Roze tapijt - Dyanmisch en modern

Gewaardeerd om zijn zachtheid en vele variaties. Het tapijt is en blijft een ultieme klassieker in de vloerenwereld. Wij n…

lees meer
1 - 20 van 58 Producten

Waarom u moet kiezen voor een roze tapijt

Vroeger werd roze gezien als een vrouwelijke kleur, maar recentelijk heeft het dit stigma overwonnen, dankzij de opkomst van vele verschillende roze nuances. Roze is een kleur dat een interieur veel voordelen kan bieden, gezien de vele mogelijke tinten. Een roze tapijt kan hele zoete en vrolijke kant toevoegen aan een tapijt, wat voor veel energie zorgt. Van poeder- of pastelroze tot fuchsia, durf voor een roze tapijt te kiezen.

Afhankelijk van de kleuren is het roze tapijt heel gemakkelijk te combineren. Het kan bijvoorbeeld gecombineerd worden met vergelijkbare kleuren, zoals paars of rood. Ook is het mogelijk om een frisse sfeer te creëren, door een roze tapijt te combineren met blauw of geel.

In onze roze tapijt categorie vindt u veel verschillende tinten en patronen, hierdoor is de kans extra groot dat u het perfecte roze tapijt vindt.

Een roze tapijt is geschikt voor elke kamer

Roze is verkrijgbaar in vele tinten, wat de ontwerpmogelijkheden vergroot. Roze is geschikt voor een paar interieursoorten. Roze is bijvoorbeeld geen kleur, waaraan u moet denken als u een rustiek of industrieel interieur wilt ontwerpen. Wel kunt u het gebruiken in kleine hoeveelheden om voor een country chic flair te zorgen.

Over het algemeen zal een roze tapijt het beste tot zijn recht komen in een modern interieur. Zowel zachte als kleurrijke tinten zijn perfect voor deze stijl en zullen een mooi contrast vormen met moderne meubels en andere woonaccessoires. Natuurlijk heeft u met pasteltinten ook de mogelijkheid om een prachtig vintage interieur te creëren. Sommige kleuren kunnen zelfs ook gebruikt worden in een Scandinavisch interieur.

Wanneer u een ontwerp heeft gevonden waar u gelukkig van wordt is het ook van belang dat u kijkt naar de gebruiksklasse. Wanneer u het roze tapijt wilt installeren in een veelgebruikte kamer, zoals een woonkamer of slaapkamer, raden wij aan om te kiezen voor een tapijt dat een gebruiksklasse van 23 of hoger heeft. Wilt u dit installeren in een secundaire ruimte, zoals een hobbykamer, opbergruimte of washok, kunt u ook met een gerust gevoel opteren voor een ontwerp met een gebruiksklasse van 22. Wanneer u op zoek bent naar een roze tapijt voor uw bedrijfspand, raden wij aan om te gaan voor een ontwerp met een gebruiksklasse van minimaal 31. Voor een specifieker advies kunt u het beste contact opnemen met onze klantenservice, maar over het algemeen geldt hoe hoger; hoe beter.

Welk materiaal en structuur is het beste voor uw roze tapijt

Bij de aanschaf van een tapijt moet u ook een keuze maken over het materiaal. De materialen kunnen onderverdeeld worden in twee categorieën; natuurlijk en synthetisch. Het meest voorkomende natuurlijk materiaal is wol, dit is een praktische combinatie van comfort en robuustheid. Ook heeft een roze wollen tapijt geluidsisolerende eigenschappen, wat het leven van u en uw onderburen een stuk fijner maakt.

Van de synthetische materialen komt voornamelijk polyamide voor. Evenals wol, biedt een polyamide tapijt u een goede combinatie van robuustheid en comfort. Hiernaast heeft polyamide ook een fantastische prijskwaliteitsverhouding. Over het algemeen wordt polyamide het meeste gebruikt voor de fabricage van tapijten.

Naast de keuze van het materiaal, moet u ook nog een knoop doorhakken over de structuur die u wilt gebruiken. De twee meest populaire structuren zijn het naaldvilttapijt en het lussenpooltapijt. Deze twee zijn niet alleen erg robuust maar ook nog eens comfortabel. Dit maakt beide structuren ook perfect voor commercieel gebruik. Indien u op zoek bent naar meer comfort, raden wij u aan om een kijkje te nemen naar fluwelen of hoogpolig tapijt. Deze afwerking zorgt voor extra veel comfort en is daarmee bijvoorbeeld erg geschikt in de slaapkamer, om zo fijn wakker te kunnen worden. Naast extra comfort zal het uw kamers ook een extra chique uitstraling geven.

