Unsere Vorteile
  • Alle Prijzen incl. BTW
  • Beste prijsgarantie
  • Sampleservice
  • Gratis sampleservice
  • Grootste aanbod online

Wij zijn Europa’s grootste online handelaar voor vloeren, wanden en plafonds. Wij zijn trots om te zeggen dat we sinds 2007 u de beste prijzen en eersteklas service kunnen aanbieden.
Naar BRICOFLOR Webshop
Algemeen

Kurkvloer en vloerverwarming- de perfecte keuze voor uw vloer

Elk seizoen heeft zijn voor-en nadelen. Terwijl we de zomer graag buitenshuis doorbrengen met een koel drankje in ons hand, liggen we in de winter graag met een deken op onze bank. Wanneer het koud is, hebben we vaak geen zin om over de koude vloer te lopen om een warme kop chocomelk te halen. In deze blog zullen we u informeren waarom kurkvloeren ideaal zijn voor een warme vloer en waar u rekening mee moet houden als u deze wilt combineren met vloerverwarming.

Warmte op een kurkvloer

Kurkvloeren zijn hoogwaardige vloerbedekkingen met verschillende positieve eigenschappen, waaronder het aangename loop en sta-comfort en de goede kamerakoestiek. De schors van kurkeik wordt gebruikt voor de productie van de vloer, dit wordt gekregen door de boom te schillen zonder deze te beschadigen. Het materiaal heeft een isolerende structuur, die te danken is aan zijn aard: in een kubieke centimeter kurk liggen enkele miljoenen met lucht gevulde cellen, die werken als een warmte-isolator. Omdat kurk van nature een goede warmteopslag is, voelen de vuildeeltjes van het materiaal warmer aan in vergelijking met andere vloerbedekkingen. Daarom zijn kurkvloeren ideaal in de slaapkamer en kinderkamer.

Warme uitstraling dankzij natuurlijke kleuren

Kurk staat bekend om haar kleurenschema, zoals vloeren in traditioneel ontwerp. Het kleurenpalet geeft de kamers een verwarmend effect en een gevoel van knusheid. Dit kan verder worden uitgedrukt door meubels en decoratie in warme kleuren zoals, oranje of rood. Als je niet houdt van de kurkvloeren met een klassiek ontwerp, kun je natuurlijk kiezen voor andere collecties.

Waar je op moet letten bij het installeren van vloerverwarming

Kurk is van nature warm voor de voeten en biedt daardoor een bijzonder hoog comfortniveau. Als u vloerverwarming gebruikt, worden de positieve eigenschappen verder verbeterd. De efficiëntie van de verwarming hangt echter ook af van de sterkte en weerstand. Zorg ervoor dat u op de informatie van de fabrikant let wanneer u uw kurkvloer koopt. De thermische weerstand (U-waarde) mag niet groter zijn dan 0,17 W/m²K. Meestal is de U-waarde van een kurkvloer 0,1 W/ m²K. Hoe dikker het materiaal, hoe hoger de thermische weerstand. Daarom is een blik op de technische gegevens vooral de moeite waard.

Of de door u gekozen verzameling al dan niet geschikt is voor het gebruik van een verwarmingssysteem, wordt het best herkend aan het betreffende pictogram. Deze informatie heeft echter altijd alleen betrekking op de geschiktheid voor warmwater-vloerverwarming. Warmwater-vloerverwarming wordt gekenmerkt door langzame en zachte opwarming van de grond. Elektrische vloerverwarming mag niet worden gebruikt met een kurkvloer, omdat deze binnen zeer korte tijd een grote temperatuurstijging veroorzaakt. Dit kan leiden tot materiele schade en vervorming. Dit kunt u voorkomen door vloerverwarming op basis van warm water te gebruiken.

Over het algemeen isoleert kurkvloer meer dan laminaat en parket, maar de warmte wordt langer bewaard. Om deze reden kunt u de verwarming eerder uitschakelen en toch een aangename warmte voelen onder uw voeten.

We hopen dat deze informatie nuttig was voor het installeren van vloerverwarming onder uw kurkvloer. Neem een kijkje op onze online winkel en ontdek de eersteklas collecties van populaire fabrikanten, zoals  Hebo.

Als u vragen heeft, kunt u ons makkelijk bereiken via ons contactformulier. Ons serviceteam helpt u graag verder. Tot de volgende keer!

BRICOFLOR, de nummer 1 voor vloeren en behang.