Zoeken naar search on website
Professioneel advies
+31(0)43-3020090
Maandag tot vrijdag: 08:30 tot 17:00
Help icon
CONTACT

Vierkant vloerkleed

Een vierkant vloerkleed doet het in iedere ruimte altijd goed! Met deze vorm van vloerkleed of tapijt kan je alle kanten op en letterlijk ieder hoekje van een ruimte opvullen. Een vierkant vloerkleed kan je bij Bricoflor werkelijk in alle kleuren en maten vinden tegen de scherpste prijs en hoogwaardige kwaliteit. Of je nu op zoek bent naar een vierkant vloerkleed voor in de woonkamer, slaapkamer of kantoorruimte, je hebt in ons online assortiment meer dan genoeg keus tussen talloze verschillende stijlen vierkante vloerkleden.

Geen filters geselecteerd
€ 159,00 per stuk
Verzend : € 9,95 per bestelling
€ 159,00 per stuk
Verzend : € 9,95 per bestelling
€ 339,00 per stuk
Verzend : € 9,95 per bestelling
€ 339,00 per stuk
Verzend : € 9,95 per bestelling
€ 339,00 per stuk
Verzend : € 9,95 per bestelling
€ 339,00 per stuk
Verzend : € 9,95 per bestelling
€ 339,00 per stuk
Verzend : € 9,95 per bestelling
€ 339,00 per stuk
Verzend : € 9,95 per bestelling
€ 339,00 per stuk
Verzend : € 9,95 per bestelling
€ 339,00 per stuk
Verzend : € 9,95 per bestelling

Een vierkant vloerkleed voor iedere ruimte

De meest gangbare vorm voor een vloerkleed is toch wel een vierkant vloerkleed. Deze vorm is zo ontzettend veelzijdig en ook nog eens erg praktisch, omdat je met deze vorm gemakkelijk hele ruimtes opvult, of slechts een deel ervan. Dat maakt een vierkant kleed bijvoorbeeld perfect geschikt voor een woonkamer, onder de salontafel bijvoorbeeld, of voor een L-vormige bank. Een vloerkleed in de vorm van een vierkant vult deze ruimte dan precies in de goede verhoudingen op, beter dan zoals dat een rond vloerkleed zou kunnen doen bijvoorbeeld. Ben je op zoek naar een kleed dat een gehele ruimte opvult in je huis? Dan kan dat met een vierkant vloerkleed. Van hoek tot hoek in een bepaalde ruimte heb je dan een zacht kleed onder je voeten in plaats van een koude vloer!

In de woonkamer, maar natuurlijk ook in de slaapkamer, kantoorruimte, kinderkamer of keuken staat een vierkant vloerkleed goed. Je weet zeker dat je niet op deze vorm uitgekeken zult raken, zoals dat wellicht met een rond vloerkleed wel zou gebeuren. Het mooie is dat je met een vierkant vloerkleed alle kanten op kunt, en het in verschillende kamers in huis kunt neerleggen als je een keer wilt switchen. Ook kan je bij een vierkant vloerkleed kiezen tussen vele verschillende formaten, dus voor iedere ruimte kan je wel een geschikte afmeting vinden! Dat kan zo groot zijn als een deurmat, of zo groot als een complete woonkamer.

Vierkante vloerkleden in verschillende stijlen

Je kunt uiteraard gaan voor een simpel, strak en modern vloerkleed in een effen kleur. Echter kan je ook gaan voor een specifieke, eigenzinnige stijl vloerkleed in een vierkant. Heb je een wat moderner interieur? Dan staat bijvoorbeeld een vloerkleed in Scandinavische stijl, of een gestreept vloerkleed prachtig. De vierkante vorm sluit dan ook naadloos aan bij een modern interieur, door de strakke en rechte vormen. Voor een wat klassieker interieur zijn vloerkleden in patchwork stijl, Oosterse stijl of vintage stijl dan weer erg mooi. Deze stijlen, en nog veel meer, zoals Perzische stijl, de kelim stijl, (imitatie)bont, Turkse stijl en barok stijl, vind je allemaal in het assortiment vierkante vloerkleden bij Bricoflor.

Een vierkant vloerkleed of een rond vloerkleed?

Bij de aankoop van een nieuw vloerkleed of tapijt is natuurlijk de grote vraag of je gaat voor een ronde of vierkante vorm. Als je wilt gaan voor een vloerkleed waar je niet snel op uitgekeken raakt en die je makkelijk kunt neerleggen in meerdere kamers in je huis om af en toe af te wisselen, dan is een vierkant vloerkleed te perfecte aankoop. Deze vorm is het meest veelzijdig en valt meestal voor langere tijd in de smaak, wat deze vorm vloerkleed echt tijdloos maakt. Je kunt er haast niet mis mee gaan! Een rond vloerkleed is echter ook een goede keus, alleen wordt er vaak gevonden dat deze vorm vloerkleed minder veelzijdig is om in verschillende ruimtes in het huis te gebruiken. Daarmee wordt bedoeld dat hij misschien in een ruimte mooi past, maar in een andere ruimte totaal niet, juist door de vorm.

Wel vinden veel mensen de ronde vorm voor een vloerkleed wat warmer staan, en ook net wat origineler, wat natuurlijk ook goed voor te stellen is! Wil je gaan voor een iets veelzijdiger vloerkleed, dan is een vierkant kleed een goede keus. Echter kan je aan zowel vierkante als ronde vloerkleden een grote variatie aan materialen en stijlen vinden bij Bricoflor!

Vierkante vloerkleden in verschillende materialen

In onze webwinkel vind je vloerkleden van hoogwaardige kwaliteit in verschillende materialen. Zo hebben wij kleden en tapijten gemaakt van wol, katoen of polyester. Waar vloerkleden van wol de meest warme opties zijn, zijn vloerkleden van synthetisch materiaal weer ontzettend bestendig tegen slijtage en vuil.

Van deze materialen worden zowel hoogpolige als laagpolige vloerkleden gemaakt. Een hoogpolig, of shaggy vloerkleed is ongetwijfeld de meest zachte optie voor je voeten en voor kinderen die graag op de grond zitten. Deze vloerkleden hebben een ongeëvenaarde warmte en stijlvolle look. Ze hebben over het algemeen een vintage uitstraling, maar zijn natuurlijk nieuw gemaakt met de beste materialen. Kortharige vloerkleden zijn echter ook op hun eigen manier comfortabel, omdat er natuurlijk minder stof in blijft hangen en er daardoor minder schoonmaakonderhoud aan nodig is. Vaak staan deze vloerkleden wat moderner en is er voor kortharige vloerkleden meer ruimte voor interessante patronen.

Een vierkant vloerkleed koop je bij Bricoflor

Ben je op zoek naar een vierkant vloerkleed dat een echte eyecatcher zal worden, of juist wat minder opvalt? Bij Bricoflor zal je ongetwijfeld precies vinden wat je zoekt, en met een vierkant vloerkleed kan het haast nooit fout gaan! Neem dus gauw een kijkje in ons brede assortiment van vierkante vloerkleden in allerlei prachtige stijlen en kleuren en kies jouw favoriet! Altijd tegen de beste prijs-kwaliteit verhouding.

+ lees meer