SALE: Bespaar nu tot 70% in veel categorieën!

Leider haben wir aktuell technische Probleme mit unseren Produktseiten. Wir arbeiten an einer Lösung und sollten ab circa 16.30 Uhr wieder vollständig erreichbar sein.

Close icon

Dispensieverf: Verrijk je leven met levendige tinten verf!

In ons uitgebreide assortiment vind je een breed scala aan kleuren voor zowel binnen- als buitentoepassingen, waardoor je een…
lees meer
SALE
In stock:
240 Rollen
origin-claim
origin-claim
origin-claim
origin-claim
origin-claim
origin-claim
origin-claim
origin-claim
origin-claim
origin-claim
origin-claim
origin-claim
origin-claim
origin-claim
origin-claim
origin-claim
1 - 20 van 266 Producten

Dispersieverf - een veelzijdige verf voor elke situatie

Dispersieverf is een verzamelnaam voor verfsoorten die zowel binnen, op wanden en plafonds, als buiten, op gevels, gebruikt kunnen worden. Het kenmerkende van dispersieverf is de uitstekende dekking. Het is een van de meest geliefde verfsoorten voor plafonds en wanden, omdat het gemakkelijk aan te brengen is, verkrijgbaar is in verschillende samenstellingen en beschikt over diverse eigenschappen. Dispersieverf staat ook bekend om zijn diepe kleur en lange duurzaamheid. Bovendien heeft u een ruime keuze uit een breed scala aan kleuren voor uw wanden en plafonds. Hierdoor kunt u uw ruimtes en huis op een individuele en creatieve manier vormgeven.

Samenstelling en gebruik van dispersieverf

Bij het kiezen van dispersieverf moet u letten ip de verschillende technische gegevens, afhankelijk van het beoogde gebruik. De meeste verven hebben een lage reflectie en een matte afwerking. Een binnen dispersieverf is geschikt vor zowel gestucte of behangen muren, als het gaat om overschilbaar behang, als voor ondergronden zoals gipsplaten.

Afhankelijk van de ruimte en het oppervlak dat met verg behandeld moet worden, kunnen de verven dikker of dunner van consistentie zijn, afhenkelijk van de samenstelling van de materialen. De meeste dispersieverven, met name de synthetische varienten, zijn veegvast en zeer waterbestendig. Afhankelijk van de samenstelling kunnen de verven zelfs waterdampdoorlatend zijn, wat betekent dat ze zorgen voor een goed binnenklimaat.

Bij dispersie of emulsie worden twee stoffen gemengd, waarbij ze een verbinding aangaan en de ene stof oplost in de andere. Dit zorgt voor een goede vinding, die zich onder andere uit in de goede dekkingskraccht van dispersieverven. De Dispersieverf wordt geproduceerd uit vindmiddelen, oplosmiddelen, keurpigmenten en additieven, waarvan de samenstelling varieert afhankelijk van het type product en gebruik. De meeste fabrikanten vermijden echter het gebruik van oplosmiddelen en kiezen voor verf met een lage emissie voor plafonds en wanden. Over het algemeen kan er een onderscheid worden gemaakt tussen synthetische en natuurlijke dispersieverven.

Kunsthars dispersieverven: De robuuste muurverf

Bij kunsthars dispersieverf worden de bindmiddelen synthetisch geproduceerd. Dit zijn stevige verfen die bijzonder geschikt zijn voor gevels of ruimtes met een hoge luchtvochtigheid, zoals keukens of badkamers, omdat ze waterbestendig zijn. Maar ook als binnendispersieverf is deze verf geschikt, omdat onze verf zeer gemakkelijk te verwerken is en op verschillende ondergronden zoals structuurbehang, gipsplaat, pleisterwerk en zelfs structuurtapijt kan worden aangebracht.

De meeste kunsthars dispersieverven kunnen probleemloos gemengd worden met verschillende kleurpigmenten, hebben een goede dekkingskracht en reflecteren nauwlijks. Bevendien zijn de meeste verven wasbestendig en hebben ze een korte droogtijd. Hier komen functionaliteit en esthetiek samen in een wand-, plafond en gevelverf!

Natuurhars dispersieverf: De natuurlijke muurverf

Natuurhars dispersieverf is dispersieverf waarvan de bindmiddelen plantaardige harsen en oliën bevatten in plaats van synthetische harsen. Natuurlijke dispersieverven zijn zeer milieuvriendelijk en gezondheidsvriendelijk en zijn daarom de ideale binnenverf voor wanden en plafonds. Ze hebben vergelijkbare eigenschappen als synthetische dispersieverven, zoals goede dekkingskracht, een lage reflectie en gemakkelijke afwerking. Bovendien zorgt de verf voor binnen op basis van natuurharsen voor een goede binnenklimaat, omdat deze meer dampdoorlatend is dan kuntstof verf en daardoor water beter kan opnemen en afgeven.

