Close icon

Groen tapijt - Een energiek en comfortabel tapijt voor een natuurlijke sfeer

Wanneer u op zoek bent naar een vloer voor uw huis zijn er veel keuzes. Tapijt is en blijft een eeuwige klassieker in de v…

lees meer
origin-claim
origin-claim
origin-claim
origin-claim
origin-claim
origin-claim
origin-claim
origin-claim
origin-claim
origin-claim
origin-claim
origin-claim
origin-claim
origin-claim
origin-claim
origin-claim
origin-claim
origin-claim
origin-claim
origin-claim
1 - 20 van 114 Producten

Waarom kiezen voor een groen tapijt

In de interieurwereld zorgt groen voor veel mogelijkheden. Het is een kleur die eenvoudig verbonden wordt met de prachtige plantenwereld en de natuur. In een interieur zal een groen tapijt een mooi rustgevend, verfrissend effect hebben. Het andere grote voordeel aan een groen tapijt is dat het beschikbaar is in veel verschillende tinten. U kunt kiezen voor exotische kleuren als smaragd, mint of appelgroen, maar u kunt ook kiezen voor een ietwat donkerdere tint zoals kaki of olijfgroen. Hierdoor heb je veel mogelijkheden wat betreft kleurcombinaties. Groen zal voornamelijk complementair zijn met rood, ze zullen elkaar versterken om zo een prachtig interieureffect te creëren. Om de natuurlijke kant van uw interieur te accentueren, kunt u beter voor een ietwat neutralere kleur gaan, zoals bruin, crème of beige.

U vindt in ons assortiment een zeer ruime keuze aan groen tapijt in verschillende kleuren en patronen. Omdat groen een diverse kleur is, vinden wij het essentieel om zoveel mogelijk variaties aan te bieden. Naast de ontwerpen verschillen ook de gebruiksklassen van de tapijten, om te garanderen dat er voor iedere ruimte een passend tapijt bij zit.

Een groen tapijt is geschikt voor alle kamers en stijlen

Dankzij de vele variaties kan groen heel gemakkelijk in alle interieurstijlen toegepast worden. Hierdoor is een groen tapijt ook geschikt in veel kamers van uw huis, ook al verschillen deze sterk van inrichting.

Groen is ook een populaire kleur voor een vintage interieur. Voor een moderner interieur kunt u ook opteren voor pastelgroen, hiermee is uw tapijt perfect voor het creëren van een mooie Scandinavische sfeer. Met zijn natuurlijke aspect past een groen tapijt ook zeer goed in een rustiek decor. Indien u hiernaar op zoek bent raden wij aan om bruine en beige interieurelementen te gebruiken, om zo natuurlijke tinten op te wekken.

Naast het ontwerp is het ook belangrijk om te kijken naar de gebruiksklasse van een tapijt. Wanneer u een tapijt zoekt voor een drukbezochte ruimte, zoals uw woonkamer of slaapkamer, is het van belang dat u een vloer heeft met een gebruiksklasse van minimaal 23. Voor een secundaire ruimte, zoals een garderobe of washok zal een gebruiksklasse van 22 ook voldoen. Voor een commerciële ruimte zoals een kantoorpand, wachtkamer of hotel raden wij aan om een gebruiksklasse van 31 of hoger te gebruiken. Voor specifieker advies kunt u het beste contact opnemen met ons serviceteam, maar het algemene principe; hoe hoger, hoe beter geldt.

Deze materialen en structuren zijn het beste voor uw groene tapijt

Bij het kiezen van uw groen tapijt heeft u de keuze tussen natuurlijke en synthetische materialen. Beide van deze heeft zijn voordelen en nadelen. Het meest gebruikte natuurlijke materiaal is wol, van nature biedt dit robuustheid en comfort. Hiernaast heeft een wollen tapijt ook fantastische geluidsisolerende kwaliteiten.

Het materiaal dat het meest gebruikt wordt voor tapijten is polyamide. Polyamide biedt een uitstekende weerstand, wat ervoor zorgt dat uw tapijt lang mee gaat. Hiernaast is de vezel ook enorm comfortabel en heeft het een fantastische prijskwaliteitsverhouding.

Als u uw keuze heeft gemaakt wat betreft het materiaal moet u ook nog een keuze maken over de structuur. De twee die het meest voorkomen zijn naaldvilt en lussenpool. Dit wordt gezien als de perfecte balans tussen weerstand en comfort. Als u op zoek bent naar een zachter en comfortabeler groen tapijt kunt u het beste gaan voor een hoogpolig of fluweel tapijt. Het extra comfort maakt deze structuur perfect voor in de slaapkamer om comfortabel op te staan.

