Unsere Vorteile
  • Alle Prijzen incl. BTW
  • Beste prijsgarantie
  • Sampleservice
  • Gratis sampleservice
  • Grootste aanbod online

Wij zijn Europa’s grootste online handelaar voor vloeren, wanden en plafonds. Wij zijn trots om te zeggen dat we sinds 2007 u de beste prijzen en eersteklas service kunnen aanbieden.
Naar BRICOFLOR Webshop
Algemeen

Behang dat uw kamers groter doet lijken

Niet alleen is behang geschikt om muren bijzonder elegant en stijlvol te maken en een beetje kleur aan de ruimte toe te voegen, maar deze wandbekleding is ook een echte allrounder die uw interieurinrichting in het middelpunt van de belangstelling zal plaatsen. Het juiste behang kan de ruimte groter, breder of hoger doen lijken en kan zelfs meer licht in de ruimte brengen. In deze post zullen we de juiste behang bespreken en analyseren om uw kamers groter en lichter te maken.

HET JUISTE BEHANG VOOR ELKE KAMER

Als u een zeer kleine ruimte groter wilt laten lijken met een behang of gewoon een lichte sfeer wilt creëren, zijn er verschillende soorten behang en toepassingen. Daarom kan niet alleen het juiste ontwerp of de keuze van de kleur doorslaggevend zijn, maar ook de combinatie met meubels en huishoudelijke accessoires en de plaatsing. In principe moeten behang met zeer ingewikkelde en uitbundige motieven in kleine ruimtes worden vermeden. Lichtgekleurde behang met uniforme, delicate dessins zijn ideaal om ruimtes groter en opener te laten lijken. Als u kiest voor een patroonbehang, moet u ervoor zorgen dat de rest van de kamer niet te druk is. Voor opvallend behang kunt u het beste kiezen voor gesloten lades of opbergruimtes in plaats van open rekken. En net als in de mode strekken verticale strepen de ruimte in de hoogte uit, terwijl horizontale strepen de ruimte over de breedte uitbreiden, waardoor deze lager lijkt.

BEHANG 353061 A.S. CRÉATION COLOURS OF THE WORLD

 

BEHANG 944251 A.S. CRÉATION BEST OF WOOD`N STONE 2ND EDITION

 

ERVAAR HET WONDER VAN BLAUW

De kleur blauw is niet alleen erg rustgevend en serieus, maar maakt de kamers ook groter. Dit komt waarschijnlijk omdat blauw geassocieerd wordt met de breedte van de horizon, de hemel en de diepte van de zee. Een blauw behang in lichte tinten kan ook een nieuwe lucht brengen. Bovendien is blauw eerder te vinden in koude kleuren, waardoor een zeer harmonieuze en ontspannen sfeer ontstaat die uitnodigt om je fantasie de vrije loop te laten.

BEHANG 357534 ESPRIT HOME ESPRIT 13

 

Een blauw behang kan ook worden gecombineerd met enkele warme accenten in de complementaire kleuren rood en oranje, wat echter het vermogen van het blauwe behang om de ruimte groter te laten lijken enigszins afremt.

BOVEN DE WOLKEN: BEHANG DAT LICHT BRENGT

Een glanzend behang is vooral geschikt voor kleinere ruimtes. Wit staat voor zuiverheid, onschuld en licht en creëert daardoor een zeer heldere en geordende sfeer die uitnodigt tot ontspanning. Met een wit behang kun je een lichte sfeer creëren, zelfs als je kleine ramen hebt. Maar niet alleen wit is geschikt om de ruimte groter en  breder te maken, ook de pasteltinten en delicate lentekleuren zorgen voor een helder, ruim en gezellig interieur.

BEHANG 364582 A.S. CRÉATION BOHO LOVE

 

HOE KRIJG JE EEN GOED RESULTAAT

Bij het decoreren van wanden met behang is niet alleen de juiste keuze van patroon en kleur belangrijk, vooral in kleinere ruimtes, maar ook de juiste plaatsing. In kleine ruimtes is het niet aan te raden om de hele ruimte te behangen met een luxe  behang, omdat het dan te zwaar wordt. Zet accenten met vernuft door het combineren van effen behang.

BEHANG 361332 DANIEL HECHTER DANIEL HECHTER 5

 

Opvallende behang kan echter ook worden gebruikt om afzonderlijke delen van het interieur te structureren of om afzonderlijke thematische werelden te ontwerpen, waardoor de ruimte ruimer lijkt. Hier kun je een beetje experimenteren en verschillende patronen combineren. Maar je moet niet te wild zijn, vooral niet als het gaat om de keuze van de kleuren.

KUNST MAKEN MET EEN BEHANG

Als u het op de juiste manier gebruikt, kunt u uw kamer ook groter laten lijken met een behangafdruk en een mooi behang. Zorg er echter voor dat u niet te veel afwijkt van het dominante kleurenschema en accentueer zo mogelijk slechts één wand of afzonderlijke delen van de ruimte. Om de ruimte niet te overladen en smakeloos te maken, is het ook een goed idee om slechts ongeveer twee derde van de ruimte te behangen en af te werken met een witte plint. Op deze manier omlijst u het behang en maakt u van uw muren een totaalkunstwerk.

BEHANG 980434 A.S. CRÉATION IL DECORO

 

GENIETEN VAN DE GROOTSHEID VAN DE WERELD MET EEN FOTOMOMENT

Naast het heldere behang en de subtiel bedrukte decoraties is een fotobehang ook ideaal om de ruimte nog groter te laten lijken. Talrijke fotobehang bieden de perfecte setting voor een ongewoon ruim interieur met uitgebreide landschapsbeelden. Het maakt niet uit of u kiest voor bloemenweiden met een blauwe hemel, Scandinavische landschappen of romantische zandstranden. Met een fotobehang ervaart u het gevoel van reizen vanuit het comfort van uw huis.

FOTOBEHANG TERRAZZO 5 DD113647 LIVINGWALLS WALLS BY PATEL

 

Daarnaast kunt u verschillende landen benaderen met een fotobehang of een 3D-behang, zoals Meistervlies 3D. Het accent leggen en het huis naar wens inrichten.