Contact
Heeft u vragen?

Wij helpen u graag! Contact Telefonisch 043-3020090 Of per e-Mail [email protected]

Geometrisch vloerkleed

Ben je dol op bijzondere en opvallende patronen? Dan kan een geometrisch vloerkleed wat voor jou zijn. Dit zijn vloerkleden die bewerkt zijn met interessante en stijlvolle geometrische patronen. Dit is de ideale manier om gemakkelijk extra dimensie aan een ruimte te geven, doordat de geometrie al voor zichzelf spreekt. De geometrische vloerkleden van Bricoflor staan uitstekend in moderne interieurs of wat meer klassieke huizen, door de grote verscheidenheid aan stijlen vloerkleden die wij aanbieden.

Lees verder

Geometrische vloerkleden

  • Beste prijsgarantie

    Gegarandeerd geen cent te veel betalen!
  • Persoonlijke offerte

    Grote projecten gepland? Vraag nu uw speciale prijs aan!
  • Gratis sampleservice

    Nu tot 8 gratis samples bestellen!

Modern, eigenzinnig, mystiek en stijlvol

Met een geometrisch vloerkleed ben je ervan verzekerd dat je een echt apart item in huis haalt. Geometrische vloerkleden zijn buitengewoon modern, apart, eigenzinnig en toch stijlvol. Je hebt geometrische patronen die bestaan uit een paar lijnen en daardoor aantrekkelijk zijn door hun eenvoud. Dit soort eenvoudige geometrische vloerkleden staan in het bijzonder mooi in moderne huizen. Daarnaast heb je ook geometrische vloerkleden die worden gekenmerkt door veel meer detail, zoals de Perzische kleden en de kelim kleden. Van welke variant je dan ook houdt, in onze webwinkel vind je een breed assortiment met prachtige geometrische vloerkleden.

Soorten geometrische vloerkleden

Er vallen verschillende soorten geometrische vloerkleden te onderscheiden. Zo heb je de hedendaagse moderne vloerkleden met geometrische vormen, die vaak te herkennen zijn aan een neutrale basiskleur met daarop een strakke, simpele geometrische vorm. Vooral de kleden in de Scandinavische stijl maken graag gebruik van dit soort vormen op de kleden. Niet alleen vind je de moderne, hedendaagse geometrische vloerkleden in neutrale tinten, maar ook in andere mooie kleuren met interessante geometrische patronen erop. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een blauwe ondergrond, met daarop een wit geometrisch patroon. Of een groen kleed, met daarop een zwart geometrisch patroon.

Een specifieke stijl waarbij haast altijd geometrie bij komt kijken, is het Perzische tapijt. De Perzische vloerkleden worden haast altijd gekenmerkt door de bewerking ervan met interessante geometrische patronen met vaak veel oog voor details. Zo zal je zien dat het ene patroon overgaat in een ander patroon, en dat er soms geometrie ín geometrie te vinden is. Bij deze kleden wordt er haast altijd gebruik gemaakt van sprekende, warme kleuren, zoals rood, paars, roze, bruin, oranje en blauw. Ook andere Oosterse vloerkleden maken gebruik van geometrie, zoals de kelim vloerkleden. Deze kelim kleden, die uit verschillende Oosterse landen afkomstig kunnen zijn, worden ook gekenmerkt door geometrische patronen, maar dan wel vaak wat eenvoudiger dan die op de Perzische kleden.

Geometrische kleden voor verschillende interieurs en ruimtes

Een geometrisch kleed kan dus erg modern zijn, of juist een klassieke uitstraling hebben, afhankelijk van welke stijl je kiest. Het maakt dus niet uit of je een klassiek of hedendaags interieur hebt als je een geometrisch vloerkleed wilt kopen, want voor ieder interieur zit er wel een geschikt exemplaar tussen. De geometrie op een kleed wordt gekenmerkt door de verschillende vakken, lijnen, cirkels, vierkanten, driehoeken en figuren, wat het al met al een interessant aangezicht maakt. Je kan er dus op rekenen dat een geometrisch tapijt een echte eyecatcher zal zijn voor ieder interieur. Als je dus op zoek bent naar een nieuw bijzonder en opvallend item voor in je interieur, of dat nu klassiek of modern is, dan is een geometrisch vloerkleed een uitstekende keus. Het is echt een stukje kunst verwerkt in een vloerkleed!

Vaak zijn geometrische vloerkleden ook erg kleurrijk. Dat maakt zo’n kleed nóg opvallender en meer bijzonder. Ideaal dus om een interieur met neutrale kleuren mee op te vrolijke. Maar heb je liever een wat neutraler vloerkleed? Dan vind je ook geometrische kleden waarbij neutrale tinten juist de boventoon voeren. Of je nu dus voor de woonkamer, slaapkamer, kinderkamer of kantoorruimte op zoek bent naar een tapijt met geometrie, er is altijd wel een geschikte optie te vinden!

Een geometrisch vloerkleed is echt kunst

Geometrie is kunst, en daarmee is een geometrisch vloerkleed dat ook. Deze oude vorm van kunst is afkomstig uit de Oudgriekse tijd, bekend om de abstracte kunstvormen. Deze vorm van kunst worden gekenmerkt door de rechte lijnen die kris kras en zig zag door elkaar heen lopen, en uiteindelijk prachtige vormen maken. Het zijn dus echte sfeermakers in huis die modern, stijlvol maar toch interessant zijn om naar te kijken. Je hebt de kleden gelukkig ook in veel verschillende materialen. Ga jij voor wol, katoen of toch liever een synthetisch materiaal? Ieder materiaal heeft zo zijn voor- en nadelen. Als je nog twijfelt over het juiste materiaal voor je nieuwe geometrische vloerkleed, dan staat ons team voor je klaar je met deze keuze te helpen!

Koop een geometrisch kleed bij Bricoflor

Een nieuw vloerkleed kan veel veranderen en de sfeer bepalen in iedere ruimte. Daarom is het belangrijk dat een vloerkleed van goede kwaliteit is, mooi oogt en lange tijd meegaat. Bij Bricoflor kan je van deze dingen op aan! In ons assortiment hebben wij een aantal prachtige exemplaren van geometrische vloerkleden die in ieder huis mooi zullen staan. Of je nu juist wel een kleurrijk kleed wilt of liever iets met neutrale tinten, tussen onze geometrische vloerkleden is er voor ieder wat wils. Ook heb je de keus uit moderne en wat meer klassieke stijlen.  De materialen die zijn gebruikt zijn allemaal van hoogwaardige kwaliteit, waardoor je zeker weet dat je nog lang van je vloerkleed zult genieten. Zoek dus niet meer verder en neem een kijkje in ons assortiment geometrische vloerkleden!