Zoeken naar search on website
Professioneel advies
+31(0)43-3020090
Maandag tot vrijdag: 08:30 tot 17:00
Help icon
CONTACT

Tarkett Easium: het beste van hout en PVC laminaat gecombineerd

Tarkett Easium biedt een multilayer vloeroplossing met kliksysteem voor huishoudelijke en projecttoepassingen. Met het ruime aanbod van acht verschillende houtontwerpen zit er altijd een design bij na uw smaak! Het design is geplaatst op een 7,3mm dikke HDF draagplaat. Verder bevat deze een vinyllaag, geluiddemping en een houtontwerp dat een zware slijtlaag bevat. Een geluidsisolatie is dus al geïnstalleerd in het vloerpaneel! Op deze manier combineert Tarkett Easium het beste van PVC Laminaat en houten vloeren! De producten van Tarkett zijn gemaakt is Duitsland, en zijn van een zeer hoge kwaliteit. Producten waar u op kunt vertrouwen dus!

Geen filters geselecteerd

Geen producten gevonden!

Wijzig uw zoekcriteria en probeer het opnieuw. Als u nog steeds niets vindt, ga dan naar de Home pagina en probeer een van onze bestsellers!

Fris houtontwerp voor een stijlvol en modern interieur

De Easium producten van Tarkett bevatten houten ontwerpen in aantrekkelijke variaties van eiken- en elmhout, wat deze producten een uiterst natuurlijke look geeft. De afzonderlijke planken zijn aan alle vier de zijden afgeschuind om zo een nog authentiekere vloer te creëren. In de oppervlakte wordt een textuur aangebracht gelijk met het houten design om zo de visuele uitstraling van de vloer te verbeteren. Dankzij de acht verschillende houtontwerpen zit er voor ieder een vloer bij! Het Tarkett Easium ‘’42297902 Contemporary Oak – Grege’’ bijvoorbeeld is een stijlvolle mix van beige en grijs. Door de neutrale looks dat dit design heeft kan het gecombineerd worden met zowel een klassiek interieur, als een modern kantoorontwerp. Het Tarkett Easium ‘’42297905 Elm-Beige’’ daarentegen is een heel heldere elm-replica. Het lichte decor vormt een perfecte basis voor een vriendelijk en stil kamerontwerp en is ideaal voor een interieur in Scandinavische stijl. Als u op zoek bent naar een meer eigentijds ontwerp, zal de Tarkett Easium ‘’42297907 Rustieke Eik – Medium Grijs’’ bij u in de smaak vallen. Deze planken bieden een grijs decor, dat tegelijk ook eigentijds en elegant is. Bovengenoemd zijn slechts drie van de acht ontwerpen. Op onze site zijn alle anderen ook te vinden!

Multilayer voor Thuis- en projectgebruik

Dankzij de hoge slijtageklasse van 23/32 is Tarkett Easium geschikt voor zowel huishoudelijk als projectgebruik. Deze hoge slijtclassificatie wordt veroorzaakt door de 0,4mm dikke transparante slijtlaag. Deze Multilayer LVT planken komen in een maat van 129,2 bij 19,4 centimeter, en zijn 1 centimeter dik. Dit zorgt ervoor dat de planken ook in zeer-intensief gebruikte ruimtes gebruikt kunnen worden, zoals de gang en de woonkamer. Ook in kantoren of cafés is deze vloer te gebruiken. Tarkett Easium is namelijk een van de vloeren die tegen het gebruik van kantoorstoelen kan.

Easiumproducten, bewezen kwaliteit: hoe u uw HDF LVT in best mogelijke conditie houdt.

De Easium-vloeren zijn uitgerust met een ‘’PUR extreme protection’’ oppervlaktebehandeling. U kunt er dus van op aan gaan dat de vloer krasbestendig is en tegen zware voorwerpen kan. Ook heeft dit product de chemische bestendigheidstest doorstaan zonder enkele schade. Dit betekent dat deze vloer tegen huishoudelijke chemische producten bestand is. Bij de vuurbestendigheidstest heeft deze vloer klasse Bfl-s1 gehaald, wat betekent dat bij brand de vloer maar een minimale hoeveelheid rook uitstoot. Ook heeft deze vloer een slipweerstand van R10, het hoogste dat een vloer in deze categorie kan halen. Alle producten gebruikt in de vinylcomponent van de vloer zijn voedselveilig en ongevaarlijk voor de gezondheid. Hierdoor is de vloer ook te gebruiken in kinderkamers, en hoeft u zich geen zorgen te maken om de gezondheid van uw kinderen. Dankzij de geïntegreerde geluidsabsorberende laag bereikt de vloer een indrukwekkende 15 dBS impact geluidsreductie. Het materiaal waarvan de planken gemaakt is, is 100% gerecycled, waardoor waardevolle grondstoffen gespaard worden. Het is vanwege deze milieuvriendelijkheid dat de gehele Easium-collectie werd beloond met de ‘’Blue Angel’’ prijs.  

