Bespaar meer tijdens BRICOWeekend! Profiteer op 25-27 November van 5% korting en geniet van de voordelen van online shoppen! PROMO CODE: BRICOWEEKEND

Tapijt—de ideale vloerbedekking voor een warm en sfeervol interieur

Een goed tapijt zorgt voor warmte, sfeer en een gezellig gevoel in huis. Niet alleen voelen deze lekker warm en …

lees meer

Geen producten gevonden!

Wijzig uw zoekcriteria en probeer het opnieuw. Als u nog steeds niets vindt, ga dan naar de Home pagina en probeer een van onze bestsellers!

Een Grijs tapijt voor elke interieurstijl

Grijs is een tijdloze kleur die zowel geschikt is voor uw muren als uw vloeren. Vergeet de clichés rond Grijs tapijt en ontdek onze zeer mooie reeks met diverse tinten om uw huis een persoonlijk hintje te geven. Grijs is een kleur die zowel huiselijk en intens is. Samen met witte meubels of andere accessoires kunt u een prachtige maritieme sfeer opwekken. Ook is Grijs enorm goed te gebruiken met geel en groen, om zo een zomerse vibe te creëren.

U vindt in ons assortiment een zeer ruime keuze aan Grijs tapijt, met verschillende patronen. De tapijten die u kunt vinden verschillen ook erg in kwaliteit en gebruiksklasse, dit allemaal om te garanderen dat de perfecte tapijtvloer voor u er ‘gewoon’ bij zit.

Grijs tapijt voor elke kamer en stemming

Ons Grijse tapijt is onder meer beschikbaar in vrij ingetogen tinten. Afhankelijk van de tint waar u voor kiest, kunt u het ongelofelijk eenvoudig combineren met uw huidige interieur en kan het eenvoudig in alle kamers plaatsnemen.
Een Grijs tapijt past extreem goed in een modern interieur. Het zou dan goed samengaan met wit meubilair, om zo voor een minimalistische en Scandinavische sfeer te zorgen. Ook is een Grijs tapijt met chocoladebruin een goede combinatie, dit heeft uw kamers namelijk een fijn, warm gevoel.


Aangezien tapijt per definitie een robuuste vloerbedekking is, zal het zeker in veelgebruikte kamers, zoals de woonkamer en slaapkamer, extreem goed tot zijn recht komen. Het is belangrijk dat u voordat u een bestelling plaatst, kijkt naar de gebruiksklasse. Dit zal bepalen of uw tapijt geschikt is voor de kamer die u in gedachte heeft. Voor gebruik in kamers die u veel gebruikt, zoals een woonkamer, slaapkamer of hal raden wij aan om te gaan voor een tapijt met een gebruiksklasse van minstens 23. Dit zal voorkomen dat u het tapijt snel hoeft te vervangen.

Welke structuur is het meest geschikt voor uw situatie

Bij het ontwerpen van een tapijt moet de fabrikant altijd één hele belangrijke knoop doorhakken, namelijk of ze gebruik maken van natuurlijke of synthetische materialen. Elk van deze twee heeft zijn voordelen. Bij natuurlijk materiaal wordt er voornamelijk gebruik gemaakt van wol. Deze stof biedt u een grote kracht en zorgt voor een goede dichtheid in het tapijt. Als het gaat over een synthetisch tapijt is de kans groot dat polyamide gebruikt wordt. Het absolute merendeel van alle tapijten zijn namelijk gemaakt van deze stof. Deze vezel combineert namelijk twee belangrijke, en tegenstrijdige, aspecten die de meeste mensen in hun tapijtvloer willen zien; weerstand en zachtheid.


Onze tapijten zijn uiteraard ook beschikbaar in verschillende structuren. De twee populairste structuren zijn naaldvilt en lussenpool. Deze twee soorten bieden de beste combinatie van comfort en robuustheid. Voor een zacht en comfortabel tapijt moet de afwerking krullen of met lange polen zijn. Deze zachtheid wordt met name gewaardeerd in de slaapkamer, aangezien dit net dat nodige comfort geeft voor wanneer u ‘s ochtends vroeg op moet staan.

Installeer uw nieuwe tapijt volgens deze eenvoudige stappen

In deze categorie vindt u alleen tapijt op rol terug, dit heeft verschillende voordelen. Zo is dit type vloer erg eenvoudig te installeren. U kunt de rollen eenvoudig zelf op maat snijden, zonder dat u hiervoor extra gereedschap nodig heeft; een stanleymesje is al voldoende! Voordat u gaat meten, snijden en bevestigen moet u de ondervloer echter goed voorbereiden. Tapijt is een vloer die op een schone, vlakke ondervloer moet worden gelegd. Een oneffen vloer kan uw tapijt beschadigen en het kan tot gevolge hebben dat u op korte termijn weer een nieuwe vloer nodig heeft. Denk er ook aan dat wanneer u het tapijt op maat gaat snijden u een kleine marge overlaat van ongeveer 5 centimeter. Dit zorgt ervoor dat u de tapijtvloer makkelijker kan leggen. Als de vloer dan eenmaal is gelegd kunt u het overtollige tapijt eenvoudig afsnijden.

De manier waarop u het tapijt uiteindelijk gaat bevestigen verschilt per kamer. Indien u uw Grijs tapijt in een rustige ruimte, zoals een opberghok of wasruimte wilt leggen kunt u dit gewoon los neerleggen. Wilt u het echter in een veelgebruikte ruimte met veel meubels, zoals een woonkamer of een slaapkamer leggen is het verstandig om dit te bevestigen met een speciale tapijtlijm, die u over de gehele rug moet insmeren. Als alternatief kunt u ook plakband gebruiken, dit hoeft alleen maar op de buitenkant van het tapijt worden bevestigd.

Grijs tapijt - Volg deze stappen om uw vloer goed te onderhouden

Ondanks wat men normaalgesproken denkt is tapijt een gebruiksvriendelijke vloer om schoon te krijgen. Tapijt zorgt er namelijk ook voor dat stof en andere prulletjes niet zo snel uw kamers binnenvliegen; dit is bijzonder fijn voor als u last heeft van allergieën. Om stof of haren te verwijderen kunt u uw Grijse tapijt eenvoudig schoonmaken aan de hand van een stofzuiger. Indien u iets van drinken heeft geknoeid, kunt u dit eenvoudig op doen met een droog doekje en bij een opvallende vlek kunt u het beste een vochtig doekje gebruiken.

Bestel uw nieuwe tapijt bij Bricoflor en geniet van de volgende voordelen

Bent u nog op zoek naar een intense, stevige en comfortabele vloerbedekking? Bestel dan nu een Grijs tapijt bij Bricoflor. Als u een bestelling plaatst bij Bricoflor geniet u van verschillende voordelen, die u nergens anders vindt. Zo maakt u gebruik van onze beste prijs garantie, die ervoor zorgt dat u uw tapijtvloer altijd voor de beste prijs krijgt. Indien u er nog niet helemaal uit bent kunt u gebruik maken van onze klantvriendelijke sample service, die uw samples binnen een week bezorgen. Hierdoor kunt u eenvoudig thuis kijken welk tapijt het beste bij u en uw huis past. Mocht u nu een groter project aan het plannen zijn kunt u ook nog contact opnemen met onze klantenservice. Zij zullen dan op verzoek een individuele offerte voor u opstellen met de best mogelijke voorwaarden. Hiervoor kunt u gebruik maken van ons contactformulier, e-mail of tijdens kantooruren kunt u ons ook telefonisch bereiken. Wij helpen u graag verder met uw zoektocht naar een nieuwe vloer en horen graag van u!

 

Plus icon lees meer