Volg deze simpele stappen om uw roze tapijt eenvoudig en snel te installeren

In de categorie waar u zich nu bevindt zult u enkel tapijt op rol vinden. Deze soort is eenvoudig te installeren, aangezien u geen specifiek gereedschap nodig heeft.

Voordat u begint met installeren moet u enkele voorbereidingen treffen. Zo moet uw roze tapijt gelegd worden op een schone en vlakke ondergrond. Het is van belang dat u eerst nagaat of dat dit het geval is. Wanneer een tapijt op een vloer wordt gelegd die niet geheel egaal is kan dit schade betekenen op de lange termijn. Ook is het van belang dat de vloer goed schoon is, u kunt uw vloer het beste voorbereiden met een primer.

Zodra u dit heeft gedaan kunt u gaan snijden, hiervoor heeft u enkel een meetlint en stanleymes nodig. In plaats van een stanleymes kunt u eventueel ook een scherpe schaar gebruiken. Wij raden aan om altijd een paar centimeter marge over te houden wanneer u gaat snijden. Zo heeft een kleine marge voor fouten.

Wanneer u de tapijtstroken heeft gesneden kunt u de vloer gaan bevestigen. Dit kunt u doen op verschillende manieren. Wilt u de vloer installeren in een secundaire ruimte, zoals een opbergruimte, garderobe of hobbykamer, kunt u uw roze tapijt los neerleggen. Dit bespaart tijd en geld, en aangezien de ruimte niet zo veel gebruikt wordt komt het tapijt niet los te zitten.

Wilt u een roze tapijt in uw woonkamer of slaapkamer installeren, dan raden wij aan om het vast te lijmen of vast te tapen. Indien u ervoor kiest om uw tapijtvloer te lijmen moet u dit over de gehele oppervlakte doen. Voor tape hoeft u enkel de zijkanten te beplakken.

Volg deze stappen om uw roze tapijt te onderhouden

U kunt de clichés over tapijt vergeten. Veel mensen denken namelijk dat tapijt een vieze vloerbedekking is, die moeilijk te onderhouden is, maar niets is minder waar. Het enige verschil is dat de stof vastgehouden wordt in de vezels, wat juist de kwaliteit van de binnenlucht aanzienlijk verbetert.

Om de vloer schoon te maken kunt u het roze tapijt gewoon regelmatig stofzuigen. In het geval van vlekken kunt u dit het beste schoonmaken met een vochtig doekje en wat schoonmaakmiddel. Wij raden aan om dan een schoonmaakmiddel te gebruiken met een lekkere geur, aangezien deze dan zal blijven hangen in het tapijt.

Bestel vandaag uw roze tapijt bij Bricoflor en geniet van de volgende voordelen

Als u op zoek bent naar een vloer die bijzonder robuust en comfortabel is, is een roze tapijt misschien wel iets voor u. Wanneer u uw roze tapijt bestelt bij Bricoflor geniet u van verschillende voordelen.

Ten eerste maakt u automatisch gebruik van onze beste prijs garantie, die ervoor zorgt dat u nooit te veel betaalt voor uw vloer. Onze prijzen zijn namelijk de laagste die u online kunt vinden. Mocht u nu toch iets kunnen vinden dan passen wij de prijs voor u aan, zodat u bij ons altijd goedkoper uit bent.

Hiernaast kunt u ook gebruik maken van onze gratis sample service. Voor bijna al onze roze tapijten kunt u een sample aanvragen, om zo de kwaliteit thuis te kunnen bewonderen en vergelijken. Voor deze samples betaalt u alleen verzendkosten, maar deze krijgt u weer terug in de vorm van een kortingscode die u kunt gebruiken bij uw definitieve bestelling.

Mocht u nu opzoek zijn naar een grote hoeveelheid roze tapijt voor een groot project kunt u ook een individuele offerte aanvragen. Hiervoor moet u even contact opnemen met onze klantenservice. Dit kan eenvoudig via de e-mail, telefoon of via ons contactformulier. Ook voor andere wensen of suggesties staan wij tot uw beschikking. Wij helpen u graag verder met uw renovatie en horen graag van u.

 

Plus icon lees meer