Contact
Heeft u vragen?

Wij helpen u graag! Contact Telefonisch 043-3020090 Of per e-Mail [email protected]

Steen behang – een stedelijke en moderne stijl voor uw huis

Om uw huis een speciale en unieke touch te geven, dan is een goed behang altijd een fantastische keuze. En als u een indruk wilt achterlaten, kies dan voor een industriële of stedelijke stijl met imitatie steen behang, of imitatie baksteen behang. Laat uzelf verleiden en neem wat risico om uw perfecte huis te creëren.

Lees verder

Steen & Baksteen behang

  • Beste prijsgarantie

    Gegarandeerd geen cent te veel betalen!
  • Persoonlijke offerte

    Grote projecten gepland? Vraag nu uw speciale prijs aan!
  • Gratis sampleservice

    Nu tot 8 gratis samples bestellen!

Industrialiseer uw huis met steen behang

Om uw ideale huis samen te stellen, moeten er af en toe risico’s genomen worden. Als u een stedelijk en stijlvol persoon bent, dan heeft u wellicht uw perfecte decoratie element gevonden, de steen behang varianten. Behang is een eenvoudig element om in uw decor te verwerken, maar het zal de atmosfeer in uw huis compleet veranderen. Kies er een die u het meest aanspreekt en het geeft een persoonlijk gevoel aan uw muren.

Industriële stijl, in de stijl van een loft midden in New York met baksteen behang

De industriële stijl is geen nieuwe trend, we kennen het inmiddels al ruim 60 jaar, maar niemand is er onverschillig over. Het komt van het grote en fantastisch stedelijke centrum van New York, van de fameuze fabrieken of warenhuizen die getransformeerd werden in prachtige en stijlvolle lofts. Een van de meest iconische elementen van deze stijl zijn de baksteen muren, beton, metalen zuilen, hoge vloeren en pijpen. Het is een zeer natuurlijke en naakte stijl, niet heel geraffineerd , maar tegelijkertijd past het allemaal bij elkaar en is het harmonieus.

Als dit uw ding is, een urban stijl die u aan een grote stad doet denken, kies dan voor imitatie baksteen of imitatie steen behang. U hoeft alleen op zoek te gaan naar uw ideale behang die uw huis zal transformeren in het huis van uw dromen!

Typen materialen steen behang

Wanneer we het hebben over behang, en als het gaan om het classificeren van het type behang, kijken we niet alleen naar de kleuren en motieven, maar is het misschien wel het belangrijkste om te kijken naar het type materiaal wat gebruikt is bij de productie hiervan, dit komt omdat dit invloed heeft op het effect die we willen op onze muren. We kunnen onderscheid maken tussen twee typen materialen op het oppervlakte hiervan, namelijk vinyl en papier.

Papier steen behang

We kunnen hier spreken van een ouderwets product die vandaag de dag nauwelijks meer wordt aangeraden. Dit heeft te maken met de gevoeligheid van het materiaal, en omdat het lastiger te behangen is, het moet namelijk niet gebruikt worden in kamers die intensief gebruikt worden. Het is niet vochtbestendig, en daarom lastig schoon te houden.

Vinyl steen behang

Alhoewel ze niet zo oud zijn als papier, vinyl behang is hier om te blijven. Het heeft fantastische eigenschappen, en het wordt snel uw beste vriend bij renovatie. De compositie van het product is als basis vlies of papier basis met een laag PVC boven op, dit geeft het product een lange levensduur en bescherming tegen vocht. Hiernaast heeft het een hoge lichtechtheid en is het eenvoudig af te wassen. Al deze eigenschappen maken vinyl behang dé perfecte keuze voor elke kamer in uw huis, of het nu een badkamer of keuken is, dit behang kan het allemaal.

Behangen is niet langer een mysterie of ingewikkeld

Afhankelijk van het basismateriaal als onderlaag van het behang, kan het makkelijker of moeilijker worden om te behangen. Het is daarom belangrijk om onderscheid te maken tussen vliesbehang en papier behang.

