Unsere Vorteile
  • Alle Prijzen incl. BTW
  • Beste prijsgarantie
  • Sampleservice
  • Gratis sampleservice
  • Grootste aanbod online

Wij zijn Europa’s grootste online handelaar voor vloeren, wanden en plafonds. Wij zijn trots om te zeggen dat we sinds 2007 u de beste prijzen en eersteklas service kunnen aanbieden.
Naar BRICOFLOR Webshop
Algemeen

Behang voor badkamer en keuken

Behang voor keuken en badkamer – Vochtbestendig behang

Tegels en functionaliteit associëren met keukens en badkamers? We hopen dat dit blogbericht u zal bewijzen dat ook behang geschikt is voor de badkamer of keuken. Verschillende ontwerpen kunnen van uw badkamer de wellness-ruimte van een luxe hotel maken en een sfeer creëren om in uw keuken te vertoeven. Het hoeft niet altijd de saaie tegelwand te zijn, die ook vrij duur kan zijn en lastig om zonder voorkennis te installeren.

Behang in keuken of badkamer – verscheidenheid in materialen

Als u kiest voor een behang voor keuken of badkamer, moet u rekening houden met de samenstelling van de materialen. In het algemeen wordt een onderscheid gemaakt tussen het dragermateriaal en het oppervlaktemateriaal van een behang. Het gekozen dragermateriaal kan al bepalend zijn voor de uitstraling en robuustheid in een vochtige ruimte. U heeft de keuze tussen een papieren- of een vliesbehang. Maar ook het oppervlaktemateriaal of de coating bepaalt of een behang geschikt is voor de bevestiging in bad of keuken.

Het papieren behang

Een papieren behang is zeer goed ademend en milieuvriendelijk. Als het oppervlak slechts gekreukt, gerimpeld, gestempeld of bedrukt is, is het behang minder geschikt voor badkamers of keukens, omdat het materiaal bij hoge luchtvochtigheid en kromtrekking kan rimpelen, omdat het geen hoge dimensionale stabiliteit heeft. Dit is al duidelijk te zien bij het behangen, want de behangbaan van een papieren behang moet doordrenkt zijn met de pasta en kan gemakkelijk scheuren.

Het vliesbehang

Vliesbehang is ideaal voor gebruik in badkamers of keukens. Een behangpapier met een drager van vlies valt op door de lucht- en stoomdoorlaatbaarheid en is zeer waterbestendig. Bovendien is vlies vormstabiel, zodat het behang onder invloed van waterdamp en vocht zijn vorm behoudt. Omdat het materiaal ook zeer licht is, zal het behang ook bij hogere luchtvochtigheid niet loskomen van de muur.

De voor- en nadelen van een vinyl coating

Een vinyl coating kan worden aangebracht op een papier- of vliesrug. Met een vliesbehang met een vinyl coating heeft u een van de meest robuuste en duurzame behangpapiersoorten bij de hand. Een bijzonder voordeel, vooral voor keukens of badkamers, is dat het behang slijtvast is en dus bestand tegen waterspatten.

Badkamerbehang: met dit behang kunt u een oase van welzijn creëren.

Als u eenmaal hebt gekozen voor de juiste materialen voor uw behang, is er een grote verscheidenheid aan ontwerpen en patronen beschikbaar om uw badkamer om te toveren in een wellness-ruimte als een luxe hotel. Creëer een plek om te vertoeven en zich goed te voelen vanuit een voorheen enige functionele ruimte. Een veelheid aan patronen, ontwerpen en structuren biedt u een rijke keuze. Kies gewoon het decor dat u de meeste ontspanning belooft. Bijna elke inrichtingsstijl is te realiseren met het behang uit onze online winkel in de badkamer. Kies voor moderne natuurlijke optiek en tover een Scandinavische sfeer op of creëer een exotische flair met modern junglebehang. Neem in alle rust een bad of begin de dag in een goed humeur door u 's morgens voor te bereiden - behang biedt u de perfecte omgeving voor een ontspannen en smaakvolle sfeer in de badkamer.

Puur exotisme: behang in de badkamer zorgt voor een vakantiesfeer in de badkamer

Met jungle behang creëer je een klein paradijsje in je badkamer. Exotische ontwerpen en bloemmotieven garanderen een frisse vakantiesfeer en zijn ideaal voor een ontspannen interieur. Palmbehang zoals het behang 32-968 Graham & Brown Glitterati doet denken aan de zee en de witte zandstranden en brengt u een extra portie vakantiesfeer. Moderne interpretaties met geometrische contrasten en opvallende palmbladeren in zomerse kleuren of discrete bladmotieven op de achtergrond in wit of crème - laat je gaan met behang in een exotische look.

