Wollen vloerkleed

Als het gaat om zachtheid, gaat er niets boven een wollen kleed. De warme uitstraling van wol zorgt in ieder interieur voo…

lees meer
1 - 20 z 78 Producent

Wat is wol?

Wol is een bijzonder type haar afkomstig van bepaalde dieren. De bekendste wol is schapenwol. Wol is gekroesd. Lucht blijft dus goed tussen de vezels hangen, waardoor het een temperatuurregulerende functie heeft. Ook is wol bijzonder sterk. Na het scheren ondergaat wol een aantal stappen om het geschikt te maken voor gebruik in onder meer kleding, dekens en vloerkleden.

Voordelen van wol

Het eerste waar je bij wol aan denkt is natuurlijk de zachtheid en de heerlijke warmte. Wol heeft de bijzondere eigenschap dat het de temperatuur reguleert. Wol is in staat zowel warmte als koelte vast te houden. Het heeft dus een verwarmend effect in de winter en een verkoelend effect in de zomer. Een wollen vloerkleed voelt daarom altijd aangenaam aan aan je voeten.

Een ander voordeel van wol is dat het een natuurlijk, zeer sterk en elastisch materiaal is. Bij een wollen vloerkleed heb je dus geen last van meubel- of voetafdrukken in je tapijt, zelfs als er veel overheen gelopen wordt. Wolvezels zijn zo veerkrachtig dat ze weer naar hun oorspronkelijke vorm terugkeren. Ook is wol vuilwerend en waterafstotend. Dit komt door het vetlaagje dat wol van nature bevat. Vuil hecht dus niet makkelijk aan de wolvezels en is eenvoudig te verwijderen.

Waarom een vloerkleed?

Vloerkleden bieden verschillende voordelen. Als eerste is er natuurlijk het visuele aspect. Een kleed zorgt voor een eenheid tussen verschillende meubels en accessoires. Met een kleed geef je als het ware aan dat een groep elementen bij elkaar hoort en baken je een gedeelte van de ruimte af. Er ontstaat hierdoor een harmonisch en rustig beeld. Ook zorgt een kleed er direct voor dat je zithoek of eethoek een gezellige en uitnodigende uitstraling krijgt. Ook is een kleed heerlijk zacht en warm en bovendien geluiddempend. Een wollen vloerkleed is geschikt voor de woonkamer, maar ook voor de slaapkamer, en de baby- en kinderkamer. Doe inspiratie op in de winkel van Bricoflor. Behalve vloerkleden van wol zijn er ook onder meer katoenen kleden, juten kleden, sisal kleden, bamboekleden en zelfs leren tapijten.

Soorten wollen vloerkleden

Bent u op zoek naar een wollen tapijt? Bricoflor heeft een ruim assortiment aan wollen vloerkleden in allerlei afmetingen en kleuren. Een natuurlijk materiaal als wol gaat uitstekend samen met natuurtinten als beige, bruin en grijs in allerlei schakeringen en kleurcombinaties. Maar ook zijn er wollen kleden met een felgekleurd dessin. Of u nu gaat voor een vloerkleed met abstracte print, de voorkeur geeft aan een strak streepmotief of liever een verfijnd en gedetailleerd Oosters patroon wilt, in onze online winkel vindt u altijd het kleed dat bij uw wensen aansluit.

Onderhoud wollen vloerkleed

Een wollen vloerkleed is eenvoudig in onderhoud. Om uw vloerkleed mooi te houden, kunt u het het beste regelmatig stofzuigen. Uw kleed gaat zo langer mee. In het begin kan uw wollen vloerkleed losse pluisjes verliezen. Hoe hoger de pool, hoe meer pluis. Maakt u zich geen zorgen, uw tapijt ondervindt hier geen hinder van. Het beste kunt u de losse pooltjes en de pluisjes met de stofzuiger verwijderen of voorzichtig wegknippen. Wat u nooit moet doen is de pluisjes eruit trekken. Een tip: de plekken waar veel op gelopen wordt zullen eerder gaan pluizen. Door het tapijt af en toe te keren zal de pluisvorming verminderen. Een eventuele vlek kunt u met wat lauw water verwijderen. Geef een vlek niet de tijd om in te trekken en pak deze direct aan. Dep voorzichtig het vuil of vocht op en zorg ervoor dat u niet in de vlek wrijft. Wilt u persoonlijk advies over het onderhoud van uw wollen kleed? Neem dan contact op met onze experts.

Winkelen bij Bricoflor

In de online shop van Bricoflor vindt u een grote collectie goedkope vloerkleden in verschillende materialen en in talloze tinten en dessins. Ook zijn er vloerkleden met leuke prints voor in de kinderkamer. Gaat u voor wol, dan hebt u de keuze uit talloze soorten vloerkleden, zowel laagpolig als hoogpolig, in verschillende prijsklassen. Een wollen vloerkleed blijft lang mooi en is daarmee een duurzame keuze. Wollen vloerkleden hoeven echter niet duur te zijn. Bij Bricoflor vindt u de hoogste kwaliteit voor de beste prijs, dankzij onze Beste prijsgarantie.

Heeft u hulp nodig bij uw aankoop of wilt u meer informatie over een product, het materiaal of het onderhoud? Neem dan contact met ons op. Dat kan via e-mail of via ons contactformulier. Tijdens kantooruren staan wij u ook graag telefonisch te woord. Wilt u graag een grotere bestelling doen en wilt u daarvoor een persoonlijke aanbieding? Laat het ons weten en wij sturen u graag een offerte op maat.

Plus icon lees meer