Bespaar meer tijdens BRICOWeekend! Profiteer op 25-27 November van 5% korting en geniet van de voordelen van online shoppen! PROMO CODE: BRICOWEEKEND

Rood tapijt - Een intense en comfortabele vloer

Als er één vloerbedekking is die de eeuwen heeft overleefd en zichzelf opnieuw heeft uitgevonden, dan is het…

lees meer

Geen producten gevonden!

Wijzig uw zoekcriteria en probeer het opnieuw. Als u nog steeds niets vindt, ga dan naar de Home pagina en probeer een van onze bestsellers!

De voordelen van een rood tapijt

In de interieurwereld is de kleur rood een klassieker die steeds populairder wordt. De kleur kan verschillende sferen oproepen en voor diverse effecten sferen zorgen. Zo kan het in de slaapkamer een romantische sfeer opwekken, of in de woonkamer kan het zorgen voor een knusse, warme sfeer. Rood is ook een extreem diverse kleur, daardoor vindt de kleur in elk interieur wel zijn plek. Het kan variëren tussen bordeauxrood en een beetje pastel rood, beide van deze tinten hebben zo hun eigen voordelen en bieden verschillende dingen aan uw interieur.

Hiernaast is een rood tapijt ook eenvoudig te combineren met andere kleuren. Het zal bijvoorbeeld erg goed samengaan met zwart tapijt om een ongekende diepte te creëren. Ook kan het op mooie wijze gecombineerd worden met bruine tinten of houten meubels, om zo een klassieke uitstraling op te wekken.

In ons assortiment vindt u veel verschillende rode tapijtvloeren in verschillende patronen en tinten, om er voor te zorgen dat u het tapijt vindt dat bij uw interieur past.

Een rood tapijt is geschikt voor alle kamers en interieurstijlen

Omdat rood een makkelijke kleur is om mee te combineren kun je samen met onze rode tapijten eenvoudig de sfeer creëren die u wilt. Voordat u helemaal verliefd wordt op een specifiek ontwerp is het van belang dat u naar de eisen kijkt.

Wilt u namelijk in een drukke ruimte, zoals uw woonkamer of slaapkamer, een rood tapijt leggen, is het van belang dat de tapijtvloer een gebruiksklasse van minimaal 23 heeft. Dit houdt in dat het geschikt is voor extreem privé gebruik. Wanneer een rood tapijt een gebruiksklasse van 22 of minder heeft betekent dit dat het niet geschikt is voor veelgebruikte ruimtes. Het kan daarentegen wel gebruikt worden voor bijvoorbeeld een washok of een opbergkast, deze ruimtes worden over het algemeen minder gebruikt en belast en hiervoor zijn de tapijtvloeren met een gebruiksklasse van 22 zeer geschikt.

Waar is een tapijt van gemaakt?

Er zijn veel verschillende materialen waar tapijt van wordt gemaakt. Deze materialen worden standaard onderverdeeld in twee categorieën: natuurlijk en synthetisch. Voor de natuurlijke categorie komt wol het meeste voor. Een wollen tapijt is een vloerbedekking die zowel stevig als comfortabel is, deze twee aspecten zijn voor de meeste mensen belangrijk wanneer ze op zoek zijn naar een nieuwe vloer.

Van alle synthetische materialen wordt polyamide het meeste gebruikt. Polyamide is niet alleen erg goedkoop, maar het materiaal is ook zeer robuust en comfortabel. Van alle tapijten is polyamide de meest gebruikte vezel.

Hierna kunt u ook nog de keuze maken uit de tapijtstructuur. Er zijn verschillende opties beschikbaar, maar de twee die het meest voorkomen zijn naaldvilt tapijt en lussenpool tapijt. Deze twee structuren bieden namelijk het beste compromis tussen comfort en robuustheid. Wanneer u echt op zoek bent naar zachtheid raden wij u eventueel aan om te kiezen voor een velours of hoogpolig tapijt. Dit is met name een fijn concept voor naast uw bed in de slaapkamer.

Installeer uw rood tapijt op een goede en snelle wijze

Tapijt, zowel tegels als rollen, is een vrij eenvoudige vloerbedekking om te installeren. In deze categorie vindt u alleen tapijtvloeren op rol terug. Hiervoor moet u precies zijn bij het afsnijden van de verschillende tapijt strips. Vaak worden de vloeren aangeboden in 4 of 5 meter breed, wat uw leven iets makkelijker maakt, aangezien u hiermee ook eenvoudig de vloer in grote kamers kwijt kunt.