Natuurlijke optiek: stedelijk en modern en modern of ontspannen naturalistisch

Met behangpapier in natuurlijke uitstraling kunt u meer van uw badkamer maken dan alleen een functionele ruimte. Scandinavische flair kan worden gerealiseerd met steen- of houtbehang. Purisme en minimalisme en lichte kleuren zorgen voor rust en ontspanning in de badkamer. De Hygge stijl biedt een rustig kleurenspectrum en is niet alleen geschikt voor woon- of slaapkamers. De Deense term, die de laatste jaren een absolute trend in het interieurdesign is geworden, staat voor harmonie en gezelligheid. In de badkamer zorgt behang met een houtlook zoals behang 31991-1 A.S. Création midlands voor een vleugje naturalisme. Met kaarslicht of indirecte verlichting wordt de gezellige uitstraling nog eens extra benadrukt.

Met steenbehang kan een badkamer worden omgetoverd tot een bijzonder modern statement van interieurdesign. Behang met een concrete uitstraling zoals uit de A.S. Création Beton & More collectie of baksteenlooks maken van uw badkamer een oase van welzijn in authentieke zolder chique, die ideaal gecombineerd kan worden met meer hoekige badkamerinrichting. Iets donkerder steenbehang vormt een elegant contrast met de overwegend licht keramische armaturen. Stone looks, vooral in de badkamer, herinneren aan de verbinding tussen mens en natuur en stralen natuurlijkheid uit met een vleugje elegantie en stedelijke charme.

Neem de zee mee naar huis!

Nautische motieven of ontwerpen op basis van water zijn uiteraard thematisch geschikt. Ook maritiem geïnterpreteerd behang in hout, 368571 A.S. Création Il Decorro van A.S. Création, dat doet denken aan een romantisch strandhuis, zijn eigentijdse blikvangers in elke badkamer. Maar ook klassiek gestreept behang of maritieme motieven zoals ankers, schepen en kompassen, maar ook golfmotieven en meeuwen suggereren een gevoel van vrijheid en sereniteit.

Blauw behang is natuurlijk altijd geschikt voor de badkamer, voor zover een blauw kleurenspectrum met water wordt geassocieerd. Verse aardolietonen zorgen voor een jeugdige flair, terwijl diepere blauwe tinten voor elegantie zorgen. Discreet lichtblauw doet denken aan de wolken en de lucht en is in staat om vertraging te brengen. Ook geïnterpreteerd als vogelbehang, inspireren de maritieme wandjurken, bijvoorbeeld het behang 366312 A.S. Création Linen Style, dat overtuigt met een liefdevol ontworpen kraanontwerp.

Behang in de keuken: smaakvol in elk opzicht

Ook voor de keuken zijn er tal van designs beschikbaar om een volledig individuele ruimte te creëren. Een heel bijzonder hoogtepunt in de wereld van keukenbehang is het tegelbehang, dat in bijna elke optiek inspireert.  Vliesbehang is ideaal voor de keuken en zorgt voor een ideaal ruimteklimaat. Vinylbehang is hier geschikter dan in de badkamer, omdat het effect van water minder groot is dan in de badkamer.

Tegelbehang: het alternatief voor tegels

Tegels zijn, afhankelijk van het materiaal, duur om te installeren en kunnen erg saai zijn. Een tegelbehang is het ideale alternatief. In verschillende gekleurde optieken en Alle vormen en structuren, een tegelbehang overtuigt door een authentiek design en een individuele uitstraling. De wandkleden, die doen denken aan kerkramen of een oosters of Aziatisch ontwerp zoals behang 369231 Livingwalls Metropolitan Stories nodigt uit tot creatief koken. Maak van uw keuken een gezellige lounge, nodig vrienden en familie uit om samen te koken en maak van uw keuken het centrum van uw huis.

Keukenbehang: een verscheidenheid aan patronen

Naast het originele tegelbehang bieden natuurlijk nog vele andere ontwerpen u de mogelijkheid om een keuken te toveren om u zich goed te voelen. Kies tussen bloemenbehang zoals 527643 Rasch Barbara Home Collection, dat van uw keuken een gezellige landhuiskeuken maakt, of exotisch en warm met 862010 Rach B.B.B. Home Passion VI. Vanzelfsprekend is het natuurlijke uiterlijk ook geschikt voor eenvoudigere types. Natuursteenbehang of betonnen optiek zijn bijzonder geschikt voor de keuken en zorgen daar voor een moderne uitstraling. Ook in uw keuken met geometrisch behangpapier vindt u een jeugdige flair. Driehoekige ontwerpen of retro behangpapier zetten originele accenten en bieden een prachtige sfeer voor een gezellige avond met vrienden.