Zoeken naar search on website
Professioneel advies
+31(0)43-3020090
Maandag tot vrijdag: 08:30 tot 17:00
Help icon
CONTACT

Oranje tapijt - Een gedurfde keuze voor uw interieur

Tapijt is vandaag de dag nog steeds een favoriet van velen. Wij van Bricoflor waarderen hem niet alleen vanwege zijn robuustheid, maar ook vooral om zijn comfort. Tegenwoordig is het mogelijk om tapijt te vinden in alle denkbare kleuren en patronen. Ontdek vandaag nog ons oranje tapijt. Het zal uw vloeren kleur geven en warmte aan uw kamers geven.

Geen filters geselecteerd
€ 23,90 per m²
Verzend : teppichboden_joka
€ 24,95 per m²
Verzend : € 39,95 per bestelling
€ 24,95 per m²
Verzend : € 39,95 per bestelling
€ 29,50 per m²
Verzend : € 39,95 per bestelling
€ 32,95 per m²
Verzend : € 39,95 per bestelling
€ 32,95 per m²
Verzend : € 39,95 per bestelling
€ 33,95 per m²
Verzend : € 39,95 per bestelling
€ 35,91 per m²
Verzend : teppichboden_joka
€ 37,95 per m²
Verzend : € 39,95 per bestelling
€ 38,95 per m²
Verzend : € 39,95 per bestelling
€ 39,95 per m²
Verzend : € 39,95 per bestelling
€ 39,95 per m²
Verzend : € 39,95 per bestelling
€ 44,95 per m²
Verzend : € 39,95 per bestelling
€ 44,95 per m²
Verzend : € 39,95 per bestelling
€ 44,95 per m²
Verzend : € 39,95 per bestelling
€ 45,95 per m²
Verzend : € 39,95 per bestelling
€ 49,50 per m²
Verzend : € 39,95 per bestelling
€ 49,50 per m²
Verzend : € 39,95 per bestelling
€ 49,50 per m²
Verzend : € 39,95 per bestelling
€ 49,50 per m²
Verzend : € 39,95 per bestelling

Dit zijn de voordelen van een oranje tapijt

Oranje was vooral in de jaren 70 en 80 erg trendy en de tint vindt zichzelf steeds weer opnieuw uit. De kleur staat aan de basis van een vintage stijl voor uw interieur, toch weet het ook zijn plaats in te nemen in een andere interieurstijlen. Het is een kleur die op uw muren en vloeren gebruikt kan worden om karakter toe te voegen aan uw interieur. Oranje is het perfecte compromis tussen geel en rood en het voegt veel warmte toe aan uw interieur.

Het is ook een kleur die makkelijk gecombineerd kan worden met andere kleuren. Combineer uw oranje tapijt dus eenvoudig met witte muren. Of voeg kleurrijke meubels toe aan uw oranje tapijt. Het zal met name wonderen verrichten met blauwe interieurelementen.

U vindt in ons assortiment oranje tapijt verschillende patronen maar ook verschillende tinten oranje. Sommige tapijten zullen bijvoorbeeld prachtige patronen hebben met andere prachtige kleuren.

Een prachtige kleur die geschikit is voor elke kamer en interieurstijl

Oranje is een verkwikkende en warme kleur die heel eenvoudig te combineren is. Oranje is geschikt voor veel verschillende kamers, maar ook voor veel verschillende interieurstijlen.

Omdat tapijt per definitie zeer robuust is, zal het in elke ruimte van uw huis goed tot zijn recht komen. Zodra u een ontwerp gevonden heeft die bij u past, is het ook nog van belang dat u kijkt naar de gebruiksklasse van het tapijt. Voor een ruimte in uw huis die vaak gebruikt wordt, zoals een woonkamer of slaapkamer, is het van belang dat u een gebruiksklasse heeft van minstens 23. Voor een stookhok, wasruimte of een andere ruimte die u minder gebruikt is een gebruiksklasse van 22 ook goed. Als u op zoek bent naar een tapijt voor uw bedrijf heeft u minstens een gebruiksklasse van 31 nodig. Mocht u specifiek advies willen over de gebruiksklassen kunt u het beste contact opnemen met onze klantenservice. Zij zullen u dan van professioneel en persoonlijk advies verzien.

Met een oranje tapijt creëer je mooie sferen in huis. Door het te combineren met beige, wit of crème, verzacht je de kleur om een mooi warm decor te creëren. Geel of rood zal je oranje tapijt ook versterken. Voor een interieur dat doet denken aan de jaren 70 kunt u uw oranje tapijt combineren met bruine accenten.

Welk materiaal is het beste voor uw oranje tapijt

Er zijn veel materialen die geschikt zijn voor het ontwerpen van tapijt. Echter zijn er twee extreem populaire te onderscheiden die de markt domineren. Wol is als natuurlijk materiaal dominant en polyamide is een synthetisch materiaal dat veel gebruikt wordt. Beide van deze materialen hebben als voordeel dat ze erg robuust en comfortabel zijn. Hiernaast is wol ook geluidsisolerend en heeft polyamide een extreem goede prijskwaliteitsverhouding.

