Zoeken naar search on website
Professioneel advies
0853018440
Maandag tot vrijdag: 08:30 tot 17:00
Professioneel advies
0853018440
Maandag tot vrijdag: 08:30 tot 17:00

Parket vs. Vloerkleed Welk vloerbedekking is het beste voor uw slaapkamer?

Friday, June 4, 2021

Parket vs. Vloerkleed – Welk vloerbedekking is het beste voor uw slaapkamer?

Aan de hand van statistieken blijkt het dat we ongeveer acht uur per dagen slapen, wat betekent dat ongeveer een derde deel van de dag in de slaapkamer wordt doorgebracht. Uiteraad kan dit dat ook beschouwd worden als de meest gezellige kamer in huis en is het daarom belangrijk dat er warmte, rust en harmonie wordt uitgestraald. Indien je met de vraag zit: ‘Is tapijt of parket het beste voor mijn slaapkamer?’ dan hopen we dat dit blog zal helpen een beslissing te maken.

De belangrijkste voordelen van parket ten opzichte van tapijt

  • Met een scala aan houtsoorten, oppervlaktebehandelingen, assortimenten en afwerkingen draagt een parketvloer bij tot een persoonlijke, doelbewuste inrichting van uw woonruimte en creëert hij een passende sfeer. Alle planken afkomstig van de Ter Hürne Unique Collection bevatten een met de hand afgewerkte, kenmerkende Unique afwerking waarmee u uw slaapkamer eenvoudig naar eigen hand kunt aanpassen.
  • Hout is natuurlijk materiaal dat een gezond effect heeft op binnenklimaat. Daarnaast ‘ademen’ geoliede parketvloeren doormiddel van vocht uit de lucht op te nemen en zo weer af te geven. Parket van hout trekt niet automatisch vuil aan en wordt niet elektrostatisch geladen in tegenstelling tot tapijt, waabij stof en andere allergenen geen schijn van kans hebben in uw slaapkamer.
  • Schoonmaken van een parketvloer gaat eenvoudig en probleemloos in tegenstelling tot tapijt. Stof kan snel verwijderd worden met behulp van een stofzuiger en eventele vlekken doormiddel van vochtig te dweilen. Bij een geolied parket is er iets meer inspanning vereist, waarbij de vloer af en toe met speciale onderhoudsproducten behandeld moet worden, om het oppervlak, dat gevoeliger is dan lak, mooi en blijvend stabiel te houden.
  • De hoogwaardige natuurhouten vloer kan nog jaren meegaan doormiddel van het juiste parketonderhoud. Indien hij na enkele jaren actief gebruik zijn glans verliest, kan de toplaag weggeschuurt worden en hebt u een nieuwe, mooie en robuuste houten vloer. Het is een uitermate groot voordeel, zowel functioneel als financieël gezien, dat de offiële gebruiksduur van de vloer ongeveer tien jaar is, waarna het vervangen zou moeten worden.
Berry Alloc Original "62001355 Lichte Eik"

Berry Alloc Original "62001355 Lichte Eik"

De belangrijkste voordelen van tapijt in tegenstelling tot parket

  • Ten opzichte van hout is een mooie en comfortabele vloerbedekking als een Balsan tapijt of gezellig  tapijt van AW, sfeervol, kleurrijk en creëert een warm, aangenaam gevoel onder uw voeten in de slaapkamer. Met genoeg keus aan kleuren en texturen is een ontwerkmogelijkheid vrijwel onbeperkt.
  • Bij het gebruik van een tapijt is, met dank aan de warme en zachte slijtlaag, niet nodig om een extra vloerverwarming te plaatsen, wat bij een parketvloer wel vaker voorkomt. Simpelweg, met een tapijt in uw slaapkamer heeft u 365 dagen per jaar comfort en warme voeten tegen een aanmerkelijk lage prijs!
  • Tapijt is eenvoudig te installeren ten opzichte van parketvloeren en met dank aan de geringe installatiehoogte is het vaak niet nodig om deuren en kozijnen extra aan te passen.
  • Andere voordelen van tapijt in de slaapkamer zijn de aanzienlijk lagere prijzen, een verbeterde kamerakoestiek doormiddel van vermindering van het geluid van voetstappen en overige geluiden in de kamer, ookals een mindering van het fijnstofgehalte in de kamerlucht met dank aan vezelstructuur.
AW Eclat "90"

AW Eclat "90"

Onze conclusie

Parket of tapijt in de slaapkamer? Om te beginnen zijn beide vloedbedekkingen zeer geschikt voor het gebruik in de slaapkamer. Beide bekledingen creëeren aantrekkelijke visuele en tactiele accenten in uw slaapkamer. Heeft u eens gedacht om een parketvloer te combineren met een tapijt voor een fraai en expressief resultaat? Deze twee vloerbedekkingen stellen alle grenzen open voor al uw interieurverbeeldingen in de slaapkamer!

Terug naar posts
Beste prijsgarantie

Beste prijsgarantie

Gegarandeerd geen cent te veel betalen!

Persoonlijke offerte

Persoonlijke offerte

Grote projecten gepland? Vraag nu uw speciale prijs aan!

Gratis sampleservice

Gratis sampleservice

Nu tot 8 gratis samples bestellen!