Dispersieverf voor binnen- en buitengebruik

In onze online winkel vindt u dispersieverven voor binnen- en buitengebruik. De dispersieverven voor binnen kenmerken zich vooral door hun uitstekende verdraagzaamheid, ademend vermogen en geurloosheid. Als u zekerheid wilt, kunt u ook kiezen voor dispersieverven op basis van natuurhars. Maar ook de binnendispersieverf op basis van kunsthars is geschikt voor gebruik in woongebieden.

Of het nu gaat om muurverf in de slaapkamer, keuken of kinderkamer - kies uw favoriete kleurtint en breng frisheid in uw kamers. De meeste dispersieverven kunnen eenvoudig worden gemengd met kleurpasta's, zodat u uw eigen kleurtint kunt creëren. Dankzij de goede dekkracht zijn de verven gemakkelijk te verwerken en drogen ze snel.

Veelzijdig en prachtig veranderbaar: Dispersieverf voor de muur

Kies uw favoriete kleur en verf uw muren in aantrekkelijke dispersieverven. Talrijke dispersieverven zijn ideaal geschikt voor gebruik in woongebieden en zijn gemakkelijk te verwerken. In onze online winkel vindt u ook enkele verven voor overschilderbare behangsoorten, om een individuele sfeer te creëren.

Doordat dispersieverven snel drogen en een goede dekking hebben, zijn ze ook ideaal voor snellere en kleinere bouwprojecten. Bij het schilderen van uw muren heeft u een ruime keuze aan kleuren en kunt u ook kiezen voor verschillende optieken. De verven bevatten gedeeltelijk stijlvolle kleurpigmenten voor speciale effecten en bieden een matte of glanzende afwerking, zodat u de muren naar uw wensen kunt vormgeven.

Dekkracht: Verf voor het plafond

Als u het plafond wilt schilderen, kunt u het beste kiezen voor witte muurverf met een hoge dekkracht. Het is ook handig als de plafondverf wat dikker is om de druppelvorming te voorkomen. Schilder het plafond bij voorkeur altijd vóór de muren en begin bij de ramen of de lichte plekken in de kamer en werk naar de hoeken toe, om een streeploos en perfect resultaat te behalen.

Dispersieverf als gevelverf

Bij het schildren van de gevel van uw huis zijn er enkele belangrijke zaken waar u rekening mee moet houden. Aangezien de gevel van het huis wordt blootgesteld aan verschillende weeromstandigheden, is het belangrijk om te kiezen voor een zeer duurzame verf. De meeste dispersieverven zijn waterbestendig en daarom ideaal gechikt als gevelverf en buitenverf.

Het is belangrijk dat de gevelverf waterbestendig, en niet waterafstotend, is. Kies daarom het beste voor een synthetische dispersieverf op basis van kunststof. Een ideale waarde voor verf voor een gevel is een waterdoorlatendheidswaarde van W3. Dispersieverf is ook zeer geschikt voor het creëren van levendige en kleurrijke gevels vanwage de hoge kleurdiepte.

Topkwaliteit verf van gerenommeerde fabrikanten

In onze webshop vindt u een uitgebreid assortiment aan dispersieverf van enkele gerenommeerde merken en fabrikanten. Deze merken hechten niet alleen waarde aan functionaliteit en gebruiksgemak van hun verven, maar ook aan milieuvriendelijkheid en duurzaamheid. Zo streven merken zoals het Duitse kwaliteitsmerk Dimensa naar symbiose van esthetiek, functionaliteit en duurzaamheid om hoogwaardige dispersieverf te garanderen met een smaakvollge uitstraling en optimale milieuvriendelijkheid. Ook de merken Herbol en A.S Creation staan bekend om hun hoge kwaiteit, geweldige dekking en de eenvoudige verwerking.

Bestel uw dispersieverf gemakkelijk online bij BRICOFLOR!

Kies voor één van onze hoogwaardige verven en profiteer van de service en het gemak dat onze online winkel biedt. Bespaar uzelf de lange weg naar de bouwmarkt en ontdek confortabel vanuit huis de juiste verf voor uw project. Danzij onze beste prijsgarantie bespaart u niet alleen tijd en moeite, maar ook geld! Daarbovenop bieden wij ook onze gratis stalen service aan, waardoor u uw keuze nog beter dan maken.

Als u een grater bouwproject van plan bent en een grote hoeveelheid nodig heeft, kunt u een individuele offerte aanvragen. We zullen ons best doen om u een op maat gemaakt aanbod te doen.

Voor vragen, wensen en suggesties staat onze klwanten service tot uw beschikking. Bel ons tijdens de openingstijden, sturr ons een e-mail of vul ons contactformulier in. We adviseren u graag over dispersieverf en kijken ernaar uit om u van dienst te zijn!

Plus icon lees meer