Unsere Vorteile
  • Alle Prijzen incl. BTW
  • Beste prijsgarantie
  • Sampleservice
  • Gratis sampleservice
  • Grootste aanbod online

Wij zijn Europa’s grootste online handelaar voor vloeren, wanden en plafonds. Wij zijn trots om te zeggen dat we sinds 2007 u de beste prijzen en eersteklas service kunnen aanbieden.
Naar BRICOFLOR Webshop
Algemeen

Wat zijn tapijttegels eigenlijk?

Bent u al een tijdje op zoek naar nieuwe vloerbedekking? Deze innovatieve modulaire vloeren vertegenwoordigen een verdere ontwikkeling van het klassieke tapijt. Daarom willen we het vandaag in onze blog hebben over verschillende soorten vloeren en aandacht besteden aan de vraag: Wat zijn tapijttegels eigenlijk?

Nieuw optiek van textielvloeren: tegelformaat

Tapijttegels voor in het kantoor

Wie aan textiel vloerbedekking denkt, denkt waarschijnlijk als eerst aan een tapijt. Nu krijgt het echter een serieuze concurrentie, de tapijttegels. De vloerbedekkingen verschillen qua structuur en aard nauwelijks van elkaar, omdat beide een zachte slijtlaag van garen hebben. Het grootste verschil is het formaat. Terwijl tapijten verkocht worden in verschillende breedten, krijgt u tapijttegels als afzonderlijke modules. Meestal hebben deze een lengte en breedte van 50 cm. Dit maakt het zeer eenvoudig ze te vervoeren en de tapijttegels gemakkelijk naar hogere verdiepingen worden getransporteerd.

Eenvoudig leggen met ruimte voor creativiteit

De tapijttegels kunnen stuk voor stuk in alle rust en stilte worden gelegd, waardoor ze een ideale keuze zijn voor woningverbetering. Met name de zelfliggende tapijttegels kunnen, door hun eigen gewicht, veel stabiliteit krijgen dat ze niet gelijmd hoeven te worden. Als gevolg daarvan zijn ze duidelijk superieur aan conventionele tapijten, die met grote inspanning op de grond moeten worden bevestigd. Als alternatief kunt u kiezen voor zelfklevende tapijttegels. Waarbij u ook geen lijm aan hoeft te brengen, omdat op de achterkant van de tegels al een lijm laag is aangebracht die door een film wordt beschermd.

Schatex Simply Soft in verschillende kleuren

Voor degenen die hun persoonlijke stijl willen uiten, zijn de tapijttegels ideaal. Je bent niet verplicht één kleur te gebruiken voor de hele kamer. Combineer tegels eenvoudig in verschillende ontwerpen en creëer op deze manier individuele patronen die uw gasten zullen verbazen! Lees meer over de installatie van de vloerbedekking in ons artikel over de installatie van tapijttegels. Dit kunt u gebruiken ter oriëntatie, als u het komende renovatieproject zelf wilt uitvoeren.

Veelzijdig in ontwerp en vele mogelijkheden

De gebruikelijke verscheidenheid aan structuren en decors van tapijten is ook te vinden in de tegelvariant. De selectie varieert van functionele oplossingen gemaakt van naaldvilt fleece tot prachtige varianten met een fantastisch zacht veloursoppervlak. Als u bijvoorbeeld uw voeten in flatterende garen wilt laten zakken, kunt u Schatex Funky Feet gebruiken. Door de intense kleuren straalt de vloerbedekking creativiteit uit en vult uw kamer met positieve energie. Dankzij de zeer goede lichtvastheid kunt u er zeker van zijn dat u zelfs na jaren kunt genieten van de speelse look, omdat de kleuren niet vervagen. Zelfs niet als het regelmatig in het zonnetje wordt gezet.

Tredford Plus 7

De tapijttegels van Miliken Eco Professional bewijzen dat ze niet alleen geschikt zijn voor in huis. Deze tapijttegels hebben de gebruiksklasse 33 en kunnen dus probleemloos gebruikt worden in intensief gebruikte gebieden. Dit komt voornamelijk door de laagpolige laag, die hogere belastingen kan weerstaan en geen vuil in het tapijt kan krijgen. Dit maakt het eenvoudig om de tapijttegels schoon te maken en voor een professionele uitstraling te zorgen, zoals de naam van de collectie al belooft.

Schone lucht door natuurlijke kenmerken

Net als tapijten, verbeteren ook tapijttegels de luchtkwaliteit in uw kamers op een natuurlijke manier. De textielvezels kunnen stof uit de omgeving binden, zodat deze niet meer vrij door uw huis bewegen. Om dit effect te behouden, hoeft u de vloer slechts regelmatig te reinigen met een stofzuiger. Het opgehoopte vuil wordt verwijderd en de vezels kunnen vervolgens nieuw stof opslaan. Om deze reden zijn tapijttegels ideaal voor mensen met allergieën.

We hopen dat deze blog u de belangrijkste informatie over tapijttegels heeft gegeven. Als u een indruk wilt krijgen van de sterke punten van de innovatieve vloerbedekking, is het de moeite waard om onze online winkel te bezoeken. Er zijn verschillende collecties beschikbaar, die voor elk renovatieproject de juiste variant hebben. Als u nog vragen heeft, kunt altijd contact opnemen met ons serviceteam via ons contactformulier.

Tot de volgende keer! Uw team van BRICOFLOR, de populaire online winkel voor wand- en vloerbedekkingen.