Unsere Vorteile
  • Alle Prijzen incl. BTW
  • Beste prijsgarantie
  • Sampleservice
  • Gratis sampleservice
  • Grootste aanbod online

Wij zijn Europa’s grootste online handelaar voor vloeren, wanden en plafonds. Wij zijn trots om te zeggen dat we sinds 2007 u de beste prijzen en eersteklas service kunnen aanbieden.
Naar BRICOFLOR Webshop
Algemeen

Moderne vloerbedekkingen - renovatietrends in 2020!

 

Het volgende spannende jaar 2020 staat al voor de deur. Een goede reden om positieve veranderingen in het leven door te voeren. Wat dacht u bijvoorbeeld van een nieuwe moderne vloer voor uw huis? Volgend jaar zullen deze immers gekenmerkt worden door gezelligheid, zachtheid en natuurlijkheid. De ontwerpindustrie is in toenemende mate bezig met het heroverwegen van de levenscyclus en gezondheidsaspecten van producten. In de volgende gids presenteren we de moderne vloerbedekkingen en designtrends die het komende jaar de trend zullen bepalen.

Trend Nr. 1: Parket

Wat heeft u in gedachten als u denkt aan DE natuurlijke vloerbedekking bij uitstek? Het is waarschijnlijk een mooie, fijne parketvloer, toch? Geen wonder, want de trend naar meer natuurlijkheid door het huiselijke bos is praktisch tijdloos en wordt elk jaar meer en meer gewaardeerd.

JOKA 535 SB KINGSTON "E5814 GEBORSTELD EIK CREME"

Vooral eiken- en eikenparket zijn een weerspiegeling van kwaliteit, uitmuntendheid en sterkte en zijn niet voor niets toonaangevend op de brede parketmarkt. Het uiterlijk van de planken varieert van licht (as) tot donkerbruin (walnoot), afhankelijk van het gebruikte hout en kan met bepaalde oppervlaktebehandelingen een nog spannender uiterlijk krijgen. Over het algemeen laat deze vloer bijna geen enkele wens onvervuld dankzij het geoliede, gelakte of met de hand afgewerkte oppervlak en past zich ideaal aan elke interieurstijl aan. Het vervult al de wensen voor de perfecte moderne vloerbedekking.

TER HÜRNE FLEMISH HERITAGE COLLECTION "EIKEN ROOD BRUIN M06"

Ook de vormen van de parketvloeren variëren van koninklijke, grootformaat landhuisvloeren tot levendige scheepsvloeren en talrijke legmethoden en -patronen die u individueel voor uw huis kunt samenstellen. Het bijzondere kwaliteitskenmerk van elke parketplank is een robuuste en dikke slijtlaag, die minimaal 3,5 mm bedraagt voor een hoogwaardig product. Zo'n parketvloer kan twee of drie keer worden geschuurd zonder dat het zijn uiterlijk en kwaliteit verliest.

Hürne Parket – Milieubewuste elegantie

Het Ter Hürne voorgelakte parket overtuigt met drie stabiele lagen die de planken robuust, maatvast en minder vochtgevoelig maken. Dankzij de unieke afwerking biedt de fabrikant uit het Münsterland in zijn eigen houtfabriek unieke parketplanken van geselecteerd hout aan. De speciale verwerking wordt met de hand uitgevoerd en komt vooral tot uiting in de Ter Hürne Unique Collection. Hier wordt het individuele en natuurlijke karakter van het hout bijzonder stijlvol benadrukt en met de kwaliteit "Made in Germany" kunt u er zeker van zijn dat u de best mogelijke waarde voor uw geld krijgt.

TER HÜRNE PERFORM PURE CHOICE "EIK VILNIUS GRIJS

Als u geïnteresseerd bent in het milieu en met uw beslissing wilt bijdragen aan een duurzamere consumptie, dan maakt u bij de aankoop van Ter Hürne parket de juiste beslissing! De fabrikant waardeert het natuurlijke materiaal hout en gebruikt daarom hout uit duurzame bosbouw in de productie. De korte transportafstanden verminderen de CO2-uitstoot en de strenge controles door het eco-Instituut bevestigen ook dat de parketvloeren bijzonder emissiearm zijn. De natuurlijke functie van eikenhout zorgt voor een gezonde leefomgeving, omdat de vloeren helpen om de luchtcirculatie in de kamers optimaal te regelen, zodat u altijd schone lucht in huis heeft.

Gemakkelijk te leggen parketvloer met basis.59

De houten vloeren van base.59 zijn uw betrouwbare partner voor renovatiewerkzaamheden. Met een indrukwekkende totale dikte tot 11 mm en in talrijke uitvoeringen laat dit parket vrijwel niets te wensen over. Prachtige breedplaten en dynamische scheepsvloeren overtuigen met een uitgebalanceerde sortering en een haptische beleving dankzij de speciale afwerking van het oppervlak. Base. 59 Parket kan snel en eenvoudig in enkele stappen worden gelegd dankzij het kliksysteem "ClickTec". De combinatie met een warmwater-vloerverwarmingssysteem garandeert een betere woonbeleving, zodat uw voeten behaaglijk warm blijven.

