Zoeken naar search on website
Professioneel advies
+31(0)43-3020090
Maandag tot vrijdag: 08:30 tot 17:00
Help icon
CONTACT

Zwart tapijt - Een klassieke en comfortabele vloer

Er zijn veel verschillende opties om de vloeren van je huis mee aan te kleden. Er zijn constante trends en nieuwe ontwerpen die een tijdje in zijn, en later weer verdwijnen; maar er is één type vloer die door de jaren heen populair is gebleven; het tapijt. Een perfecte combinatie van robuustheid en comfort, de vloer kan gemakkelijk worden gelegd en het is beschikbaar in veel kleuren en patronen. Met name zwart tapijt is erg populair, aangezien het zorgt voor een simpel en minimalistische basis om jouw kamers perfect verder op te kunnen vullen.

Geen filters geselecteerd
€ 27,95 per m²
Verzend : € 39,95 per bestelling
€ 24,95 per m²
Verzend : € 39,95 per bestelling
€ 26,90 per m²
Verzend : € 39,95 per bestelling
€ 31,41 per m²
Verzend : teppichboden_joka
€ 31,95 per m²
Verzend : € 39,95 per bestelling
€ 31,95 per m²
Verzend : € 39,95 per bestelling
€ 32,95 per m²
Verzend : € 39,95 per bestelling
€ 34,90 per m²
Verzend : € 39,95 per bestelling
€ 35,91 per m²
Verzend : teppichboden_joka
€ 33,95 per m²
Verzend : € 39,95 per bestelling
€ 36,95 per m²
Verzend : € 39,95 per bestelling
€ 36,95 per m²
Verzend : € 39,95 per bestelling
€ 31,16 per m²
Verzend : € 39,95 per bestelling
€ 37,95 per m²
Verzend : € 39,95 per bestelling
€ 39,95 per m²
Verzend : € 39,95 per bestelling
€ 39,95 per m²
Verzend : € 39,95 per bestelling
€ 47,95 per m²
Verzend : € 39,95 per bestelling
€ 47,95 per m²
Verzend : € 39,95 per bestelling
€ 44,90 per m²
Verzend : teppichboden_joka
€ 42,95 per m²
Verzend : € 39,95 per bestelling

De voordelen van een zwart tapijt

Zwart is en blijft een enorm geliefde klassieker in de interieurwereld. Het is overal in huis te vinden, of het nu op de muren, vloeren, meubels of accessoires is. Zwart is een chique kleur die heel goed te combineren is met andere kleuren. In tegenstelling tot wat veel mensen denken is zwart tapijt ook in veel verschillende tinten beschikbaar; van donkergrijs tot intens zwart of van zoethout tot een blauwzwarte tint.

Hoewel zwart vaak gebruikt wordt in kleine details, is het ook zeer gewoonlijk om een aanwezige donkere look in de vorm van een zwart tapijt. Zwart is een makkelijke kleur als het gaat om combineren met andere kleuren, wij van Bricoflor raden aan om een zwart tapijt te combineren met mooie beige of taupe tinten, om zo prachtige contrasten te creëren. Ook is rood en zwart een goede combinatie, zeker om een subtiele romantische sfeer op te wekken in uw slaapkamer. Ten slotte is het vanzelfsprekend dat de combinatie tussen zwart en wit altijd tot goede dingen leidt.

In ons assortiment vindt u zwart tapijt met veel verschillende patronen en tinten. Die allemaal prachtig gecombineerd kunnen worden met andere interieurelementen.

Een zwart tapijt voor iedere kamer en interieurstijl

Dankzij de vele patronen en verschillende tinten die wij aanbieden kunt u de vloer perfect combineren met andere meubels of behang. Zo kan je een eenvoudig effen zwart vloerkleed kiezen om een moderne sfeer op te wekken. Zeker wanneer dit gecombineerd wordt met witte meubels zal dit mooie contrasten vormen. Voor iemand met wat meer durf bieden wij ook tapijten aan met stippen of andere originele patronen, om uw vloer echt op te laten vallen. In totaal bieden wij meer dan 100 verschillende ontwerpen aan, om zo te garanderen dat er voor u de juiste vloer tussen zit.

Onze tapijtvloeren zijn geschikt voor alle kamers in huis, en sommige kunnen zelfs gebruik worden in commerciële ruimtes. Hiervoor is het van belang dat u kijkt naar de gebruiksklasse van de verschillende vloeren. Zodra u een gebruiksklasse ziet van 23 of hoger weet u dat het in alle ruimtes van uw huis gelegd kan worden. Een tapijt met een gebruiksklasse van 22 is met name erg geschikt voor opbergruimtes of een washok, aangezien dat deze ruimtes doorgaans minder bezocht worden. Voor commerciële ruimtes kunt u het beste op zoek gaan naar een vloer met een gebruiksklasse van 31 of hoger. Voor specifieke vragen over uw situatie kunt u het beste contact met ons opnemen. In ons assortiment kunt u altijd wel het juiste tapijt voor u vinden; of u nou op zoek bent naar een comfortabel tapijt voor in uw slaapkamer of een steviger tapijt dat perfect is voor in de woonkamer.

