Bespaar meer tijdens BRICOWeekend! Profiteer op 25-27 November van 5% korting en geniet van de voordelen van online shoppen! PROMO CODE: BRICOWEEKEND

Beige tapijt - Een duurzame en zachte klassieker

Tapijt is en blijft een absolute k…

lees meer

Geen producten gevonden!

Wijzig uw zoekcriteria en probeer het opnieuw. Als u nog steeds niets vindt, ga dan naar de Home pagina en probeer een van onze bestsellers!

Welke voordelen heeft u met een beige tapijt

In de interieurwereld is beige een klassieke en tijdloze tint. Een beige tapijt staat u toe om de focus te leggen op andere elementen van uw interieur, zoals een zwarte bank of een wit behang. Uw beige tapijt zal veel zachtheid en comfort in uw huis brengen, het zal ideaal zijn voor veelgebruikte kamers, zoals de woonkamer of slaapkamer.

Een beige tapijt is heel gemakkelijk te combineren; beige past namelijk vrijwel overal bij. U kunt uw beige tapijt heel goed combineren met bruine, rode, zwarte of blauwe tinten. Niets vloekt bij beige, dus wees niet bang om iets nieuws uit te proberen!

Omdat beige in veel verschillende tinten geleverd kan worden hebben we ervoor gezorgd dat wij zoveel mogelijk van deze tinten in ons assortiment hebben opgenomen. U vindt in ons assortiment veel verschillende ontwerpen, gebruiksklassen en comfortniveaus. Om precies te weten waar uw favoriete tapijt aan voldoet kunt u het beste het data papier van dat specifieke product raadplegen.

Een beige tapijt is geschikt voor elke kamer

Omdat beige een heel eenvoudige kleur is om te combineren, hoeft u niet uw huidige interieur helemaal om te gooien om een beige tapijt er goed in te kunnen verwerken.

Beige zal erg mooi staan in een rustiek decor, waar uw beige tapijt het speerpunt zal zijn van uw chique, landelijke inrichting. Om dit te realiseren kunt u gebruik maken van mooie houten meubelen of met een leren bankstel. Om een retro stijl te creëren kunt u het beste voor donkere beige tinten gaan.

Lichtere tinten zullen perfect zijn voor een modern interieur, om zo beter gebruik te maken van het natuurlijk licht dat uw huis krijgt. Ook voor een warm, comfortabel Scandinavisch interieur is een beige tapijt zeer goed geschikt.

Afhankelijk van de ruimte waar u de tapijtvloer wilt installeren en gebruiken, is het belangrijk om te kijken naar de gebruiksklasse van uw beige tapijt. Voor een drukbezochte woonruimte adviseren wij een gebruiksklasse van minimaal 23. Voor minder drukke ruimtes, zoals opslagruimtes of een washok is een gebruiksklasse van 22 ook goed. Voor commerciële ruimtes raden wij een gebruiksklasse van 31 of meer aan, voor specifiek advies kunt u het beste contact opnemen met onze klantenservice, maar het principe is des te hoger; des te beter.

Voor welk materiaal kunt u het beste kiezen voor uw nieuwe beige tapijt

Voor het materiaal van uw beige tapijt kunt u twee categorieën onderscheiden; natuurlijk materiaal en synthetisch materiaal. Het natuurlijke materiaal dat het meest voorkomt is wol, dit biedt van nature dichtheid, robuustheid en comfort. Hiernaast is een wol tapijt ook geluidsisolerend.

Wat betreft de synthetische stoffen is voornamelijk polyamide populair. Dit is een erg goedkope vezel die zeer slijtvast en comfortabel is. Polyamide is het materiaal dat over het algemeen het meeste voorkomt, de meeste mensen zien dit als de perfecte balans tussen comfort en robuustheid.

Hiernaast moet u ook nog de keuze maken tussen verschillende structuren. De twee meest populaire hiervan zijn naaldvilt en lussenpool. Beide hiervan hebben een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding, zijn bijzonder resistent en zijn ook perfect geschikt voor commercieel gebruik.