JOKA 535 LD CALGARY "E5314 GEBORSTELD EIK CREME V2

Trend Nr.2: Textielvloeren

Tapijten hebben altijd warmte en comfort gebracht in elk huis. Wat ooit bekend stond als zware, prachtige Perzische tapijten is nu verkrijgbaar als lichte, contrastrijke rolgoederen of als tapijttegels of -vloeren. In tegenstelling tot de eigenlijke tapijtvorm bieden andere textiele vloerbedekkingen zich aan als grote oppervlaktebedekking voor de indeling van het hele ruimtegebied. Tapijten behoren tegenwoordig ook tot moderne vloerbedekkingen.

Naast de grootte aangepast aan de grootte van  de kamer en het merkbaar zachte gevoel, hebben tapijten nog andere voordelen die gunstig zijn voor het ontwerp van uw huis en uw gevoel van welbehagen. Heeft u zich ooit afgevraagd waarom de meeste hotelkamers en kantoren bedekt zijn met opgerolde goederen of tapijttegels? Het antwoord is letterlijk in de lucht - het is de akoestiek. Bijna geen enkele andere vloerbedekking absorbeert zo goed ruimte- en voetgangersgeluid en draagt bij aan meer rust en ontspanning als tapijt. Afhankelijk van de collectie- en serviceklasse kan een tapijt vloerplaat een geluidsreductie tot 33 dB bereiken.

BALSAN PILOTE² "310"

Meer over tapijt en akoestiek

Goed voor uw huis, goed voor uw gezondheid: Tapijten dragen bij aan schone binnenlucht door stof en andere deeltjes op de vloer te binden. Dit maakt een textiele vloerbedekking, in tegenstelling tot vooroordelen, een zeer goede vloerbedekking voor mensen met een allergie. En omdat tapijt ideaal compatibel is met warmwater-vloerverwarming en warmte-isolerend is, kunt u uw verwarmingskosten tot 12% per jaar verlagen!

Polymeer toplaag als kwaliteitskenmerk

Als u een textielbekleding wilt kopen, kunt u niet om de keuze van het oppervlaktemateriaal heen. Dit wordt bepaald door de slijtlaag, ook wel poollaag genoemd. Terwijl u zich de textielvloerbedekking moet voorstellen als lange lengtes garen, worden tapijtborden en tapijttegels aangeboden in de vorm van losse elementen die worden gecombineerd tot een complete module. In principe wordt er een onderscheid gemaakt tussen natuurlijke en synthetische vezels en gemengde vezels voor de poollaag van het tapijt. Synthetische vezels zijn onder meer polyamide-, polyester- of polypropyleengaren.

Ongeacht het object waar de vloerbedekking wordt gelegd en de serviceklasse, moet het tapijt zo slijtvast mogelijk zijn. De hit op de Duitse markt is de nylonvezel polyamide 6.6, die momenteel waarschijnlijk de hoogste kwaliteit synthetische vezelvariant voor vloertapijt is en overtuigt met verschillende mengelingen, een betere glans en een verhoogde duurzaamheid.

Balsan Ultrasoft textiele vloerbekleding

De Franse fabrikant Balsan is een van de grote spelers op de grote markt van textielbekleding en streeft met zijn producten altijd de hoogste kwaliteitsnormen na. De collecties Balsan Ultrasoft tapijt en Balsan Ultrasoft tapijt tegels zijn gemaakt van het sterke en veilige polyamide en kunnen dankzij de serviceklassen 23 en 32 met evenveel succes worden gebruikt in drukbezochte privéruimtes en in middelgrote commerciële ruimtes. De aanduiding "ultrasoft" benadrukt de aard van de vezels, die overeenkomen met de hoge luxeklasse 4. Ondanks hun indrukwekkende weerstand zien Balsan Ultrasoft vloerbedekkingen er aantrekkelijk en glanzend uit, zacht en gezellig.

BALSAN ULTRASOFT "340"

De verscheidenheid aan kleuren van de Balsan Rollware zal het komende jaar ook overtuigend zijn met discrete roze, violet en duiventinten. Natuurlijk mogen de klassiekers zoals grijs of crème voor een rustige, elegante inrichting niet ontbreken. Dankzij het specifieke verloop van de vezels zullen de decors er vlekkerig uitzien afhankelijk van de lichtinval, waarbij lichte vervuiling meesterlijk wordt weggewerkt, zodat uw zachte vloerbedekking er altijd vlekkeloos en verzorgd uitziet!

Trend Nr. 3: Elastische vloeren

Elastische vloeren bieden talrijke eigenschappen, die zowel overtuigen door onbegrensde decoratiemogelijkheden als door een onberispelijke techniek. Door de zeer verschillende soorten vloeren zijn er ook grote verschillen in de eigenschappen en toepassingsgebieden. Hieronder vallen planken die voornamelijk gemaakt zijn van hernieuwbare grondstoffen zoals linoleum, natuurrubber en natuurlatexvloeren, kurk en andere veerkrachtige vloeren die gemaakt zijn van beperkte grondstoffen zoals pvc-tegels, vinyl en andere vloerbedekkingen van rubber, synthetisch rubber of latex.