Voordat u echter kunt beginnen met snijden moet u een paar voorzorgsmaatregelen treffen. Tapijt is namelijk een vloer die op een vlakke en schone ondergrond geïnstalleerd moet worden. Het is daarom van belang dat u ervoor zorgt dat de ondervloer egaal is, geen gaten heeft en dat de vloer stofvrij is gemaakt. Met name oneffenheden kunnen op de lange termijn het tapijt beschadigen. Als u dit eenmaal gedaan heeft kunt u beginnen met de tapijtvloer zelf.

Wanneer u het rode tapijt gaat knippen is het van belang dat u ongeveer 5 centimeter marge neemt, om zo voor uzelf de installatie makkelijker te maken. Als de vloer dan eenmaal op de grond ligt kunt u het overtollige tapijt nog afknippen.

Ook zult u zelf moeten nadenken aan de bevestiging van de tapijtvloer. Wanneer u de vloer in een rustige ruimte, zoals een wasruimte of opberghok legt kunt u de vloer met gemak los installeren; dat wil zeggen zonder lijm of tape of iets dergelijks. Dit zal u tijd en geld besparen als u dit doet. Voor in een drukke ruimte daarentegen, zoals een woonkamer of slaapkamer is het aan te raden om speciale tapijtlijm of plakband te gebruiken.

Volg deze stappen om uw rood tapijt eenvoudig te onderhouden

Ondanks wat normaal gesproken gedacht wordt, is tapijt een eenvoudige vloer om te onderhouden. Stof en mijten komen volgens velen namelijk extra voor met een tapijtvloer, maar in de werkelijkheid zit er vergeleken met een laminaatvloer of pvc vloer geen verschil in. Het rode tapijt heeft zelfs als voordeel dat stof blijft hangen in de bovenlaag, wat de vloer eenvoudig gemakkelijk maakt om schoon te maken.

Voor regelmatig onderhoud hoeft u uw rode tapijt alleen maar te stofzuigen. Op die manier wordt de bovenlaag van het tapijt weer schoon en stofvrij. Bij vlekken hoeft u ook niet in paniek te raken, u kunt de vloer namelijk eenvoudig met een vochtig doekje afdoen. Mocht u nou iets van drinken knoeien op de tapijtvloer kunt u dit ook eenvoudig afdoen met een droog doekje of met een stukje keukenrol. Als u deze stappen goed volgt kunt u uw nieuwe tapijtvloer eenvoudig schoon houden.

Bestel vandaag uw rode tapijt bij Bricoflor en geniet van de volgende voordelen

Bent u geïnteresseerd in een warme, intense en comfortabele vloerbedekking? Dan is een rood tapijt iets voor u! Als u uw nieuwe vloer bestelt bij Bricoflor geniet u van verschillende voordelen, die u bij geen andere winkel kunt vinden. Zo profiteert u van onze unieke beste prijs garantie – dit zorgt ervoor dat u uw nieuwe vloer krijgt voor de laagste prijs op de markt. Mocht u nou toch dezelfde vloer voor een lagere prijs vinden, dan passen wij de prijs snel aan.

Ook kunt u gebruik maken van onze gratis sample service. Voor al onze tapijtvloeren zijn er samples beschikbaar, zodat u een beter beeld kunt krijgen van de vloeren, aangezien dat achter een beeldscherm vaak best lastig kan zijn. U kunt hiervoor eenvoudig op de productpagina’s tot wel 8 samples bestellen. Zodra u dit heeft gedaan ontvangt u ook nog een kortingscode die u voor uw volgende bestelling kunt gebruiken.

Bent u nou ook nog van plan om een grote renovatie te houden? Neem dan contact op met onze klantenservice die voor u een individuele offerte op zullen stellen. U kunt eenvoudig contact met hen opnemen via ons contactformulier, e-mail of tijdens kantooruren zijn wij ook telefonisch bereikbaar. Ook voor andere vragen die u heeft kunt u contact met hun opnemen, wij horen graag van u en helpen u graag verder in uw zoektocht naar uw nieuwe vloer.

Plus icon lees meer