Welk materiaal is het beste voor uw zwarte tapijt

Voor uw tapijt kunt u kiezen uit verschillende soorten materialen. Echter zijn er twee soorten die veruit het meest gebruikt worden. Ten eerste heb je wollen tapijt. Dit natuurlijke materiaal is niet alleen robuust, maar ook bijzonder comfortabel. Hiernaast wordt ook polyamide erg veel gebruikt, de synthetische vezel wordt namelijk het meeste gebruikt bij de vervaardiging van tapijtvloeren. Het is een goedkope vezel die zijn mannetje staat dankzij zijn robuustheid en zijn

Er zijn veel verschillende materialen voor het ontwerpen van tapijten. We zullen echter twee belangrijke vinden die het meest zullen worden gebruikt. Eerst is er de wol. Dit natuurlijke materiaal is niet alleen robuust, maar ook bijzonder comfortabel. Dan is er ook nog polyamide, de synthetische vezel die het meest wordt gebruikt bij de vervaardiging van tapijten. Het is een zeer goedkope vezel die behaagt dankzij zijn robuustheid en zijn zeer goed algemeen comfort.   

Hiernaast zijn er ook veel verschillende tapijtstructuren. Evenals bij de materialen, zijn er twee populaire structuren te vinden; naaldvilt tapijt en het lussenpooltapijt. Een beter compromis tussen comfort en robuustheid zal je niet vinden. Als je op zoek bent naar een zachter tapijt, bijvoorbeeld om voor extra comfort te zorgen in de slaapkamer raden wij aan om eventueel te kiezen voor een pool of hoogpolig tapijt. Deze twee structuren zorgen voor een prachtige comfortabele sfeer in huis.

Installeer uw nieuwe tapijt op eenvoudige wijze om al snel van uw vloer te kunnen genieten

In deze categorie vindt u alleen tapijt op rollen. Over het algemeen zijn deze rollen 4 of 5 meter breed. Een tapijt op rol is zeer eenvoudig te installeren, dit komt ook mede dankzij de grote afmetingen die wij aanbieden. Bij het snijden is het van belang dat je heel precies bent om zo een rechte vloer over te houden.

Hiernaast is de voorbereiding ook erg belangrijk; zwart tapijt moet namelijk op een vlakke en schone ondergrond gelegd worden. Het is dus belangrijk dat u uw vloer eerst goed voorbereidt, voordat u uw tapijt gaat plaatsen. Een oneffen vloer zou onaangename strepen of kleine verhogingen kunnen veroorzaken, wat uiteindelijk de vezels van uw tapijt beschadigt. Gebruik bij het knippen een scherpe schaar of stanleymes om uw tapijt efficiënt te knippen. Hierbij is het ook handig om rekening te houden met een marge van ongeveer 5 centimeter, in het geval dat u nog aanpassingen moet maken.

Zodra u dit allemaal heeft gedaan moet u ook nadenken aan het daadwerkelijk bevestigen van uw tapijt aan de grond. Wanneer u uw zwarte tapijt in een secundaire ruimte, zoals een washok of opbergruimte wilt leggen kunt u de vloer los neerleggen. Dat wil zeggen dat u voor de rest dan geen plakband of lijm nodig heeft. Maar wanneer u de tapijtvloer in de woonkamer of slaapkamer wilt installeren is het aan te raden om speciale tapijtlijm of plakband te gebruiken.

Zwart tapijt - Eenvoudig onderhouden zonder dure producten

Ondanks wat u misschien denkt is tapijt niet viezer of moeilijker om schoon te houden dan andere vloerbedekkingen. Op een tapijt zullen evenveel stof en mijten zitten als op een pvc- of parketvloer. Het tapijt fungeert zelfs als een barrière die voorkomt dat stof, mijten en andere viezigheid niet door uw kamers heen vliegt.

Wanneer u uw zwart tapijt wilt schoonmaken kunt u dit eenvoudig doen met een stofzuiger. Wij raden aan om dit regelmatig, het liefst wekelijks, te doen, zo verwijdert u effectief mijten, stof, haar en andere elementen die vast zitten in uw tapijt. Wanneer u vlekken heeft op uw tapijt, kunt u eenvoudig een vochtig doekje pakken met schoonmaakmiddel, hiervan heeft u geen speciale soort nodig. Naast het behoud van de tapijtvezels, geeft het uw vloer een aangename geur.

Bestel vandaag uw zwarte tapijt bij Bricoflor en geniet van de volgende voordelen

Wilt u een robuust en comfortabele vloer leggen in uw woning of bedrijfspand? Dan bent u hier op het goede adres. Een zwart tapijt is namelijk hiervoor de perfecte oplossing. Door vandaag te bestellen wordt uw zwarte tapijt spoedig bij u geleverd. Naast uw vloer geniet u ook van enkele andere voordelen, indien u bij Bricoflor bestelt. Zo maakt u automatisch gebruik van onze beste prijs garantie die ervoor zorgt dat u nooit te veel betaalt voor uw vloer. Ook kunt uzelf laten overtuigen van de vloeren die wij aanbieden, dankzij onze gratis sample service. Hiermee kunt u tot 8 samples bestellen, waarbij u ook nog een kortingscode ontvangt voor uw volgende bestelling.

Ook bieden wij u de kans om een individuele offerte aan te vragen, indien u een grote renovatie van plan bent. Weet u niet precies wanneer u dit aan kunt vragen? Neem dan contact op met de klantenservice, het kan sneller dan je denkt!

Doordeweeks zijn wij van 08:30 tot 17:00 telefonisch bereikbaar, maar buiten die tijden om kunt u ons altijd een mailtje sturen, of ons contactformulier invullen. Wij helpen u graag verder met uw renovatie en horen graag van u!

+ lees meer