Wanneer u op zoek bent naar een zachter en comfortabeler tapijt raden wij een fluwelen, gekruld of hoogpolig tapijt aan. Dit zal met name in uw slaapkamer een goede optie zijn, om zo een comfortabel gevoel op te wekken zodra u wakker wordt.

Volg deze stappen en installeer uw beige tapijt eenvoudig en snel

Een tapijt is beschikbaar in verschillende levermethodes. In de categorie waar u nu in zit vindt u enkel tapijt op rol. Deze tapijten zijn relatief eenvoudig en snel te installeren. U zult uw ondervloer eerst goed moeten voorbereiden. De ondervloer moet vlak, schoon en stevig zijn. Als dit niet het geval is zou u naar loop van tijd onregelmatigheden in uw tapijt kunnen zien, wat de kwaliteit van de vloer aanzienlijk kan verslechteren.

Bij het afsnijden van uw tapijt adviseren wij u om een paar centimeters marge te houden. Hierdoor heeft u een kleine marge voor fouten. U hoeft het tapijt pas precies op maat te snijden zodra de gehele vloer is geïnstalleerd.

Als u dit eenmaal heeft gedaan heeft u nog drie keuzes. U kunt uw tapijtvloer los laten liggen, dan heeft u geen gereedschap nodig. Dit is vooral aan te raden voor een tapijtvloer in een ruimte die weinig gebruikt wordt, zoals een stookhok, opbergruimte of washok. Hiernaast is het ook mogelijk om uw vloer te verlijmen, hiervoor moet u het tapijt in de lengte bedekken met een speciale tapijtlijm. Deze installatiemethode kost meer moeite dan het los leggen, maar het zorgt wel voor betere resultaten op de lange termijn. Ten slotte is het ook mogelijk om te kiezen voor een installatie met tape. Hierbij hoeven alleen de randen van uw tapijt worden vastgeplakt.

Zo kunt u het beste uw beige tapijt verzorgen

U zult vaak horen dat een tapijt viezer is en slechter is voor mensen met allergieën dan een laminaat- of PVC-vloer. Dit is echter niet waar. Een tapijt verzamelt namelijk evenveel stof als elke andere vloer. Het enige verschil is dat het stof wordt vastgehouden door het tapijt. Dit is juist een voordeel, aangezien het daardoor niet door de kamer vliegt. Uw tapijt zal dus een filterende werking hebben.

Om de vloer schoon te maken kunt u de vloer het beste regelmatig stofzuigen. Om een gemorste vloeistof schoon te maken kunt u dit het beste schoonmaken met een droge theedoek of handdoek. Wanneer u een hardnekkige vlek schoon moet maken kunt u dit het beste doen met een beetje zeepsop of een ander alledaags schoonmaakmiddel. Hierna is het ook belangrijk dat u uw vloer de tijd geeft om te drogen.

Bestel vandaag uw beige tapijt bij Bricoflor en geniet van de volgende voordelen

Als u nog op zoek bent naar een duurzame comfortabele vloer met een rustgevend ontwerp en kleur is beige tapijt misschien wel een optie voor u. Als u uw tapijt bestelt bij Bricoflor geniet u van een paar unieke voordelen.

Zo maakt u standaard gebruik van onze beste prijs garantie, wat ervoor zorgt dat u nooit te veel betaalt voor uw nieuwe vloer. Als u van plan bent om een grote renovatie te doen kunt u ook contact opnemen met onze klantenservice om een individuele offerte aan te vragen.

Ook kunt u gebruik maken van onze gratis sample service. Hiervoor kunt u eenvoudig op de specifieke productpagina’s op “bestel een sample” klikken. Hierna wordt er een gratis sample van dit product toegevoegd aan uw winkelwagen. In totaal kunt u tot 8 samples bestellen per keer. Hierbij ontvangt u ook een kortingscode, die u kunt gebruiken bij een latere bestelling.

Dankzij de vele ontwerpen die wij aanbieden bent u er zeker van dat er een mooi beige tapijt voor u bij zit. Heeft u nog vragen of opmerkingen, aarzel dan niet om contact op te nemen met onze klantenservice. Dit kunt u doen via de e-mail, telefoon of via ons contactformulier. Wij helpen u met plezier verder met uw renovatie en horen graag van u.

Plus icon lees meer