Voorbereidingen voor het plaatsen van Tarkett Easium

De grond waarop u een Easium vloer installeert, dient goed droog en gelijk te zijn. Voor dit product geld, hoe egaler de vloer, hoe makkelijker te installeren. U dient er zorg voor te dragen de vloer van tevoren goed te stofzuigen. Als u opvallende hoogteverschillen in de vloer constateert, breng dan een schuimlaag of onderlaag aan om de vloer gelijk te maken. Bij het plaatsen van deze vloer op een te ongelijke ondergrond kunnen er scheuren in het eindresultaat ontstaan. Ook dient er een vochtbestendige PE folie onder de vloerplanken gelegd te worden. Dit om een ophoping van vocht, en zo rot te voorkomen. Geluiddempende materialen zijn bij deze vloer niet nodig. De vloerpanelen dienen niet dichter dan 8mm van muren of statistische obstakels zoals pilaren geplaatst te worden. Dit is nodig omdat de vloer onder invloed van temperatuur en vocht nog marginaal kan uitzetten of krimpen. Om de platen evenwichtig van de muur te verdelen, kan een spacer gebruikt worden. Voor u begint met het plaatsen van de vloer, dient u uw kamer goed op te meten en te bepalen hoe u de vloer wil gaan leggen. Dit om te voorkomen dat de vloer niet goed uit komt.

De gemakkelijke installatie van een designvloer

Deze tarkett designvloer is voorzien van een handig kliksysteem en kan daarom met gemak geïnstalleerd worden, ook al heeft u weinig ervaring met het plaatsen van vloeren. Plaats eerst de ongeopende pakketten vloer horizontaal in de kamer en laat ze rusten gedurende minstens 48 uur. Deze kamer moet een minimumtemperatuur van 15°C, voor en tijdens de installatie. Let erop dat u kasten en andere meubels niet door de vloerpanelen bevestigd. Meet de kamer voorzichtig om zo de breedte van de laatste rij planken te kunnen bepalen. Mocht de breedte van de laatste rij planken minder dan 5cm bedragen, dan is het beter om breedte van de eerste rij planken af te halen en zo te zorgen dat de laatste rij planken toch voldoende breedte heeft. Leg de planken zo in rijen dat ze afgestemd zijn op de (liefst natuurlijke) lichtbron. Begin met de eerste plank in de linkerhoek van de kamer te leggen, met de tongzijde naar de startwand. Laat hierbij een ruimte van minstens 8mm tussen de planken en de muur. Hierbij kunt u gebruik maken van spacers, die bij de meeste doe-het-zelf zaken te verkrijgen zijn, of vierkante houten wasknijpers. Druk het korte uiteinde van de volgende vloerplank onder een hoek naar de vorige en leg het dan voorzichtig neer. Voltooi de eerste rij op deze manier. Mocht de eerste rij onregelmatig zijn, gebruik dan een zaagje om de planken passend te maken. De eerste en laatste plank in een rij dienen minstens 30cm lang te zijn. De laatste plank van de rij moet worden gesneden, maar als de overblijvende snede minder is dan 30cm, moet de eerste plank in de rij ook gesneden worden om een langere plank aan het einde van de rij toe te staan. Als de rest van de laatste plank langer is dan 30cm, kan het dienen als de eerste plank van de volgende rij. Wanneer u de planken snijdt, zorg er dan voor dat de tanden van de zaag in het decoratieve oppervlak van de plank snijden. De beste resultaten worden behaald bij het gebruik van een scherpe zaag. Als het oppervlak groter of langer is dan 10m, gebruik dan overgangsprofielen om de lengte van de rijen te verminderen en uit te breiden. Transitieprofielen dienen altijd gebruikt te worden bij het verbinden van twee aparte ruimten. Denk hierbij aan het verbinden van een kamer met een gang, een kamer met een andere kamer en deuropeningen. De vloer kan direct na plaatsing worden gebruikt en de installatie laat weinig vuil achter.

Bestel uw Tarkett Easium vloer nu op de BRICOFLOR online webshop!

Alle vloeren van de Tarkett Easium collectie zijn snel en gemakkelijk te kopen via de BRICOFLOR webwinkel. Profiteer van onze speciale diensten, zoals beste prijs garantie en gratis sample service! U kunt vandaag nog gratis u sample bestellen, waardoor u kunt zien hoe de vloer waar u geïnteresseerd in bent er bij u thuis uitziet! Als u met een groot project bezig bent, en dus wilt bestellen in een grote hoeveelheid, kunt u een persoonlijke offerte aanvragen, zonder verdere verplichtingen. Neem contact met ons op met uw vragen of bezorgdheden, en wij helpen u graag!

+ lees meer