Nadat u uw keuze heeft gemaakt voor het materiaal van uw oranje tapijt moet u ook nog een keuze maken voor een tapijtstructuur. De meest populaire zijn naaldvilt tapijt en lussenpool tapijt. Deze twee bieden volgens velen de beste combinatie tussen robuustheid en comfort. Indien u opzoek bent naar extra comfort, bijvoorbeeld voor uw slaapkamer, om zo lekker wakker te worden, raden wij aan om te gaan voor een fluwelen of hoogpolige afwerking. Naast het grote comfort zal het ook een chique uitstraling aan uw interieur geven.

Volg deze stappen om uw oranje tapijt eenvoudig en snel te installeren

In de categorie waar u zich nu bevindt, vindt u enkel tapijt op rol, dat wil zeggen; geen tapijtplanken of tegels. Over het algemeen zijn de rollen 4 of 5 meter breed. Het voordeel van dit formaat is dat het eenvoudiger is om uw tapijt in grote ruimtes te leggen.

Voordat u gaat beginnen met snijden en leggen is het belangrijk om enkele voorbereidingen te treffen. Zo moet een tapijtvloer gelegd worden op een schone en egale vloer. Indien uw vloer niet egaal is, raden wij aan om dit eerst op te lossen, aangezien een ongelijke vloer schade kan veroorzaken in uw tapijt en lelijke bobbels kan veroorzaken. Als dit geen probleem is, raden wij ook aan om de vloer eerst schoon te maken met een primer. Dit proces hoeft gelukkig niet heel lang te duren en het zal ervoor zorgen dat u lang kunt genieten van uw nieuwe vloer.

Zodra u dit heeft gedaan kunt u het tapijt gaan snijden. Wij raden aan om hiervoor een scherpe schaar of stanleymesje te gebruiken. Het is namelijk van belang dat de stroken gelijk zijn, om zo lelijkheden te voorkomen. Ook is het verstandig om een kleine marge van een paar centimeter over te houden, dit kunt u dan als u helemaal klaar bent nog altijd eenvoudig afsnijden en het zorgt ervoor dat u een kleine foutmarge heeft.

Dan komt het moment van het daadwerkelijk neerleggen van uw oranje tapijt. Hierbij kunt u kiezen uit verschillende mogelijkheden. Zo kunt u uw tapijt los neerleggen, dit is iets wat aan te raden is voor een secundaire ruimte die niet veel gebruikt wordt, zoals een washok of opbergruimte. Indien u uw oranje tapijt in de woonkamer of slaapkamer wilt leggen raden wij aan om de vloer te verlijmen met tapijtlijm of vast te plakken met een speciale tape. Wanneer u ervoor kiest om te lijmen moet u het gehele oppervlakte bedekken met de lijm. Als u kiest om het vast te plakken met tape kunt u dit eenvoudig doen, door het slechts aan de zijkanten te bevestigen.

Zo kunt u uw oranje tapijt eenvoudig onderhouden

Vele mensen denken dat een tapijt viezer is dan een andere vloer en dat dit moeilijker te onderhouden is. Dit is echter niet waar. Een tapijtvloer trekt evenveel stof en viezigheid aan als andere vloeren. Hiernaast werken de vezels als een filterend effect, wat de kwaliteit van de binnenlucht aanzienlijk verbetert. Dit maakt de vloer bijzonder geschikt voor mensen met allergieën.

Voor het onderhoud kunt u de vloer het beste regelmatig stofzuigen. Indien er een vlek wordt gemorst in uw oranje tapijt kunt u dit eenvoudig op doen met een vochtig doekje en wat schoonmaakmiddel.

Bestel vandaag nog uw oranje tapijt bij Bricoflor en geniet van de volgende voordelen

Als u op zoek bent naar een vrolijke comfortabele vloer is een oranje tapijt wellicht iets voor u. Wanneer u bestelt bij Bricoflor geniet u van enkele unieke voordelen, die u nergens anders zult vinden.

Om te beginnen profiteert u automatisch van onze beste prijs garantie. Dit zorgt ervoor dat u nooit meer te veel hoeft te betalen voor uw vloer. Onze prijzen zijn namelijk lager dan alle concurrenten. Indien u toch een lagere prijs vindt zullen wij onze prijs aanpassen zodat u bij ons altijd het goedkoopst uit bent.

Ook kunt u gebruik maken van onze gratis sample service, om zo vanuit thuis de knoop door te hakken. U kunt tot wel 8 samples per bestelling aanvragen. Hierbij krijgt u ook nog een kortingscode geleverd die u bij uw definitieve bestelling kunt gebruiken.

Mocht u nou een grote renovatie van plan zijn kunt u het beste nog contact opnemen met onze klantenservice om een individuele offerte aan te vragen. Hiervoor, of voor andere vragen of suggesties, kunt u contact opnemen via de e-mail, telefoon of via ons contactformulier. Wij horen graag van u en helpen u graag verder met uw renovatie.

+ lees meer