Unsere Vorteile
  • Alle Prijzen incl. BTW
  • Beste prijsgarantie
  • Sampleservice
  • Gratis sampleservice
  • Grootste aanbod online

Wij zijn Europa’s grootste online handelaar voor vloeren, wanden en plafonds. Wij zijn trots om te zeggen dat we sinds 2007 u de beste prijzen en eersteklas service kunnen aanbieden.
Naar BRICOFLOR Webshop
Algemeen

DECORATIE IN SHABBY CHIC

Nostalgisch, tijdloos, gezellig: dat is wat de zogenaamde "Shabby chic" kenmerkt, die een unieke combinatie van het oude en het nieuwe creëert door een kleurrijke combinatie van relikwieënkoopjes en handgemaakte artikelen. Vintage meubelen met een versleten look worden gecombineerd met bloemmotieven in delicate kleuren en houten elementen met duidelijke tekenen van slijtage. Op deze manier wordt een unieke en zeer originele sfeer gecreëerd, gekenmerkt door een eigenzinnig karakter en individualiteit.

Er worden voornamelijk natuurlijke materialen gebruikt, waaronder linnen en hout, met verf. Hierdoor ontstaat een gezellige sfeer waarin elk onderdeel zijn eigen verhaal vertelt.

SHABBY CHIC: EEN REIS NAAR HET VERLEDEN

De sjofele chique stijl vindt zijn oorsprong in het Californië van de jaren '80. De Engelse Rachel Ashwell richtte daar een winkel op voor de handel in tweedehands goederen. Shabby  Chic kwam naar voren als een alternatieve tegenbeweging tegen de dure Victoriaanse decoratiestijl die in die tijd in zwang was.

BEHANG 959141 A.S. CRÉATION BEST OF WOOD`N STONE 2ND EDITION

 

Vooral met betrekking tot het steeds meer aanwezige concept van duurzaamheid werd Shabby Chic decoratie een wijdverspreide trend en inspiratie voor velen.

DE JUISTE VLOER VOOR EEN SJOFEL CHIQUE INTERIEUR

Wat de vloer betreft, is de sjofele chique decoratie duidelijk, het moet eenvoudig en natuurlijk zijn. Daarom zijn vloerbedekkingen met een klassieke houten uitstraling het meest geschikt. Een eenvoudige vloerbedekking kan tot leven komen met elegante decoraties en de hoeksteen worden van een unieke sfeer met aandacht voor detail.

PARKET: KLASSIEKE NATUURLIJKHEID

Naast het edele uiterlijk wordt parket gekenmerkt door zijn grote robuustheid en maatvastheid. U kunt kiezen uit verschillende houtsoorten die verschillen in uiterlijk, gevoel en duurzaamheid. Een rustiek decor zorgt voor een bijzonder authentieke uitstraling die het karakter van shabby chic vastlegt.

Op het gebied van duurzaamheid kan deze natuurlijke vloer perfect worden gecombineerd met vintage meubilair. De lichtere, meer verweerde kleuren zijn perfect afgestemd op lichte eikenhouten decors in beige tinten en eenvoudige ahornontwerpen.

TER HÜRNE SATIN ELEMENTS COLLECTION "ES AZUURWIT U13"

 

LAMINAATVLOEREN: AUTHENTICITEIT IN HET ZICHT EN DE TASTZIN

Laminaatvloeren combineren functionaliteit en design door hun karakteristieke duurzaamheid en onderhoudsvriendelijkheid. De meerlaagse structuur garandeert een indrukwekkende dimensionale stabiliteit. Bovendien wordt in combinatie met geluidsisolatie een rustige sfeer gecreëerd die u helpt te ontspannen.

Naast het felgekleurde decor van nephout zijn er ook enkele modellen die tegels imiteren die heel typisch zijn voor deze stijl - kijk bijvoorbeeld eens naar de Ter Hürne Trend Line "Tile Georgetown T13"!

TER HÜRNE TREND LINE "TILE GEORGETOWN T13"

 

KURKVLOER: NATUURLIJKE CHARME

Net als bij zwevend parket is een kurkvloer een natuurlijke vloer die zich vooral onderscheidt op het gebied van duurzaamheid. De hernieuwbare grondstof wordt verkregen uit de schors van de kurkboom, die om de negen jaar wordt geschild. Het is dus een boom die niet geveld of beschadigd is.

Bij dit type vloer kunt u kiezen tussen zeer geslaagde imitatie houtdecoraties of de klassieke authentieke kurkdecoratie, elk verkrijgbaar in verschillende kleurtinten en nerven. Naast indrukwekkende duurzaamheid en flexibiliteit biedt kurk ook enkele thermische en akoestische voordelen en een aangenaam loopcomfort. Reiniging en montage zijn ook zeer eenvoudig.

Eenvoudige, glanzende decoraties zijn ook geschikt voor een elegant interieur met een versleten uitstraling.

SHABBY CHIC MUREN

Shabby Chic wordt gekenmerkt door zijn nostalgische Toile-de-Jouy of Paisley behang, die de magische en vintage stijl van de meubels die je in de tijd laten reizen onderstrepen. Het effen behang in delicate crèmekleurige of witte tinten zijn ook geschikt voor een elegant interieur.

BEHANG 33609-5 A.S. CRÉATION SECRET GARDEN

Een echt houtbehang daarentegen neemt het natuurlijke thema van shabby chic over, terwijl het bloemenbehang een romantisch tintje toevoegt.

BEHANG 304202 A.S. CRÉATION ROMANTICO

 

SJOFEL CHIQUE DECOR: DE PERFECTIE VAN DE ONVOLMAAKTE

In Shabby Chic decoratie is het erg belangrijk om voor de details te zorgen. Zo zijn bijvoorbeeld kant- en fluwelen kandelaars of accessoires zeer typerend.

Ook de meubels zijn meestal gemaakt van massief hout dat door een combinatie van krassen en slijtageverschijnselen het centrale thema van shabby chic weergeeft.

Het karakteristieke decor in slechte staat is ook te vinden in vazen met verse bloemen die het versleten uiterlijk van het interieur versterken en de set een romantisch tintje geven. Het gebruik van textiel zoals gehaakte tafelkleden, linnen kussens of kanten gordijnen creëert een comfortparadijs.

Tot de volgende keer! Uw BRICOFLOR-team