Close icon

Tapijt Mythes Ontrafeld – Tapijten kunnen uw gezondheid drastisch verbeteren!

vrijdag 10 mei 2019

Elk huis verdient een luxueus, kwistig, en een warm pluizig tapijt op hun vloeren. Ondanks het feit die tapijten met zich meebrengen, zijn mensen over het algemeen afzijdig als het gaat om tapijten vloerbedekkingen. Dit komt door een aantal ouderwetse aannames die men heeft over tapijt. Er zijn velen die een Tapijt in huis willen halen, maar door ouderwetse aannames zoals het feit dat het tapijt snel verslijt, of dat het de lucht eromheen vervuilt, weerhoudt men ervan om tapijt te leggen.

Hieronder zetten we de feiten over tapijten op een rij om individuen te helpen met het maken van de juiste beslissing bij het aanschaffen van tapijt. Hieronder vindt u een aantal mythes over tapijten, en hierdoor zult u een duidelijk overzicht krijgen over waar u up moet letten bij het uitkiezen van een tapijt.

 • Draagt bij aan de circulatie van allergenen door het huis

Feit – in werkelijkheid zorgen tapijten ervoor dat allergenen en residuen in de vezels trekken, ten opzichte van gladde oppervlakten van de vloer. Dit suggereert dat met tapijten minder stofdelen in de lucht zijn en rond circuleren.

 • Tapijten veroorzaken substantiële gezondheid risico’s

Feit – Er is geen manier om te bevestigen dat tapijten risico’s veroorzaken, en specifiek gezien kanker zoals soms wordt gedacht. In tegenstelling, ze dragen bij aan uw gezondheid en zorgen voor een spotvrije atmosfeer door residuen te vangen in hun vezels. De nieuwe generatie van Associated Weavers is gemakkelijk schoon te houden door het feit dat ze geschikt zijn om met bleek schoon te maken, dit geeft u een gezondere leefomgeving.

 • Tapijten bevatten formaldehyde

Feit – dit is een extreem oud concept, dat tapijten formaldehyde bevatten, het gebruik hiervan is terug te traceren naar 1978, hierbij werd het gebruikt bij de productie van tapijten. Zelfs als men nog een tapijt uit die jaren heeft, zal dit stofje allang verdampt zijn.

AW Allure 39

AW Allure "39"

 • Het tapijt schoonmaken kan het ontwerp vernietigen

Feit – In het licht van de nieuwe innovatie die gebruikt is bij het samenstellen van de tapijten heeft Balsan Tapijt samengesteld die buitengewoon resistent zijn tegen chemische producten van alle types. Hiernaast, zijn de chemische stoffen die recentelijk gebruikt zijn op de oppervlakte van de tapijt erg teder, en deze zullen geen schade aan uw tapijt brengen. Het wordt zelfs aangeraden om uw tapijt regelmatig te reinigen om de uitstraling van een nieuw tapijt te behouden, door de reiniging verlengt u de levensduur van het tapijt. Als u vragen heeft als het gaat om de chemische producten die u wilt gebruik op uw slaapkamer tapijt, badkamer tapijt, gang tapijt, woonkamer tapijt of keuken tapijt, dan kunt u het in een klein hoekje proberen, om te zien hoe het tapijt hierop reageert, en om te bevestigen dat u het juiste product gebruikt.

 • Tapijt is lastig te onderhouden – het vlekt en slijt snel

Feit- de meest recente collectie van online tapijten van Balsan, laten niet toe dat er voedsel resten of drankjes in de vezelhoop trekken, hierdoor kunt u het simpelweg schoonmaken van het oppervlakte met een vochtige dweil. De meest eenvoudige methode om modder vlekken uit uw tapijt te krijgen is door stof te zuigen, soms is men bang dat het tapijt snel slijt door te stofzuigen. De nieuwe generatie van polypropyleen tapijten zijn een stuk dikker met hoge residentiele en commerciële Gebruikersklassen, ze hebben een extreem lange levensduur en zijn slijt bestendig, ze kunnen hoog voet verkeer aan en doorstaan de test der tijd.

 • Het reinigen van een tapijt zal het laten krimpen

Feit – Dit kan gezien worden als een uitzondering onder de meest geloofde mythes. De stress die komt kijken bij de gedachte dat uw vloerbedekking krimpt, kunnen u nachtenlang wakker houden. De volgende evolutie van tapijten die geproduceerd worden door Balsan Floorings zijn door en door stevig, bestendig tegen kreukels en krimping. De pool vezels die gebruikt zijn in de tapijten zijn gemaakt met een zeer sterk garen materiaal, dit materiaal beschermt de vloerbedekking tegen het verliezen van zijn vorm door zijn resistentie tegen slijtage.

 • Het tapijt reinigen kan het origineel ruineren, maak daarom niet vaker schoon dan noodzakelijk

Feit – Tapijt reinigers die momenteel in gebruik zijn, zijn vaak mild op het tapijt en zijn veilig om te gebruiken, ze zijn ontworpen om uw vloerbedekking compleet te reinigen maar tegelijkertijd ook geen schade aan te brengen. Maar feit is dat een van de beste manieren om uw tapijt er nieuw uit te laten zien, is om hem zo regelmatig mogelijk schoon te maken.

 • Ik moet geen tapijt nemen als ik last heb van allergieën

Feit – Deze mythe wordt de deur gewezen door de nieuwe collectie van Vorwerk. Tapijten immobiliseren werkelijk allergenen, en weerhouden ze ervan om te circuleren in de lucht. Specifiek door een natte doek of licht stof te zuigen, kunt u alle allergenen uit de vezels van het tapijt halen. Het wordt mensen met bronchitis of andere hypersensitiviteiten sterk aangeraden om een stofzuiger te gebruiken.

 • Tapijt bevat gevaarlijke chemicaliën

Feit – velen van ons geloven dat fabrikanten de tapijten vol met risicovolle synthetische stoffen worden gespoten bij productie, maar niets is minder waar. Tapijten zijn een heel eenvoudig product. Het is namelijk een textiel vloerbedekking die bestaat uit een toplaag van vezels die samengevoegd zijn bij ondersteuning. De pool laag werd oorspronkelijk gemaakt met fleece, tegelijkertijd, tijdens de twintigste eeuw, synthetische vezels, bijvoorbeeld, polypropyleen, nylon of polyester worden regelmatig gebruikt, dit komt doordat deze materialen gunstiger geprijsd zijn ten opzichte van fleece.

AW Esprit "92"

AW Esprit "92"

 • Schimmel groeit op tapijt

Feit – Dit gebeurt alleen als de omgeving waarin de tapijt ligt vochtig is en vuil zich combineert door slechte schoonmaak en onderhoud. Op het moment dat het tapijt niet regelmatig wordt gereinigd, is het waarschijnlijker dat er schimmel groeit.

 • Berber is een merknaam

Feit – De expressie “Berber” is geen merknaam, noch is het de naam van een organisatie. De term “Berber” heeft zijn origine van de Berber stam, die uit Noord Afrika komen, voordat de Arabieren Noord Afrika overtrokken. De Berber individuen zijn bekend voor hun gebruik van ruwe, en grove wollen producten. Op het moment dat tapijten voor het eerst werden gemaakt met enorme hinderlijke cirkels, werd men er aan herinnert aan de ruwe wol producten die Berbers maakten. Hierdoor is de term Berber vloerbedekkingen ontstaan. Vandaag de dag gebruiken we de term Berber om de bevolking te omschrijven, en berber om een stijl van vloerbedekking te omschrijven.

Terug naar posts