Volg deze eenvoudige stappen om uw tapijt professioneel en snel te installeren

Tapijt is over het algemeen beschikbaar in twee vormen; op rol of als tegels of planken. In de categorie waar u zich nu bevindt vindt u alleen tapijt op rol. Deze tapijten zijn eenvoudig te leggen. Het is van belang dat u erg precies bent bij het snijden van de vloer. Wij raden hierom aan om uzelf uit te rusten met een meetlint en een scherpe schaar of stanleymesje. Het is namelijk van belang dat het tapijt recht gesneden wordt, zodat er geen onregelmatigheden voorkomen.

Voordat u kunt gaan snijden is het echter van belang om de ondervloer goed voor te bereiden. Een tapijt moet namelijk op een schone en vlakke vloer worden gelegd. Een ongelijke vloer kan uw tapijt beschadigen op de lange termijn en tot onregelmatige bobbels zorgen. Zodra u dit heeft gegarandeerd kunt u gaan snijden. Bij het snijden raden wij aan om een paar centimeter marge over te houden, om zo eventuele fouten te voorkomen. Zodra de vloer dan in zijn geheel ligt kunt u dit nog altijd wegsnijden.

Ook moet u de knoop doorhakken wat betreft de installatiemethode. Met een groen tapijt op rol zijn er namelijk verschillende opties. Zo kunt u de vloer los neerleggen op de grond, dit biedt niet veel stevigheid maar het is wel voordeliger en het bespaart u een hoop tijd. Wij raden aan om dit te doen voor secundaire ruimtes, zoals een washok, garderobe of hobbykamer. Voor drukbezochtere of commerciële ruimtes raden wij aan om de vloer wel vast te maken. Dit kunt u doen door gebruik te maken van een speciale tapijtlijm of door gebruik te maken van plakband. Het plakband hoeft enkel aan de zijkanten van de stroken, terwijl de tapijtlijm over het gehele oppervlakte verspreid moet worden.

Zo kunt u uw groene tapijt het beste onderhouden

Ondanks wat de meeste mensen denken is een tapijt net zo eenvoudig te onderhouden als andere vloerbedekkingen. Een groen tapijt trekt net zo veel stof aan als een tegel- of laminaatvloer. Hiernaast heeft een tapijtvloer juist een filterend effect, wat de interne luchtkwaliteit van een ruimte verhoogt. Dit komt namelijk door het feit dat veel stof en viezigheid vastgehouden wordt in de vezels, wat ervoor zorgt dat het niet in de kamer kan rondvliegen.

Stofzuigen is in de meeste gevallen genoeg voor regelmatig onderhoud. Wij raden aan om dit iedere week minstens een keer te doen. Indien er een vlek ontstaat in het tapijt kunt u dit het beste schoonmaken met een vochtig doekje en wat schoonmaakmiddel of zeep.

Bestel vandaag uw groene tapijt bij Bricoflor en geniet van de volgende voordelen

Als u op zoek bent naar een comfortabele en energieke vloerbedekking dan is een groen tapijt misschien wel iets voor u. Wanneer u uw nieuwe vloer bij Bricoflor bestelt geniet u van verschillende voordelen.

Zo maakt u automatisch gebruik van onze beste prijs garantie, die ervoor zorgt dat u nooit meer te veel hoeft te betalen voor uw vloer. Onze prijzen zijn namelijk lager dan al onze concurrenten, en als u toch een lagere prijs weet te vinden, passen wij onze prijs gewoon aan.

Wanneer u een grote renovatie van plan bent kunt u ook nog contact opnemen met onze klantenservice om een individuele offerte aan te vragen. Zo bespaart u zelfs nog meer geld.

Ten slotte, als u nog niet helemaal zeker bent van welk groen tapijt perfect voor u is, kunt u gebruik maken van onze gratis sample service. Met onze gratis sample service kunt u tot wel 8 samples per keer bestellen. Hierbij ontvangt u ook nog een kortingscode, die u later kunt gebruiken bij een verdere bestelling.

Heeft u nog vragen of suggesties? Neem dan contact op met onze klantenservice! Dit kunt u doen via de e-mail, telefoon of via ons contactformulier. Wij horen graag van u en helpen u graag verder met uw renovatie!

Plus icon lees meer