TARKETT STARFLOOR CLICK 30 "COSY OAK GREY"

Het is niet altijd gemakkelijk om de meerderheid van de fabrikanten bij te houden. Maar wees er zeker van dat achter de "designvloeren",  ''vinylvloeren''of "vinyl" hetzelfde hoogwaardige product in plank- en tegelvorm te vinden is. Het bijzondere aan de "PVC-vloeren" of "CV-vloeren" is alleen de vorm tijdens de productie, omdat deze als een rol worden vervaardigd.

Vinylvloeren: emissiearm en onschadelijk voor de gezondheid

Elastische vloeren vechten al lang tegen veel vooroordelen dat ze niet goed zijn voor het milieu. We vertellen het je: Dit is absoluut niet het geval met moderne vinyl- en PVC-vloeren! Omdat de bescherming van het milieu tegenwoordig groot is, houden Europese fabrikanten rekening met een zorgvuldige en duurzame winning van grondstoffen en met recycling voor een toekomstgerichte productiemethode. De producten worden onderworpen aan de strengste controles met betrekking tot de productie en de samenstelling van de ingrediënten, zodat hoogwaardige vloeren een lage uitstoot hebben en geen onaangename geuren in huis verspreiden. De meeste vinylproducten zijn antibacterieel en zijn een zegen voor allergiepatiënten.

GERFLOR SENSO ZELFKLEVEND PREMIUM "0919 PROVENCE GREY"

Voordelen van vinylvloeren in één oogopslag

Grote ontwerpselectie: Vinylvloeren halen hun decors uit het bedrukte decorpapier met behulp van een modern digitaal drukproces. De designdiversiteit varieert van authentieke houtsoorten, steen- en tegeldecors tot ongewone en individueel geproduceerde patronen.

Hoge duurzaamheid en lage montagehoogte: Vinylvloeren hebben een lage totale dikte van twee tot vijf millimeter. Dit is ideaal voor een probleemloze installatie onder deuren. De robuuste en stabiele oppervlakteafwerking van vinylvloeren maakt de vloerbedekking bijzonder goed bestand tegen krassen en andere beschadigingen.

Verbeterde akoestiek en thermiek: Dankzij de hoge materiaaldichtheid vermindert en "slikt" het vinyl alle voet- en loopgeluiden, zodat u en uw buren zich kunnen verheugen op meer rust. Dankzij de uitstekende warmteopslagcapaciteit kan een elastische vloer gemakkelijk worden gecombineerd met vloerverwarming, zodat u te allen tijde kunt genieten van de warmte en de karakteristieke haptiek van blote voeten.

Geschikt voor vochtige locaties en snelle installatie: Dankzij de waterbestendige materiaaleigenschappen zijn veerkrachtige vloeren ideaal voor het leggen in vochtige ruimtes. Als u een PVC-vloerbedekking in de keuken of badkamer legt, zorg er dan voor dat deze over het gehele oppervlak wordt verlijmd. Anders kunt u de Klick-Vinyl in een paar eenvoudige stappen thuis leggen zonder professionele hulp dankzij het eenvoudige verbindingssysteem.

Meer over de voordelen van vinylvloeren

Eerste klas kwaliteit "Made in France": Gerflor click vinyl

Gerflor vinylvloeren worden in Frankrijk geproduceerd volgens de hoogste Europese normen en worden gekenmerkt door een eersteklas kwaliteit. De nieuwe collecties Gerflor Virtuo Clic 30 click vinyl laminaat en Gerflor Virtuo Clic 55 click vinyl bieden unieke designvloeren met talrijke authentieke hout- en steenpatronen en een sterke slijtlaag inclusief een PUR oppervlaktecoating (polyurethaan coating). Dit maakt deze vloeren gemakkelijker schoon te maken en past zeer goed in elke hoek van uw huis of bedrijfsruimte. Dankzij het anti-slip en waterafstotende oppervlak zijn Virtuo vloeren een ideale oplossing voor vochtige ruimtes.

GERFLOR VIRTUO CLIC 30 "1100 MIKADO"

GERFLOR VIRTUO CLIC 55 "0995 SUNNY BLACK"

Gerflor is de concurrentie altijd een stap voor en rust haar Gerflor PVC-vloeren uit met een nieuw gepatenteerd kliksysteem. Dit betekent dat de afzonderlijke planken niet meer onder een hoek van 45° ten opzichte van elkaar hoeven te worden gelegd, maar gewoon recht tegen elkaar kunnen worden gelegd met behulp van een zogenaamd drop-down kliksysteem, zodat de tand en de groef van de afzonderlijke modules direct over elkaar heen lopen.

Wij wensen u een gelukkig & succesvol nieuw jaar en kijken ernaar uit om u volgend jaar weer te adviseren over het belangrijkste nieuws over muren & vloeren!