Zoeken naar search on website
Professioneel advies
+31(0)43-3020090
Maandag tot vrijdag: 08:30 tot 17:00
Help icon
CONTACT

Behangcombinaties – Onze ideeën voor een creatief wandontwerp

vrijdag 16 juli 2021

De verschillende muren van een kamer hoeven niet per se met hetzelfde behang te worden gedecoreerd. Zo kun je verschillende behangsoorten met elkaar combineren om zo opvallende patroonbehang optisch in evenwicht te brengen. Hierdoor krijgen monochrome decors of een eenvoudig behang een interessante twist door ze te combineren met een uniek patroon behang. Zo kunt u uw kamers net dat beetje extra geven en de basis leggen voor een modern en stijlvol interieur.

Combineer stijlvol behang op eenvoudige en moderne wijze

Behang 333712 Architects Paper Alpha

Bij het ontwerpen van uw muren hoeft u geen ontwerp te kiezen en alle muren van de kamer ermee te bekleden. In plaats hiervan kunt u uw creativiteit de vrije loop laten gaan en verschillende ontwerpen met elkaar combineren, wat uw muren een unieke en persoonlijke sfeer geeft. Hiervoor zijn er tal van mogelijkheden om uit te kiezen. Zo kunt u eenvoudig kiezen voor verschillende effen behang in stijlvolle tinten om deze met elkaar te combineren zodat er een harmonieus totaalbeeld ontstaat. Als alternatief kunt u ook kleurrijke patronen optisch balanceren met een bijpassend effen behang, dit zorgt ervoor dat uw muren niet te druk over komen. Als u wilt dat het heel opvallend is, kunt u natuurlijk  ook verschillende patroonbehang met elkaar combineren en zo een kleurrijke mix van patronen creëren.

Gebruik meerdere effen behangen om zo een oase van rust te creëren

Kunt u geen keuze maken in ons brede assortiment effen behang?

Behang 341392 A.S. Création Scandinavian Style

Kies er dan meerdere. Kies eenvoudig twee of meer monochrome achtergronden in uw favoriete kleuren en combineer ze met elkaar. Zo kunt u een donker behang in zwart, antraciet of donkerblauw combineren met een behang met delicate kleur zoals wit, beige of crème, dit zal leiden tot een spannend contrast in uw kamers. Voor een bijzonder harmonieuze wandbekleding kunt u ook kiezen voor twee behangsoorten in dezelfde kleurstelling, maar met verschillende nuances, denk hierbij aan een donkerblauw behang dat wordt afgerond met een lichtblauw behang of een beige behang dat wordt gecombineerd met een donkerbruine interieurelementen. Wilt u van uw muur een kleurrijke blikvanger maken, dan zijn behangsoorten in intense kleuren zoals rood, oranje, roze of groen zeer geschikt

Laat kleurrijke patronen tot hun recht komen in combinatie met een effen behang

Behang 364851 A.S. Création Authentic Walls 2

Vindt u uw muren te druk en te rommelig, ten gevolge van het gebruik van veel verschillende patronen? Dan kunt u er bijvoorbeeld ook voor kiezen om één muur te decoreren met een patroonbehang en de overige muren te decoreren met een eenvoudig effen behang. Dit zorgt ervoor dat uw interieur niet rommelig overkomt en het zorgt er ook voor dat het patroon op de ene muur erg opvalt. Indien u hiervoor kiest is het aan te raden om een effen behang te kiezen met dezelfde kleur als het patroon behang. Ook werkt de eenvoud van een zwart-wit behang erg goed om extra rust te creëren in een huis. Hiervoor kunt u terugvallen op een breed scala aan patroonbehang, dit zorgt ervoor dat u altijd het perfecte behang vindt voor uw interieur. U kunt bijvoorbeeld kiezen voor een lenteachtig bloemen behang of een behang met een geometrisch of grafisch patroon, wij raden aan om dit dan optisch uit te balanceren met een effen behang van dezelfde kleur. Mocht u alsnog niet tevreden zijn kunt u ook altijd nog gebruik maken van onze behangconfigurator, om zo uw eigen behang te ontwerpen.

Een eenkleurig behang met een bloemen behang om een vrolijk lentegevoel te verzekeren

Kies bijvoorbeeld voor een speels bloemenbehang dat past bij het warmere weer en combineer het met een effen behang in een delicate tint om de lente in huis te laten komen en je interieur visueel op te warmen. Het lenteachtige bloemenontwerp komt vooral tot zijn recht als je dit doet met een bijpassend gekleurd behang in een effen kleurbalans die het ontwerp van het bloemen behang benadrukt.

Geef geometrische patronen net dat kleine beetje extra, met een effen behang op uw andere muren

Met een behang met geometrisch patroon kunt u voor organisatie en rust zorgen in uw interieur. Vooral als je dit combineert met een eenkleurig behang in een bijpassende tint, creëer je harmonie in uw kamers en legt u de basis voor een samenhangend totaalbeeld in het interieur. Bovendien kunnen geometrische patronen op verschillende manieren worden gecombineerd, zodat u niet wordt beperkt in de inrichting van uw kamer.      

Verander uw muur in een eyecatcher met een spannende mix van patronen

Behang 362975 Livingwalls Cozz

Als je de voorkeur geeft aan een meer in het oog springend en gevarieerd wanddesign, kunt u natuurlijk ook kiezen voor een uniek behang, om dit vervolgens te combineren met een rustiger behang. Een gestreept behang of een behang met stippen zijn bijzonder geschikt om verschillende behangontwerpen met elkaar te verbinden. Deze kun je bijvoorbeeld kiezen in een kleurstelling die ook in het andere patroonbehang is verwerkt, zodat de patroonmix optisch niet te intens is. Voor een speelse touch kunt u bijvoorbeeld ook twee behangsoorten combineren met een bloemenmotief.

Tot de volgende keer. Uw team van Bricoflor, de nummer één voor muren en vloeren!

Terug naar posts