Baksteen behang met papier basis

Zoals we al eerder vermeld hadden, papier behang bestaat uit één soort materiaal, namelijk papier, dus er is geen ondersteunend materiaal die het behang sterker maakt. De installatie is hierom iets moeilijker. Het lijm moet aan de achterzijde van het behang uitgestreken worden, en vervolgens moeten er enkele minuten gewacht worden om het papier te laten weken, vervolgens moet er een andere laag lijm op de muur verspreid worden, en dan kan het behang pas opgehangen worden. Ook het verwijderen van papier behang kan problemen met zich meebrengen, omdat het om een fragiel materiaal gaat, heeft het de neiging om af te scheuren en te breken, hierdoor blijven er kleine stukjes op de muur achter die moeilijk te verwijderen zijn.

Baksteen vliesbehang

De naam van het behang komt door het feit dat de vezels niet verworven met elkaar zijn maar samen een vlies vormen. Het behangen van dit product is velen malen gemakkelijker in vergelijking met behang dat gemaakt is van papier. U hoeft simpelweg alleen lijm op de muur te verspreiden en vervolgens het behang er tegen aan te duwen, vervolgens heeft u nog tijd om het recht te trekken en te modificeren  terwijl het lijm nog aan het opdrogen is. Om het behang te verwijderen, is alles wat u hoeft te doen het van de muur af te trekken, het zal geen residuen achterlaten door het feit dat het om een acryl laag gaat die vrij wel ondoordringbaar is.

Enkele merken om in de gaten te houden

Onderstaand geven we u een kort overzicht met enkele merken waarvan wij weten dat zij top producten produceren:

Lutèce

Ongetwijfeld een van de meest originele merken als het gaat om behang is Lutèce, geen enkele van hun ontwerpen zal u onverschillig laten. U kunt behang vinden met ontwerpen over een breed spectrum met patronen zoals bloemen behang, vintage behang of hout behang, maar zonder twijfel kunt u ook steen behang vinden zoals het model 30169-2 lutèce authentic walls, duidelijk een mooie optie om een urban vibe aan uw huis te brengen, maar de witte kleur geven uw ruimte ook wat meer licht.

Livingwalls

Livingwalls, een van onze merken met een brede variëteit in verschillende stijlen, van gladde/effen behangsoorten met prachtige kleuren tot origineel geverfde behangsoorten die u meer dan verrast zullen achterlaten. Dus als u nog niet besloten heeft, neem dan een kijkje naar hun modellen, zoals de 30682-2 livingwalls around the world, een zwarte baksteen behang soort, deze is prachtig te combineren met hout en wit, waardoor unieke ruimtes ontstaan.

AS Creation

Als u op zoek bent naar kwaliteit en een breed aanbod, kijk dan niet verder, want AS Creation is namelijk een van de grootste behang fabrikanten in de wereld. Hier kunt u vrijwel elke behangsoort vinden die u zich kunt bedenken, met de focus op papier steen behang. Als wat u zoekt een baksteen behang is, dan kunt u uw huis een platteland en knus gevoel geven met  707116 AS Création best of wood`n stone 2nd edition. Hiernaast kan er ook nog gekozen worden voor een rode baksteen, hiervoor raden wij 6621-118 AS Creation Dekora Natur 6.

Versace

Als u een iets conservatievere stijl heeft, dan bent u bij Versace aan het juiste adres om een verandering in uw huis aan te brengen. Met steen behang met rechte lijnen en patronen en met neutrale kleuren, breng Versace ons modellen zoals 343225 Versace III,  hiermee kunt u elegante en moderne omgevingen creëren.

Rasch

Rasch is een van onze merken die een zeer breed aanbod heeft, u zult hier steen behangsoorten vinden in verschillende types, maar als u op zoek bent naar een afgebrokkeld baksteen effect, dan is het ideale model voor u 939330 Rasch factory III. Dit behang doet denken aan een verlaten fabriek met veel stijl.

Vindt uw perfecte behang in onze online winkel

In onze online winkel kunt u kiezen uit meer dan 2,500 behang soorten, die allemaal wachten om bij u in huis te hangen. Wij bieden behang in alle smaken tegen de beste prijs. Met slechts enkele klikken heeft u de perfecte behang in huis die binnen enkele dagen bij u in huis zijn. Maak de verandering waar u naar smacht, en durf wat risico te nemen. Als u twijfels heeft over verschillende modellen, denk niet twee keer na, maar bestel gratis samples. Wanneer de keuze duidelijk is voor u, en u bent van plan om een groot project aan te pakken, neem dan contact met ons op en wij zullen een persoonlijke offerte voor u opstellen. U kunt contact met ons opnemen via de telefoon, email of via ons contact formulier.