder met uw renovatie.

Plus icon lees meer